Competitie

2023

Na Goede Vrijdag kende we dit jaar ook een Goede Zaterdag. Afgelopen zaterdag ging namelijk de KNLTB Voorjaarscompetitie 2023 van start! Na een week met wisselvallig weer was het op de zaterdag met een blauwe lucht en een stralend zonnetje volop genieten van de eerste competitiedag. Het enthousiasme was ook onder de leden te merken want TAM was niet alleen óp de baan goed vertegenwoordigt, maar ook zeker naast de baan. Met de paarse kleur die rijkelijk aanwezig was op de tennisbaan en het geschreeuw langs de baan is de competitietijd toch echt aangebroken.

Zaterdag: De teams op zaterdag hadden het zwaar tijdens hun eerste competitiewedstrijden. Met veel teams die na een kampioenschap in 2022 uitkomen in een hogere klasse wisten we van tevoren dat het een uitdagende competitie zal worden. Zo ook ons hoogste team op zaterdag; t’Vlaggenschip

Deze heren zullen dit jaar onder aanvoering van Jelte Bottema uitkomen in de 1e klasse zaterdag en namen het afgelopen weekend op tegen GLTB 1. Na deze ontmoeting kan er maar één echter uitblinker gekozen worden en dit is Lucian Hoogenboom. De man die al een tijdje in bloedvorm verkeert nam de 1e singel voor zijn rekening en met succes! Met een knappe 6-3 -6-3 overwinning werd er relatief makkelijk afstand genomen van de beste heer van GLTB. Ook in de dubbel samen met Friso trokken de mannen na een spannende tweede set aan het langste eind: 6-2 7-6. Met een paar spannende tie-breaks en een strijdlustig Vlaggenschip moeten de heren helaas genoegen nemen met deze twee punten. Eindstand: 4-2 in het nadeel van TAM.

Wat verder opviel tijdens de zaterdagcompetitie was het spel van Heren 3 en Heren 4. Deze twee teams die samen uitkomen in de 3e klassen zullen elkaar wellicht nog tegen komen voor de titelstrijd. De mannen zijn in ieder geval erg goed begonnen en bewijzen dat de tiebreaks op het park van TAM toch vaak in het voordeel van de thuisvereniging beslist worden. Niels Sterk en Kees Cruys wisten in de laatste pot de overwinning voor Heren 4 veilig te stellen door in de super tiebreak met 10-8 af te rekenen met REO Roden. Eindstand van zowel Heren 3 als Heren 4: 4-2 in het voordeel van TAM.

Zondag: De zondagcompetitie die dit weekend i.v.m. Pasen gespeeld werd op de maandag kende minder geluk met het weer. De regenbuien begonnen in het westen van het land en dit kwam erg nadelig uit voor ons geliefde TC BOO dat haar competitie begon in Amsterdam tegen Joy Jaagpad. Ons eerste team kreeg eerder deze week al een tegenslag te voorduren toen bekend werd dat onze kopman Jasper Visker niet zou kunnen spelen door een gekneusde vinger. Gelukkig beschikt TC BOO dit jaar over een breed team en waren de overige 5 spelers in topvorm en klaar voor de strijd.

Rixt begon haar wedstrijd ijzersterk en leek geen moeite te hebben om haar competitie te starten op gravel. Toch is wedstrijdtennis anders dan trainingen en dat was terug te zien in de tweede set. Onze kopvrouw wist zich goed te herpakken en haar tegenstandster weer onder controle te krijgen in de derde set. Ondanks dat ze naar eigen zeggen nog niet haar beste tennis heeft gespeeld, een knappe overwinning:  6-1 6-7 6-1.

Amber kende minder problemen in haar eerste wedstrijd en zette haar goede tennisspel dat niet is verminderd sinds de competitie vorig jaar om in klinkende cijfers: 6-3 6-2.

Vanwege het slechte weer kon er maar 1 herenenkel voltooid worden en dit was de enkel van onze nieuwe aanwinst in TC BOO: Sven van Dijk. Sven liet goed tennis zien en bewees dat hij een goede toevoeging was aan ons eerste team. Helaas was zijn tegenstander in deze ontmoeting net de betere, maar dit bied hoop voor TAM in de aankomende weekenden: 3-6 4-6.

Door het staken i.v.m. de regen zal TC BOO nog een keer af moeten reizen naar Joy om de overige wedstrijden in te halen. Eindstand: 1-2 in het voordeel van TC BOO.

TAM 2 en TAM 3 kende een minder succesvol weekend. De vorig jaar gepromoveerde spelers van TAM2 zullen het dit jaar (net als TC BOO) ook in de 1e klasse op gaan nemen. De op papier grote underdogs hebben dit weekend erg hard gestreden voor hun eerste punten, maar het mocht niet baten. Met een spannende herendubbel en mix trok TAM2 in alle 8 potten aan het kortste eind. Eindstand 8-0.

