TAM 1: Eerste klasse gemengd zondag

Doelstelling: Bovenin meedraaien

TAM 1 is al jaren het uithangbord van competitie spelend TAM. TAM 1 wordt ook wel TC BOO genoemd (There Can Be Only One), en dat is de afgelopen jaren maar weer eens gebleken. Dit team is al jarenlang een vaste waarde in de top van de 1e klasse gemengd. In 2018 wist TC BOO er zelfs een schepje bovenop te doen door de titel te pakken en daarmee te promoveren naar de hoofdklasse. Een unieke prestatie waarmee ze de positie van TAM als beste studententennisvereniging van Nederland versterkten. Na een zware strijd en een aantal knappe overwinningen is het helaas toch niet gelukt om ons te handhaven waardoor we dit sinds 2020 weer in de eerste klasse uitkomen. Toch blijft de hoofdklasse in zicht en was die afgelopen jaar bijna bereikt. In een uitzonderlijk spannende titelstrijd liep TAM uiteindelijk op één puntje na het kampioenschap mis. Met de versterking van drie nieuwe spelers hebben wij er alle vertrouwen in dat TC BOO het dit jaar weer fantastisch gaat doen en wederom mee doet voor het kampioenschap!

TAM 2: 1e klasse gemengd zondag

Doelstelling: Handhaving

In 2015 is TAM 2 voor het eerst in de tweede klasse gebleven. Ook in 2016 is het gelukt om behoud af te dwingen. Door de successen van TAM 1 vallen de prestaties van TAM 2 soms in het niet, maar dit maakt het zeker niet minder uniek. In 2017 is het ze wederom gelukt om keurig stand te houden in de 2e klasse gemengd. Het werd nog even spannend tussen TAM 2 en Veracket 1, onze parkgenoot, maar TAM 2 trok aan het langste eind. Een knappe prestatie van het team! In 2018 heeft TAM 2 een knappe 3e plek behaald in de competitie. Dit succes bleek echter geen garantie voor het jaar erop en helaas degradeerde TAM 2 naar de 3e klasse. Er werd 2e klasse aangevraagd en dat was een goede set, want na het dieptepunt van 2019 kwam daar in 2022 de beloning voor het harde werk en het doorzettingsvermogen van TAM 2. Dit teams wist iets uitzonderlijks te presteren en behaalde het kampioenschap in de 2e klasse. Daarom zal TAM voor het eerst in haar geschiedenis uit gaan komen met twee teams in de 1e klasse gemengd zondag.

 

TAM 3: 2e klasse gemengd zondag

Doelstelling: Handhaving

Het derde team van TAM kwam afgelopen jaar wederom uit in de 3e klasse gemengd op zondag. In 2018 moest het team op de laatste speeldag nog strijden voor lijfsbehoud, en dit is destijds gelukt door de laatste zondag een 6-2 overwinning af te dwingen. In 2019 begon dit team met zijn opmars naar de top van deze klasse. Het team wist een knappe 3de plek in het eindklassement te behalen, en deed sinds dien mee in de top van de derde klasse. Vorig jaar werd hierin het hoogtepunt behaald door kampioen te worden in de 3e klasse gemengd en zal dit jaar daarom uitkomen in de 2e klasse.
Dit jaar is het team versterkt met een aantal leuke nieuwe spelers waardoor lijfbehoud haalbaar moet zijn.

TAM 4: 3e klasse gemengd zondag

Doelstelling: Bovenin meedoen

In 2017 kwam TAM 4 uit in de 3de klasse en lukte het ze om in de 3de klasse te blijven. Het jaar daarop kwam TAM 4 uit in de 4de klasse en werd er gestreden voor het kampioenschap. In het kampioenschapsduel moesten ze helaas hun meerdere erkennen in G.L.T.B. en eindigden ze op een mooie 2e plek. In 2019 kwam het team opnieuw uit in de 4de klasse en wisten ze het kampioenschap te bemachtigen. Daardoor mocht het team in 2020 eigenlijk uitkomen in de 3de klasse, maar die competitie ging natuurlijk niet door. Met een team dat beschikt over dames die ervaring hebben met kampioen worden in de 3e klasse is de hoop op een nieuw kampioenschap in 2023 zeker aanwezig.

Heren 1: 2e klasse zondag heren

Doelstelling: Behoud

De laatste jaren had TAM er al een herenteam op de zondag bij dat nog niet onder de selectie viel. Doordat we een overschot aan goede heren hebben, is er sinds een aantal jaren een heren team van uitstekend niveau op de zondag. Dit team zal uitkomen in de 2e klasse en wij hebben er alle vertrouwen in dat ze het hierin goed gaan doen. Met een breed team van stuk voor stuk goeie spelers vullen ze elkaar mooi aan met enkel- en dubbelspecialisten. Behoud in de 2e klasse zou haalbaar moeten zijn en wellicht zit er een kleine stunt in dit team.