In de hoofdstad speelde zich de tweede competitie van TC BOO zich af. De Bosbaan was voor iedereen toch wel bekend terrein, ondanks dat voor veel mensen die herinnering stamde uit de tijd dat we nog jeugdranglijsttoernooien speelden. TC Amstelpark is sindsdien qua uitstraling zeker veranderd in positieve zin. Toegegeven, de prijzen in de kantine kunnen niet tippen aan ons geliefde Haarhuisje. Maar het massale karakter wat Amstelpark in mijn herinnering had, heeft plaatsgemaakt voor een wat knusser karakter met een “op zichzelf staande tennisclub” aan beide kanten van de tennishal. 

Amstelpark is niet alleen een gevestigde naam in Nederland tennisland vanwege het tennispark. Het tennisniveau wat daar ten toon wordt gespreid is eigenlijk altijd van heel extreem hoog niveau. Gevestigde namen zoals Igor Sijsling, Jean-Julien Rojer en Michaëlla Krajicek lopen daar rond of hebben daar rond gelopen. Laatstgenoemde gaf op 20 september j.l. acte de présence en kreeg de kans om zich te laten zien tegen de studenten van TAM. Hoe dat is afgelopen, leest u straks.

Naast “Misa” bestond de basis van Amstelpark uit Annick Melgers, Dewi Dijkman, Sem Verbeek, Igor Straatsma en Ethan Florens. De bankzitters voor de eerste thuiswedstrijd van Amstelpark waren Isabelle Haverlag en Mats Hermans. Waar TAM vorige week nog met zijn vieren aantrad tegen TC Bakkum, konden we deze week een “2-3” opstelling hanteren. Koen de Haan kreeg een week langer rust van coach Paul van Lier, maar maakte op de tweede competitiedag zijn opwachting. Onze laatste basisspeler, de Bakker, is nog steeds herstellende van een elleboogblessure en traint apart met clubarts Krum Toshev van Construction Fysiotherapie. 

De damessingles werden gevormd door Annick-Daniëlle op 1 en Dewi-Celine op 2. Op beide banen werd het een prachtig gevecht met goed niveau. Daniëlle begon wat stroef, maar vond naarmate de eerste set vorderde haar ritme. De eerste set mondde uit in een tiebreak die met 8-6 of 9-7 (red. was de tel kwijt) ging naar TAM. Nadat Daniëlle doordrukte was het verzet van Annick gebroken en volgde een bagel. Een lekker begin. Op de baan ernaast was een spannende strijd gaande. Celine had inmiddels de eerste set met 6-3 gewonnen, ze speelde vrijwel foutloos. Ze liep in het begin van de tweede set even achter de feiten aan, maar een aantal (dubbele) foutjes van Dewi hielpen Celine weer terug in het zadel en ze kon de overwinning eruit slepen: 6-4! 

Ingmar en Tijn namen het respectievelijk op tegen Sem en Igor. Ingmar kon het niveau van Sem in de single niet echt bijbenen. Met een enorm tempo sloeg Sem de ene winner na de andere en was Ingmar blij dat hij toch nog 3 games wist te sprokkelen, 1-6 2-6. Tijn stond weer in grind modus met zijn hakken in het gravel. Hij beet zich vast in de lange rallies met Igor en kwam erg goed mee. Het was jammer dat telkens aan het eind van de sets Igor toch net een tikkeltje te taai was: 5-7 5-7. Maar weer een goed optreden van Tijn in de hoofdklasse.

Met de dubbels maakte Michaëlla haar eerste minuten samen met Annick tegen Dani en Celine. Met een racket in haar ene hand en nog net niet haar hondje aangelijnd in de andere hand wist ze de dubbel toch wel naar haar hand te zetten. Een stukje pure klasse in combinatie met een piepklein beetje ontzag van de TAM dames zorgde ervoor dat deze dubbel geen moment echt spannend kon worden: 1-6 3-6. De herendubbel van Tijn en Koen tegen Sem en Ethan kwam stroef op gang, vanuit het perspectief van TAM. Het was de eerste dubbel van Koen en Tijn samen en zeker de dubbelkwaliteiten van Sem (Nr. 136 op de ATP dubbelranglijst) overrompelde het TAM duo. In de tweede set kreeg TAM een opleving. Ze vonden de kwetsbare punten in het spel van Amstelpark en er werd zelfs een super tiebreak uitgesleept door de set met 6-4 te winnen. De getergde Sem wilde helaas niks aan het toeval overlaten en speelde samen met Ethan een overtuigende tiebreak: 3-10.

Tijdens de dubbel was al wel duidelijk dat Ethan wat last had van zijn arm, wat er helaas in resulteerde dat kopman Sem nog een mixje mocht gaan spelen. Het was Celine en Koen op 1 tegen Michaëlla en Igor en Dani en Ingmar op 2 tegen Dewi en Sem. De eerste mix kunnen we kort en krachtig over zijn. TAM kwam er niet aan te pas en haalde pas laat in de tweede set hun eerste en enige game binnen. Op de andere baan werd het wel een wedstrijd. De eerste set ging weliswaar met 6-1 naar Amstelpark, maar bij Dani en Ingmar heerste wel het gevoel dat er wat te halen viel. Ze waren lang op weg naar een super tiebreak, maar op het laatst ging het toch mis voor ze: 5-7.

Na de wedstrijd bracht Sem ons nog een lekker witbiertje en konden we met een tevreden gevoel afreizen naar het noorden. Voor 2 punten hadden we zeker getekend tegen dit all-round zeer sterke team. Volgende week staat Domstad bij ons op de stoep met gerenommeerd TAMmer Lidwien Mentink in de gelederen. Dat wordt sowieso weer een gezellige dag, alleen hopen dat het weer een beetje meewerkt.