Hetzelfde kan gezegd worden over TAM3. Na het kampioenschap vorig jaar zal dit team het gaan opnemen tegen 2e klasse teams, maar ook dit team trok na heel wat spannende wedstrijden en een regenstaking in alle 6 de wedstrijden aan het kortste einde: 6-0.                   Deze teams zullen hun punten dus moeten verdienen op TAM en kunnen daarbij goed de hulp van het publiek gebruiken om deze spannende wedstrijden in het voordeel van TAM te beslissen!

TAM4 en Heren 1 hadden een betere start van de competitie. TAM 4 had weinig moeite met TAM 5 en rekende dan ook 7-0 met hun af. Heren 1 kende meteen al de lastigste opgave uit hun competitie. Met wat geroutineerde spelers die vroeger in de top van Nederland mee hebben gedraaid werd er weinig verwacht van de eerste competitiedag. Toch kwamen de mannen met een knap 3-3 gelijkspel terug naar het park. Een goed begin van de competitie!

Onze spelers arriveerden tijdens weekend twee op een rood-wit versierd park. GSTC (die dit weekend de bar bezat) had hun best gedaan om het park levendig en uitnodigend aan te kleden waarvoor wij van TAM hun ook willen complimenteren. Gedurende het weekend waren het echter TAMmers die weer in grote getalen aanwezig waren op het park om hun spelers naar de overwinning te schreeuwen, en met succes!

Vrijdag

Voor de vrijdagspelers ging het afgelopen weekend ook eindelijk van start. Met 5 teams gaat TAM niet alleen een gooi doen naar de kampioenschappen van de individuele poules, maar ook naar die van het algemeen klassement tussen de drie verenigingen. We zijn ongelofelijk trots op onze teams en feliciteren maar liefst 4 van de 5 teams met hun eerste overwinning. Dames 2 willen wij even in het zonnetje zetten: Het damesteam onder leiding van Lieneke van Dorp kwam net te kort tegen Dames 1 van Veracket, maar hebben fantastisch gespeeld. Te bedenken dat dit team bestaat uit meiden die nog nooit een tenniswedstrijd hebben gespeeld, maakt deze prestatie nóg bijzonderder. Met Lotte Visser als kopvrouw die afgelopen weekend verantwoordelijk was voor 2 overwinningen (ook in de dubbel samen met Lieneke) hebben wij alle vertrouwen in onze dames voor de volgende weekenden!

Zaterdag

Op zaterdag was het de beurt aan ’t Vlaggenschip dat zijn eerste thuiswedstrijd ging spelen tegen Franeker. Na enige discussie over de opstelling besloot captain Jelte toch in dienst van het team te spelen en de 4e enkel voor zijn rekening te nemen, en met succes! Na een enigszins stroeve start wist Jelte al snel de controle over zijn tegenstander te verkrijgen. Na een set stukgespeeld te zijn door Jelte besefte zijn tegenstander dat onze TAMmer niet te breken was en gaf hij op. 1-0 voor ‘t Vlaggenschip! 

Ook maakte Daan Hendriks zijn enkel debuut voor TAM. De nieuwkomer van ons eerste team op zaterdag toonde lef door de 1e enkel voor zijn rekening te nemen. Met de kou, de wind en een vervelende tegenstander was het niet makkelijk om gefocust te blijven en de wedstrijd over de streep te trekken. Daan bewees echter dat hij niet makkelijk van zijn stuk te brengen is en prima met deze druk om kan gaan. Met zijn fantastische techniek trakteerde hij het publiek dan ook regelmatig op een geweldig punt met de daarbij horende gebalde vuist. Een mooie publieksspeler om in de gaten te houden deze weken!

Eindstand ‘t Vlaggenschip: 4-2 in het voordeel van TAM

Zondag

Met alle selectieteams op het park stond de zondag garant voor een groot tennisfeest, en wat was het een spektakel!

TAM 4 trakteerde het publiek op een fantastische onderlinge strijd met Veracket. Met een stand van 4-3 in het voordeel van TAM moesten Ralph en Dione de overwinning voor TAM veilig stellen door de mix te winnen. Met een stand van 8-7 en twee servicebeurten voor Ralph was het einde in zicht. Hij bewees nog maar eens wat voor betrouwbare service hij heeft door deze twee punten koelbloedig naar zich toe te trekken. 6-4 6-7 10-7 voor TAM! 

