Na TAM open verplaatst de TAM toernooientour zich naar de prachtige tennisbanen van het oudste tennispark van Groningen: GLTB. Het belooft een fantastische zomer te worden want er zijn ook in deze week weer een hoop winnaars en finalisten om in het zonnetje te zetten!

Winnaars en finalisten nationaal ranglijst toernooi (NRT**)

Kjell zet zijn goede vorm door in het herenenkel schema van het NRT** en voegt weer wat geweldige zeges toe aan zijn indrukwekkende seizoen. In zijn tweede NRT finale van het seizoen trof hij Sander Jans en het was te merken dat hij minder moeite had met de zenuwen als vorige week. Na anderhalve set met goed tennis van de kant van Kjell, was het toch Sander die de wedstrijd naar zich toe wist te trekken en de titel te pakken in 3 sets. Een goede ontwikkeling voor Kjell ten opzichte van vorige week en wij zijn ervan overtuigd dat die titel eraan zit te komen!

Wie ook van strijden voor de titel een gewoonte maakt is onze Amber! Na de overwinning bij TAM kwam ze deze week ook uit in het NRT enkel schema wat bij GLTB geen 1 ster is, maar 2 sterren is. Er vielen dus veel punten te behalen voor Amber, die haar eerste echte test te verduren kreeg in de kwartfinale tegen Hanna Lindeboom. Amber bewees echter nog maar eens hoe mentaal ongenaakbaar ze is in de derde set en wist haar opponente zelfs te bagelen in deze beslissende set. Ook de halve finale en finale werden relatief makkelijk gewonnen door onze TC BOO speelster waardoor ze haar tweede NRT zege van deze zomer op haar naam wist te schrijven. Tevens bereikte ze deze week een persoonlijk hoogste ranking op de Nederlandse ranglijst van 32! Ongekend knap hoe ze ons elke keer weer weet te verbazen en we zijn ervan overtuigd dat ze hier nog lang niet klaar mee is!

Ook de zege in het heren dubbelspel komt op naam van TAM. De opponent van Kjell in de enkelspel finale kwam tevens uit in de dubbelspel finale als de partner van onze eigen Robin Grit. Het als eerste geplaatste koppel kende een teleurstellend resultaat bij TAM open dus was eropuit om zich te revancheren op het gravel en die kans kregen ze! De tegenstanders waren namelijk oud TAMmers en de winnaars van TAM open: Boas Deden en Jouke Jan Schaap. Op papier een droomfinale voor TAM en dit werd ook zeker werkelijkheid met het spel dat de vier mannen wisten te laten zien. Deze week waren het echter Robin en Sander die in twee spannende sets aan het langste eind trokken: 6-4 7-6. Wij zijn ervan overtuigd dat dit niet de enige titel is die Robin zal pakken deze zomer!

Winnaars en finalisten open toernooi

HD4 (2) Lucian Hoogenboom/Rik Wolthuis
HD5 (1) Koen Huberts/Maarten Smits
DE6 (2) Marit Kruise
HE7 (1) Laurens Elderhorst
GD7 (2) Rachel Klieverik/Gijs Zuidema
HE8 (1) Gijs Zuidema
DE9 (2) Alies Iris Hoogma