Na GLTB open verplaatste de TAM toernooientour zich naar het befaamde Starkenborgh Open, het oudste en grootste tennistoernooi van de stad Groningen. Veel TAMmers namen deel aan het toernooi, en hun enthousiasme en support waren ook buiten de tennisbaan duidelijk merkbaar. De aanmoediging van de TAMmers zorgde voor een geweldige sfeer tijdens dit toernooi.

 

Deze week wist Kjell opnieuw zijn goede vorm door te zetten. Na afgelopen weken net twee NRT** finales achter elkaar te verliezen, wist hij dit keer de herenenkel 2 te winnen van Sverre Bakker in een spannende driesetter. Aankomende week zal Kjell zijn goede vorm doorzetten in een NRT*** in Lelystad. 

 

Een potentieel nieuwe TAMmer heeft zich al goed bewezen tijdens Van Starkenborgh. Sil Hoekstra wist in de halve finale in een mooie driesetter van Sven te winnen. In de finale kwam hij Sverre tegen, die helaas net iets te sterk was. Desondanks heeft Sil een opvallende indruk achtergelaten en hopen wij dat hij de aankomende jaren voor TAM ook mooie successen zal leveren.

 

TC BOO speelster Tesse wist na een lange vakantie, zonder een racket aangeraakt te hebben, haarzelf door de eerste twee wedstrijden heen te slepen. Tijdens het toernooi moest Tesse onder andere tegen Diede. Hoewel de eerste set niet helemaal verliep zoals ze wilde en Diede maar liefst 5 matchpoints wist weg te werken, slaagde Tesse erin om uiteindelijk de wedstrijd te winnen. Fleur Eggink was helaas net te veel in vorm en Tesse had moeite met haar forehand, wat helaas in een iets te dikke uitslag heeft geresulteerd. 

 

In de damesenkel 5 wist Danielle ook een mooie prestatie neer te zetten. Haar eerste tegenstandster was, na een 2 uur lange pot, net iets te sterk. Echter wist Danielle van haar tweede tegenstandster wel te winnen. Hoewel ze de eerste set met 7-5 verloor in een spannende tiebreak, herpakte ze zich en won ze vervolgens de volgende twee sets beide met 6-1. Haar laatste tegenstandster besloot na deze spannende uitslag maar op te geven. Al met al een mooi behaalde 2e plek voor Danielle!

 

Laurens heeft in een afvalschema van maar liefst 64 tennissers een prachtige prestatie neergezet. De eerste 2 potjes verliepen voor de lefty vrij soepel. Vervolgens wist Laurens in de kwartfinale zijn tegenstander overtuigend met 6-0 6-0 van de baan te slaan, waarna een mooie halve finale volgde. In een spannende finale raakte Laurens vervolgens verwikkeld, waarbij hij de eerste set met 7-5 won. De volgende twee sets ging zijn tegenstander helaas beter spelen en verloor hij met 6-0 6-2. Desalniettemin heeft Laurens geweldig gepresteerd in dit grote toernooischema!

 

De herendubbel 2 was maar een kleine poul van 3 duo’s. Niels Roemeling en Jouke Jan verloren in een spannende dubbel met 7-6 6-1 van Kjell en Vincent. Echter wisten Niels en Jouke Jan wel hun andere dubbel te winnen met 7-5 6-4. Kjell en Vincent verloren helaas die andere dubbel met 6-1 6-1. Hierdoor werden Niels en Jouke Jan tweede en Kjell en Vincent derde. Na dit toernooi nam Niels de uitstekende beslissing door zich in te schrijven bij TAM om daar de komende jaren mooie prestaties neer te zetten.

 

In de herendubbel 3 troffen Sven en Sil de TAMmers Ralph en Tom in de poule. Sven en Sil wonnen deze dubbel met 6-1 6-1. Ook hun andere pot wisten Sven en Sil er vrij makkelijk doorheen te slepen. Helaas was de finale wat minder makkelijk en ging de eerste set al vrij spoedig naar de tegenstanders. De tweede set was een stuk spannender, maar die verloren zij helaas met 7-5. 

 

De familie Hoekstra deed als een goed ingespeeld duo mee in de gemengd dubbel 3. Hun eerste mix wisten zij van oud TAMmers Jelle en Jessica te winnen met 6-3 6-3. De tweede mix begon de familie Hoekstra met veel overtuiging, waarbij zij de eerste set met 6-0 wonnen. Helaas pakten de tegenstanders de tweede set, maar gelukkig kon de familie Hoekstra in de supertiebreak laten zien hoe goed zij op elkaar zijn ingespeeld. De laatste pot speelden zij ook tegen een familie, waarbij ook goed te zien was dat ook zij goed op elkaar waren ingespeeld. Na de eerste met 6-4 verloren te hebben, begon de familie Hoekstra de tweede set met een voorsprong. Helaas werden zij terug gebroken en verloren zij deze set met 7-5. 

 

Bram en Julia wisten in de gemengd dubbel 7 een mooie prestatie neer te zetten, ondanks de beperkte uurtjes slaap. De eerste ronde verliep vrij gemakkelijk, waarna in de volgende rondes twee drie setters volgden. Deze wisten zij er beiden knap doorheen te slepen. In de halve finale wisten Bram en Julia met 6-2 6-2 van Maria te winnen. Voor de finale moesten zij zelfs helemaal naar Roden afreizen. Na een goede pot verloren zij helaas met 6-3 6-4. Ondanks de geringe slaapuurtjes, heel knap gedaan!

 

In de dames dubbel 7 hebben Julia en Karlijn een mooie tweede plek behaald. Na een spannende eerste ronde volgde een wat makkelijkere ronde. Daarna kwamen zij Floor en Luna tegen, waarbij natuurlijk alle aanwezige TAMmers zich naast de baan verzamelden. In de stromende regen en in de late avonduurtjes wisten Julia en Karlijn met 6-4 6-2 te winnen. De finale was ontzettend spannend, waarbij er een supertiebreak gespeeld moest worden. Ondanks de mooie smash van Karlijn verloren zij helaas deze supertiebreak. Volgende keer pakken jullie deze dames!