Het tweede weekend van de voorjaarscompetitie hadden we geluk met het geweldige weer. Helaas was er deze week geen vrijdagcompetitie, aangezien die vanwege goede vrijdag was vervallen. Het was wederom een prachtig weekend waar mooie resultaten werden geboekt op de baan, met als klap op de vuurpijl een overwinning van TC BOO in hun uitwedstrijd tegen Domstad. We nemen jullie mee door het afgelopen weekend.

Op de zaterdagochtend werd de competitie dus afgetrapt met direct twee wedstrijden tegen Veracket. Zowel Mix 2 en Mix 5 wisten Veracket te verslaan. Andere noemenswaardige wedstrijden waren die van Heren 5 en Heren 6 die tegen respectievelijk Cream 11 en Aduard 1 een 6-0 overwinning boekten. Heren 7 reisde af naar Musselkanaal en vertrok daar geringe tijd later, helaas zonder punten. Ook de mannen van Heren 3 hadden hun dag niet zaterdag en verloren thuis met 6-0 van TIOL 1. Nadat TAM 3 later op de middag GSTC even had laten zien wat tennis is, was het tijd voor het hoogtepunt van deze zaterdag competitietennis. Onze Remco “Deksel” Kattenberg ging de baan op bij een 2-2 tussenstand van TAM 4 tegen Veracket. De druk lag hoog, want de andere twee TAM teams hadden hun wedstrijden tegen Veracket al gewonnen. Na de eerste set met veel gevloek en een paar vliegende rackets met 6-2 te hebben weggegeven, begon het publiek zich te verzamelen rond de baan. Alle andere wedstrijden waren inmiddels voorbij en de volledige focus was op deze pot. Met minstens 50 man langs de baan vond Deksel zijn vorm terug en wist hij zowel de tweede als de derde set overtuigend te winnen. Zo werd een mooie dag op het park afgesloten met een overwinning voor TAM!

TC BOO speelde maandag in Utrecht uit tegen Domstad 2. Met een groep TAMmers en sTAMmers zijn we vanuit Groningen afgereisd om hen te supporten. Er werd afgetrapt met de dames singles, waar zowel Amber als Rixt een overwinning wisten te boeken. Daarna waren de heren aan de beurt. Tijn liet er geen gras over groeien en behaalde een overtuigende overwinning op zijn tegenstander. Ingmar moest helaas in zijn opponent een meerdere erkennen. Met een tussenstand van 3-1 werd begonnen aan de dubbels. Onder de steun van de TAMmers wisten Rixt en Amber hier ook te winnen. Tijn en Jesse trokken in de supertiebreak helaas aan het kortste eind. Tot slot werden de mixjes gespeeld, waarbij Rixt en Ingmar een mooie overwinning behaalden. Jesse en Amber verloren helaas in de supertiebreak. Zo eindigde de dag in Utrecht in een 5-3 overwinning voor TC BOO en bewees Rixt weer eens van grote waarde te zijn met inmiddels 6 overwinningen in 6 wedstrijden. Na een dag vol zon, gezelligheid en prachtig tennis gingen we weer terug met onze bus naar het Hoge Noorden.

Ook waren er op de maandag mooie potten te zien op het park. Zo speelde TAM 6 tegen TAM 7, maar wist TAM 6 tijdens deze derby de punten te behouden. TAM 7 zal de komende weken hard aan de bak moeten om degradatie te voorkomen. Gelukkig treedt de praeses weer aan volgende week. TAM 8 boekte maandag een mooie overwinning op Veracket. Na een gelijkspel vanuit de singels wisten zij een mooie 5-3 overwinning neer te zetten. TAM 3 en TAM 5 deden beide enorm goede zaken. Zij wisten met een 7-1 overwinning de koppositie te behouden. In beide poules zal het een mooie strijd worden om het kampioenschap! Als allerlaatst mocht Heren 2 maandag de banen betreden. Ondanks de uitloop wisten zij met snelle potjes het niet laat te maken en rekenden zij met een 5-1 overwinning af met Cream Crackers.

Het was opnieuw een mooi weekend met prachtig weer. Dit belooft veel goeds voor komend weekend wanneer wij de bar hebben. Kom allen naar het park, drink een lekker biertje en koop een smoothie voor het goede doel!