Tennis en studeren, de stad Groningen biedt het! Naast studie en sport, is de stad waarin je gaat studeren uiteraard erg belangrijk. Hieronder kan je wat meer te weten komen over wat Groningen jouw allemaal kan bieden in je studententijd.

Terrassen Groningen binnenstad

Groningen studentenstad

Groningen kent 60.000 studenten waarvan er bijna 35.000 in de stad wonen. Dat betekent dat ongeveer 18% van de inwoners student is. Dit is ook te merken aan de gemiddelde leeftijd van 36,4 jaar, ten opzichte van een landelijk gemiddelde van 41,6 jaar. Groningen is dus echt een studentenstad te noemen! Naast de statistieken is het ook te merken aan de sfeer in de stad. De sfeer is heel relaxed en vriendelijk.
Ook biedt Groningen veel mogelijkheden om je vrije tijd aan te besteden. Van lekker een dag doorbrengen in bijvoorbeeld het Noorderplantsoen tot aan de vele mogelijke culturele activiteiten. Ook in de idyllische binnenstad met vele historische panden valt er genoeg te beleven. Veel winkels, kroegen en terrasjes kenmerken de binnenstad. De studentenkroegen in de Poelestraat en Peperstraat kennen zelfs vaak géén sluitingstijd! Zegt genoeg, toch?

Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen

De zaken die bijkomstig zijn tijdens je studententijd, zoals een (sport)vereniging, zijn natuurlijk belangrijk. Echter, zonder studie geen studententijd. Zowel de RUG als de Hanze bieden veel opleidingen aan. Op de Rijksuniversiteit Groningen kun je kiezen uit meer dan 45 bacheloropleidingen en meer dan 160 masteropleidingen. Op de Hanzehogeschool heb je keuze uit meer dan 110 vierjarige opleidingen. Neem hier nog even een kijkje op de site van de Rijksuniversiteit of de Hanzehogeschool!

Studeren Hanzehogeschool Groningen
Studeren Rijksuniversiteit Groningen
ACLO studentensport Groningen

ACLO Studentensport Groningen

De ACLO, Academische Centrale voor Lichamelijke Opvoeding, is opgericht om de lichamelijke opvoeding en sportbeoefening van studenten van de RUG en de Hanze te bevorderen. Speciaal voor de studenten van deze twee instellingen bepaalt de ACLO het sportaanbod. Op dit moment sporten bijna 19.000 studenten bij de ACLO. De ACLO zet studenten aan tot verantwoord bewegen door gevarieerde en toegankelijke sport aan te bieden. Daarnaast vervult de ACLO een sociale functie door een voor studenten herkenbare eigen sociale omgeving te bieden die zich onderscheidt van de beleving van het bestaande sportaanbod buiten de universiteit en de hogeschool. De activiteiten van de ACLO dragen bij aan een gezonde leefstijl en het welzijn van haar sporters. Nog niet overtuigd? Tennis en studeren in Groningen? Lees dan de ervaringen van deze studerende tennissers.