 TC BOO was weer op volle sterkte nu Jasper weer genoeg hersteld was van zijn gekneusde vinger om te spelen. Onze toppers ontvingen op eigen park de koploper uit de 1e klasse: Marquette

Het spits werd afgebeten door Tesse Haan die haar eerste wedstrijd voor TC BOO zou gaan spelen op ons park. Door de zenuwen die zo’n eerste wedstrijd met zich mee brengt kon ze echter niet haar beste tennis laten zien en trok in 3 sets helaas aan het kortste eind: 6-4 3-6 1-6. Tesse toonde passie en strijdlust, twee dingen waar het publiek van TAM dol op is. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat er nog vele mooie potten volgen.

De tweede dame die het veld betrad was de jarige Amber. Met een beetje magie dat spelen op je verjaardag met zich meebrengt wist Amber zich te ontdoen van haar tegenstander in twee spannende sets: 7-5 7-5.

TC BOO was ook te sterk voor Marquette in de damesdubbel en de herendubbel en zo gingen onze toppers met de overwinning al op zak beginnen aan de mixen. In een competitie die zo spannend is als de 1e klasse is elk punt belangrijk dus werd er gekozen voor twee ijzersterke koppels.

 De avond viel over Groningen en waar normaal het park leegstroomt om het huisje te vullen en de pongtafels klaar te zetten, gebeurde er afgelopen weekend iets bijzonders. Het huisje stroomde leeg, want TC BOO was verzeild geraakt in twee super tiebreaks om de laatste twee wedstrijden te beslissen. Tesse en Jasper hadden hun zenuwen uitstekend onder controle toen de TAMmers van zich lieten horen. Er kan gelukkig voor ons niet hetzelfde gezegd worden over de tegenstanders die onder de druk bezweken van het TAM publiek. Met 2 dubbele fouten achter elkaar in de slotfase van de wedstrijd profiteerde ons team uitstekend van deze kadootjes en trok de overwinning naar zich toe!

Op baan 11 was er al net zo’n spannende wedstrijd aan de gang maar leek het de kant op te vallen van Marquette. Met 6-9 en drie matchpoints tegen begon het geloof in een overwinning langzaam weg te trekken uit het publiek. Captain Tijn Bokma was het hier niet mee eens en jutte na enkele fantastisch gewonnen punten het publiek nog maar eens op. Met nu al de Houdini act van dit seizoen wisten Rixt en Tijn de tiebreak nog om te draaien om hem 12-10 te winnen! Eindstand TC BOO maar liefst 7-1!

TAM 2- SHOT 1: 0-8

TAM 3 – Ten Woude 1: 4-4

TAM 4 – Veracket 1: 5-3

Heren 1 – De Bijvanck 1: 5-1

Competitieweekend 3 ging veelbelovend van start. Met een zonovergoten park trokken onze spelers weer ten strijde in veel directe ontmoetingen met onze rivaal Veracket.

Vrijdag: Als eerst waren onze spelers op de vrijdag aan de beurt. Na de goede eerste competitiedag voor TAM was het zaak om de voorsprong op de andere verenigingen te vergroten en de zegereeks voort te zetten. Ontmoetingen om naar uit te kijken waren TAM 1 die het opnamen tegen Veracket 1, maar ook onze eigen dames die het tegen elkaar opnamen; Dames 1 tegen Dames 2.

Onder aanmoediging van veel TAM publiek maakte de dames er een spannende strijd van, maar trok Dames 1 toch aan het langste eind.

Er kan niet hetzelfde gezegd worden over TAM 1 die werkelijk eenvoudig afrekende met het eerste team van Veracket. Een van de uitblinkers uit ons hoogste team van de vrijdag was Noor van der Linde. De van oorsprong hockeyster verruilt dit jaar haar hockeystick voor een tennisracket en doet dit met bijzonder veel succes. In de enkel gunde ze haar tegenstander geen enkele game en leidde daarmee haar team naar een verbluffende 5-0 zege tegen Veracket en naar de koppositie in het klassement!

Zaterdag: De zaterdag was een mindere dag voor TAM. Hoewel de dag fantastisch begon met heerlijk weer en goed tennis op de baan lieten vele teams het na om zichzelf te belonen met de overwinning. Met veel spannende wedstrijden en tiebreaks die niet in het voordeel van TAM beslist werden was er weinig succes op de baan. De dag ging van kwaad tot erger toen het ook nog eens hard begon te regenen en het uitspelen van de competitiedag in gevaar kwam. Zo ook bij onze geliefde mannen van ‘t Vlaggenschip die na een 0-3 achterstand de rest van de wedstrijden moesten staken. 

Een lichtpuntje op de zaterdag kwam van ons eerste damesteam. De favorieten voor het kampioenschap hebben goede zaken gedaan door zich 6-0 te ontdoen van Cream Crackers en daarmee de gedeelde eerste plaats te pakken!

Zondag: Op de zondag heeft TAM betere zaken gedaan ondanks dat er maar weinig potten uitgespeeld konden worden door de regen. 

