Aan alles komt een eind en zo ook aan de voorjaarscompetitie. Wat waren het zeven mooie weken en wat hebben we geluk gehad met het weer. Iedereen is weer klaar voor het wedstrijdseizoen en dat is maar goed ook, want er staan heel veel mooie toernooitjes op de planning. Voordat we daarover vooruit gaan blikken, kijken we eerst even samen terug naar de prachtige afsluiter van zeven geweldige weken!

Het laatste weekend werd afgetrapt met de vrijdagcompetitie. Helaas had niet elk TAM team een team op de been weten te krijgen en werden een aantal kampioenswedstrijden al beslist zonder te spelen. In eerste instantie dacht het team van Jesse van der Velde het kampioenschap in de pocket te hebben, maar helaas hadden onze blauwe vrienden de standen niet goed doorgegeven en stonden zij later die avond champagne te poppen in ’t Haarhuisje. Helaas is er geen team van TAM op de vrijdagcompetitie kampioen geworden. Echter, was het mooi om te zien hoe de fanatiekelingen groeiden gedurende deze competitie. Veel van hen hebben echt ondervonden hoe leuk tennis is en hoe gezellig het kan zijn op het park. Neem dit lekker mee naar volgend jaar!

Op zaterdag moest er weer echt gepresteerd worden. Twee weken geleden werd het eerste heren team, namelijk heren 5, kampioen op de zaterdag. Dit werd toen uitbundig gevierd met een gratis fust en een geweldig feest die avond. Dit beloofde veel goeds voor de laatste zaterdag en niks was minder waar. Het eerste team dat kampioen werd afgelopen zaterdag was mix 1. Zij hadden nog één puntje nodig en dit punt wisten Marit en Robert al snel te pakken. Het kampioenschap was een feit! In de captainsapp werd druk heen en weer geappt tussen Miriam en Deksel over de stand van zaken bij mix 4. Zij zaten bij elkaar in dezelfde poule en TAM 4 moest tegen Cream Cracker, nummer 2. Het kampioenschap zou gaan tussen TAM 3 en Cream Crackers maar TAM 4 moest er alles aan doen om maar zoveel mogelijk punten weg te snoepen op de gravelbanen. Helaas, TAM 4 verloor 5-0 wat betekende dat TAM 3 geen één punt mocht weggeven afgelopen zondag. Alleen winnen met  5-0 kon ervoor zorgen dat zij ’s avonds een fles champagne konden poppen. Bram Jansen voelde deze druk. In een zenuwslopende singelpartij wist hij uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Julia had het ook erg makkelijk in haar singel en zo kwam TAM 3 op een 2-0 voorsprong te staan. Alle druk kwam te liggen op de drie dubbeltjes die nog gespeeld moesten worden. Opnieuw speelde Bram Jansen met Waut Brilman een zenuwslopende heren dubbel. Met een 10-8 overwinning in de supertiebreak, kwam het kampioenschap nu wel echt heel dichtbij. Opnieuw wisten de dames weer met een 0 en 1 overwinning hun krachten te besparen voor de alles beslissende mixdubbel. BAM, binnen! Kampioenschap voor mix 3 werd een feit. Uitermate knappe prestatie die dag! Ook ’t Vlaggenschip moest winnen vandaag. Alleen winst was genoeg, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zij kwamen 3-1 voor te staan uit de enkels. Alleen Leon wist helaas zijn singel niet te winnen. Nog één puntje nodig uit de dubbels. Het duo Brink wist helaas niet de herendubbel binnen te halen, maar desondanks wist ’t Vlaggenschip knap met 4-2 te winnen. Gefeliciteerd heren, ook voor jullie volgend jaar een tandje hoger! Tot slot wist ook heren 2 met een dikke 6-0 overwinning op Starkenborgh 2 het kampioenschap mee naar TAM te nemen. Ook voor hen wordt het volgend jaar uitdagender in de tweede klasse. Knap gedaan mannen! Al deze prachtige overwinningen werden uiteraard zaterdagavond goed gevierd in ’t Haarhuisje. Fusten werden aangeboden en champagne werd gepopt. Het was weer ouderwets gezellig en het feest ging door tot in de late uurtjes.

Net toen de laatste feestvierende TAMmers ’t Haarhuisje verlieten kwamen de eerste nieuwe mensen al het park oplopen. TAM had de laatste zondag de bar en dat betekende SUPER SUNDAY en ja, dat is gebleken! Om 9u startte TAM 9 aan hun kampioenschap. Zij mochten het opnemen tegen Harlingen en afgelopen zondag hebben zij laten blijken dat zij met kop en schouders boven de 6e klasse uitsteken. TAM 9 wist met een 8-0 overwinning op Harlingen het kampioenschap binnen te hengelen! Ook TAM 5 speelde thuis om het kampioenschap. Met als captain Teun had het team zich goed voorbereid in een derby tegen Veracket. Het kon eigenlijk niet mis gaan. In de laatste ronde moesten zij tegen de laatste in de poule. En dat is gebleken. Veracket werd er afgeveegd met een 8-0 nederlaag. TAM 5 stak er met kop en schouders bovenuit dit jaar in de 4e klasse. Knappe prestatie en volgend jaar mogen zij gaan presteren in de derde klasse. Met Ralph in je team moet dat vast en zeker goedkomen. TAM 2 had nog één punt nodig om volgend jaar 1e klasse te gaan spelen. Ik wil even benadrukken hoe enorm knap deze prestatie is van dit team. Het is in de geschiedenis van team nog nooit gebeurd dat TAM twee teams in de eerste klasse heeft spelen. Met een 6-2 overwinning wisten zij het kampioenschap mee te nemen naar Groningen. Met Lotus als captain afgelopen jaar moet het team volgend jaar hard aan de bak. Mijn complimenten voor jullie. Een uitermate goede prestatie waar heel TAM trots op is! Ook tussen TAM 3 en TAM 4 hing er afgelopen zondag een spanning. TAM 4 moest 4-4 gelijk te spelen om bovenaan in de poule te eindigen en dus kampioen te worden. Precies genoeg voor TAM 4 want met een gelijkspel, en dus het kampioenschap, kwamen zij afgelopen zondag het park oplopen. Knap gedaan Jasper en zijn team!

Tot slot wil ik TC BOO nog even kort benoemen. Wat hebben zij een goed seizoen gedraaid. Helaas kwamen ze afgelopen zondag net iets te kort voor het kampioenschap. Na een 3-1 achterstand uit de singels, wisten ze er nog 4-3 van te maken maar het werd helaas 5-3 verlies. Net niet genoeg om dus volgend jaar hoofdklasse te mogen spelen. Desondanks heeft deze ietwat nieuwe samenstelling van TC BOO laten zien dat TAM de hoogstspelende studententennisvereniging van Nederland is. Jullie mogen trots zijn op jezelf en volgend jaar er weer opnieuw met volle moed tegenaan gaan!

Al deze geweldige kampioenschappen werden natuurlijk zondag uitgebreid gevierd in ’t Haarhuisje. TSC organiseerde een heerlijke BBQ en daarna een Roland Garros themafeestje. Het huisje stond helemaal vol en dit resulteerde in het feit dat iedereen met een opgeheven hoofd de competitie kon afsluiten. Uiteraard bleef het heel lang, heel gezellig!

Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar inzet en doorzettingsvermogen. We hebben laten zien wat een enorme leuke vereniging wij zijn en wat een hoog niveau tennis wij op onze club hebben. Ik hoop dat jullie allemaal volgend jaar weer in gaan schrijven voor de voorjaarscompetitie!