Winnaars en finalisten Gaslicht.com TAM Open

Winnaars en finalisten nationaal ranglijst toernooi (NRT**)

Deze jubileum editie van TAM open en NRT** was uitermate succesvol voor onze eigen spelers. Bij ingang van het finaleweekend was TAM nog sterk vertegenwoordigd in alle categorieën van het NRT*/NRT**

In het heren dubbelspel waren het Robin Grit en zijn dubbelpartner Sander Jans die helaas in de halve finale hun meerdere moesten erkennen in Tom van den Dungen/Baptist Onderdonck. Een koppel dat met geweldig retourneerwerk erg goed tennis liet zien op de cruciale punten. Toch was er in het herendubbel nog een extra succesje met een paars tintje. Ex TAMmers Boas Deden en Jouke Jan Schaap wisten namelijk de titel te pakken! 

In het dames dubbelspel werd TAM vertegenwoordigd door Amber Maalderink en Anna Boonstra. Anna, die het afgelopen jaar niet heel veel heeft kunnen trainen vanwege haar afwezigheid, heeft toch goed tennis laten zien bij haar rentree en kan terugkijken op een goed toernooi! Helaas wisten de dames in wat spannende potten niet aan het langste eind te trekken.

Amber kende echter ook succes in het enkelspel. De verliezend finaliste van vorig jaar was op een missie om haar thuis NRT dit jaar wél op haar naam te schrijven en begon hierin uitstekend. Met slechts 7 verloren games in aanloop naar de finale liet ze haar concurrenten ver achter zich om met veel vertrouwen aan de laatste wedstrijd te beginnen. Deze was gelukkig voor het publiek iets spannender tegen Emily Schut, maar ook deze ging in twee sets naar onze eigen Amber: 7-5 7-5. Van harte gefeliciteerd!

In het heren enkelspel was het Kjell die geweldig tennis liet zien en daarmee (wellicht voor sommigen verrassend) de finale wist te behalen. Met een horror loting moest Kjell in zijn eerste ronde aantreden tegen de als 5e geplaatste TC BOO speler Jasper Visker. Een affiche om als TAMmer je vingers bij af te likken, en het was Kjell die er in 2 spannende sets met de winst vandoor ging. In de volgende ronde stond de 3e geplaatste Boas Deden te wachten. Kjell liet echter zien dat die op de belangrijke momenten een stuk beter is geworden dit jaar en trok de overwinning 7-6 7-6 naar zich toe. Dat hij ook op mentaal vlak een stuk verbeterd is liet die zien in zijn halve finale partij tegen de als 2e geplaatste Sil Hollemans. Met een dubbele break op zak in de tweede set kon zijn tegenstander de standvastigheid van Kjell niet doorbreken en moest de overwinning aan onze TAMmer laten. Helaas kon die het in de finale tegen Edward Etty niet afmaken, maar hij kan terugkijken op een toernooi om trots op te zijn! 

Winnaars en finalisten Gaslicht. Com TAM Open (Open toernooi)

DE3 (2) Anna Boonstra
GD3 (1) Dione Beverloo/Sjoerd Idzerda
GD3 (2) Suze Brock/Sven Ijtema
DD4 (2) Emke Veldscholte/Danielle Prinsen
HE5 (1) Alexander Müller
HE5 (2) Yvar Nederhoed
HD5 (1) Hidde de Best/Joep van Borselen
DE6 (1) Roos Boschman
GD6 (2) Marit Kruise/Jordy Hospers
HD7 (2) Olav Hoogstraten/Jos Smit
HE8 (2) Mathijs Koopman
DD8 (2) Ilse Foekens/Lisa Hegeman

Wij willen alle winnaars en finalisten van harte feliciteren met hun mooie resultaten dit toernooi en hopelijk tot volgend jaar!