TC BOO wint voor het eerst in de hoofdklasse!

Het was er even op wachten, maar afgelopen zondag mocht er dan eindelijk weer competitie gespeeld worden. Dan wel voor ‘spek en bonen’, maar dat maakt het niet minder leuk! Ook dit jaar speelt TC BOO weer met veel vertrouwde namen, waar er ook een plekje is vrijgekomen voor een debutant. Celine Koets en Ingmar Scholte zijn inmiddels afgestudeerd, maar kunnen nog geen afscheid nemen van TAM. De Groningse Daniëlle Koetje is ook weer van de partij en Mirte de Bakker is er als laatste dame voor het tweede jaar bij, maar zal de eerste dagen nog even moeten aanmoedigen door een elleboogblessure. Voor Koen de Haan geldt hetzelfde, alleen zal hij ons team aanmoedigen vanuit het buitenland. Hierdoor is iedereen genoodzaakt drie potten te spelen op deze eerste dag! Tijn Bokma zal dit jaar voor het eerst meedoen, zodat de heren op de andere maandagen niet al te veel spierpijn gaan krijgen. Last but not least is Paul van Lier aanwezig om ons van de broodnodige tips te voorzien vanaf het bankje. TC BOO is vorig jaar gedegradeerd naar de 1e klasse, maar voor deze KNLTB competitie zijn we, nadat er een plekje vrijkwam, doorgeschoven naar de hoofdklasse. Het coronaproof ingerichte park van TAM was er klaar voor om veel oud-bekenden van TC Bakkum te verwelkomen, in eerdere ontmoetingen was Bakkum vaak nipt degene die met de overwinning naar huis ging. De zon begon door te komen en de koffie uit ‘t Haarhuisje smaakte weer voortreffelijk, tijd om te beginnen!

De dames schoten sterk uit de startblokken. Daniëlle speelde tegen Kim van der Horst, waar ze eerder nog nooit van had gewonnen. Dit lukte haar deze keer wel met sterk aanvallend spel, 6-2 6-1 winst. Celine keek dit af van Daniëlle tijdens de wedstrijd en zette precies dezelfde setstanden neer tegen Merel Beelen, zo begonnen we de dag goed! 

De heren kregen het minder makkelijk. Ingmar mocht het opnemen tegen Ruud Vis en Tijn speelde tegen een andere debutant, de 17-jarige Teun Rozenberg. Beide heren van TC Bakkum hadden een sterke service en namen het initiatief waardoor ‘even rustig inkomen’ er niet in zat voor Ingmar en Tijn, de 1e set ging dan ook in beide partijen met één break verschil naar de heren van Bakkum. In de tweede set ging het tempo en de scherpte bij beide heren omhoog en ontpopten er twee boeiende wedstrijden. Ingmar won deze 2e set op een manier zoals we die van hem kennen, schakend en ploeterend. In de beslissende 3e set werden de drukvolle opslagen en forehands van Ruud alleen wat teveel voor Ingmar en werd het eerste puntje voor Bakkum binnengehengeld, 2-1. Teun en Tijn maakten er een mooie en vooral lange 2e set van. In de tiebreak ging het TAM-publiek er goed achter staan om Tijn naar de setwinst te sturen. Hierdoor wist hij nog 5 matchpoints weg te werken, maar met 12-10 in de tiebreak ging de setwinst en de wedstrijd toch naar Teun. 2-2 uit de enkels!

De damesdubbel tussen Celine & Daniëlle en Merel & Gaby Beelen was een spannende pot waar het in beide sets lang gelijk op ging, maar er op de juiste momenten een break werd geforceerd in het voordeel van Celine en Dani. 6-4/6-3 en een 3-2 voorsprong voor TAM! Ingmar en Tijn hadden het in de 1e set weer erg lastig tegen Ruud en Viktor Rotteveel, deze werd dan ook met 6-1 verloren. Door het speelplan wat aan te passen werd de 2e set wel met 7-6 binnengesleept, waardoor de eerste wedstrijdtiebreak van het jaar gespeeld mocht worden. Deze viel met 10-8 de kant op van Bakkum en dus moesten de mixjes uitsluitsel gaan brengen.

Hierin namen Dani en Kingmar het op tegen Teun en Kim. Ingmar moest weer even wennen aan het feit dat een wedstrijd in de eerste set al begint, waardoor de openingsset met 6-1 naar Bakkum ging. De tweede set knokte ze zich terug en pakte deze met 6-2, nogmaals een wedstrijdtiebreak als beslissing. Hierin viel het wel de kant van TAM op met 10-7, waardoor de dagoverwinning lonkte! Op de baan ernaast namen Celine en Tijn het op tegen Gaby en Viktor. De eerste set ging gemakkelijk naar de TAMmers, maar in de tweede set werd het al snel een spannende strijd waarin Bakkum lang de beste kaarten had. Na een aantal lange games die beide kanten op konden vallen, ging de setwinst toch naar TC BOO. Dit betekent dat TC BOO voor het eerst in de lange, maar rijke historie een dagoverwinning in de hoofdklasse te pakken heeft! 

Een bijzondere dag waarin wij erg blij waren dat er überhaupt weer gespeeld mag worden. Het is af en toe nog even schakelen, maar dat er iets wordt gefaciliteerd kunnen we alleen maar toejuichen en is denk ik op deze manier zeer goed te doen! Komende zondag gaat de reis naar het Amstelpark in Amsterdam, waar het wel eens een hele pittige dag zou kunnen worden. Wordt vervolgd…