In 2018 wist ‘t Vlaggenschip net niet te promoveren naar de hoofdklasse, maar door de herindeling van de zaterdagcompetitie kwamen ze in 2019 ineens in de hoofdklasse terecht. Zwaar weer op komst voor teammanager Hielke Blanken, die het team moest behoeden voor degradatie. Zoals elk jaar waren er enkele spelers die vertrokken, maar daar kwamen een paar sterke spelers van de zondag voor terug. Ook was er dit jaar weer de prijs, een shirt met de handtekeningen van de spelers, voor de fanatiekste supporter.

Onder leiding van Blanken werd de eerste speeldag met 5-1 verloren. Het team moest duidelijk nog wennen aan een hogere klasse, het enige pluspunt was de topvorm van Jelle Meerstra. De tweede dag moesten er punten gehaald worden om niet te ver achterop te raken, Blanken was zich hiervan bewust en kwam met een ijzersterke opstelling. Terwijl de sneeuw af en toe nog uit de hemel kwam in Apeldoorn wisten Jense en Tijn twee lange driesetters te winnen en werd er uiteindelijk 3-3 gespeeld. De 3e dag zou een mooie dag worden, we moesten thuis spelen en er was prachtig weer op komst. Helaas kwam Deventer niet opdagen en moest deze speeldag op een later moment over gespeeld worden, met een 3-3 gelijkspel als resultaat.

11 mei was het weer punten sprokkelen, uiteindelijk werden er twee meegenomen vanuit het mooie Franeker naar het nog mooiere Haarhuisje. De week erna ging het erom spannen, de hekkensluiter Nomi uit Sneek kwam op bezoek en hier moest gewonnen worden. Het lukte Blanken aan het begin van de dag niet om dit over te dragen op het team, we keken daardoor na de enkels tegen een 3-1 achterstand aan. Vanaf dat moment ging er een tandje bij. Stijn en Stan hun service werd onhoudbaar en Jelle en Jense zorgde ervoor dat een zweepslag bij de tegenstander genoeg was om de belangrijke dubbel te winnen.

De week erna werd er in Lelystad slechts één punt gehaald, waardoor er op de laatste speeldag nog gestreden moest worden voor lijfsbehoud. Dit mochten we doen bij Cream Crackers in Groningen, veel supporters waren dan ook meegereisd om ons erdoorheen te slepen. Het werd een spannende strijd zonder hele spannende wedstrijden. Bob en Tijn wisten beide hun enkel en dubbel te winnen waardoor er opnieuw een 3-3 eindstand op de KNLTB site kwam te staan. Manager Blanken moest een aantal belletjes doen om uiteindelijk erachter te komen dat lijfsbehoud een feit was! 

Een prachtige 6e plaats was het resultaat van de vele trainingsuren, de scherpe analyses en het strakke regime van de manager. Een mooi einde van het laatste competitiejaar voor Jense, Stan en Bob. Mannen bedankt! Het gesigneerde shirt voor de meest fanatieke supporter werd uiteindelijk gewonnen door Job van Eijk, gefeliciteerd! De rest van de supporters uiteraard ook bedankt, zonder jullie was lijfsbehoud niet mogelijk geweest. ’t Vlaggenschip koerst momenteel af op een nieuwe competitieperiode en hoopt jullie allen in de toekomst weer te zien op het park!

Namens ’t Vlaggenschip 2019,

Tijn Bokma
Stijn de Boer
Jelle Meerstra
Jense van der Veen
Stan Bolhuis
Bob Resink
Hielke Blanken