Na het succes van vorige week reisde TC BOO deze week af naar Hoorn. De nog steeds ongeslagen toppers uit ons eerste team konden zich geen fouten permitteren tegen de hekkensluiter van de 1e klasse. Met een 3-1 voorsprong op zak na de enkel sloeg het weer om en werden de banen onbespeelbaar. Wederom dus een gestaakte wedstrijd voor TC BOO.

Ook TAM 3 deed goede zaken in hun strijd om lijfsbehoud in de 2e klasse. In hun uitwedstrijd tegen ALTA Amersfoort kwamen ze voor een ongewenste verrassing te staan toen bleek dat ALTA slechts met 2 van hun sterkste heren en hun sterkste dames de competitiedag ging spelen. Ondanks dit kwam TAM 2-2 uit de enkels en gingen ze aan de leiding in de damesdubbel en in de herendubbel. Helaas waren de gravelbanen van ALTA niet opgewassen tegen de regenval en kon de ontmoeting niet afgerond worden. Dagwinst moet mogelijk zijn dus reisde TAM 3 met een goed gevoel terug naar Groningen. 

Heren 1 had de taak om de koppositie in de 1e klasse over te nemen van onze zustervereniging in Enschede: Ludica. Onze heren gingen goed van start toen captain Pieter-Dirk in drie sets de eerste enkel winnend afsloot. Ook de dubbel ging gewonnen met partner Job die zijn enkel ook vrij eenvoudig won. Na 5 potten en een 3-2 voorsprong voor TAM was het aan Lars en Maurice om de overwinning veilig te stellen. Deze verloren helaas de super tiebreak waardoor een gelijkspel het eindresultaat was: 3-3

Hoorn – TAM 1: 1-3

Thor de Bataaf 1 – TAM 2: 8-0

ALTA 3 – TAM 3: 2-2

TAM 4 – NOMI 1: 3-5

Ludica 1 – Heren 1: 3-3

Weekend 4 beloofde een fantastisch weekend te worden want voor het eerst deze voorjaarscompetitie had TAM de bar! Op een paars en wit getint park gingen onze spelers weer ten strijde en met succes!

Zaterdag: De zaterdag was een dag van hoogtepunten en dieptepunten. Ons eerste gemengde team op zaterdag wist van tevoren dat ze het moeilijk gingen krijgen tegen een van de hoogvliegers uit de 2e klasse: Cream Crackers. Na wat zwaarbevochten partijen en wat kansen in de herenenkel en herendubbel waren de geroutineerde spelers van Cream toch een maatje te groot en wist ons team geen punten op het park te houden: 0-5

Ons tweede mixteam wist wel een hoogtepunt te creëren door voor het eerst deze competitie de dagwinst te pakken! Na een spannende damesenkel (7-6 7-6) en een opgave van Bram Jansen in de enkel moest TAM maar weer eens bewijzen dat we ijzersterk zijn in de dubbels. Onder leiding van de captain Bram Bouwens en uitblinker Julia Dallinga gingen deze 3 dubbels allemaal gewonnen en pakten TAM2 wat belangrijke punten in hun strijd tegen degradatie!

Zondag: Op zondag zijn er wat belangrijke stappen gezet richting het kampioenschap. 

Te beginnen met ons eerste team op zondag: TC BOO. Met de druk van het TAM publiek op hun schouders was het spannend om te kijken hoe dit relatief jonge team ging presteren tegen een van de concurrenten voor het kampioenschap: Amstelpark. Met twee goede potten van onze dames (inclusief een 6-0 6-0 afslachting bezorgd door Amber) kwam TAM op een 2-0 voorsprong uit de enkels. De mannen hadden het iets zwaarder met Sven die in een bizarre wedstrijd in drie sets aan het kortste eind trok. Toch kon het publiek van een strijdlustige Sven die karakter toonde en zich volle bak inzette voor zijn team! 

In een vervelende wedstrijd met hier en daar wat grof taalgebruik over en weer was het Jasper Visker die in tweede spannende sets afrekende met zijn tegenstander, TC BOO 3-1!

Met een relatief eenvoudige overwinning in de damesdubbel kon met de herendubbel de dagwinst veilig gesteld worden. In een goede dubbel van onze heren werd er in de supertiebreak helaas aan het kortste eind getrokken. Toch waren er na de tijd vrolijke gezichten over het spel, want het niveau lag bijzonder hoog! Captain Tijn Bokma kon zich revancheren in de mix met Amber en deed dit ook met klinkende cijfers: 6-1 6-2. In de andere mix bewezen Jasper en Tesse nog maar eens dat ze niet bang zijn voor een super tiebreak en pakten deze 10-5. Eindstand: TC BOO 6 – Amstelpark 2!

Ook TAM6 heeft een goede stap gezet richting het kampioenschap. In een onderlinge strijd met concurrent Drachten die bovenaan stonden moest er met klinkende cijfers gewonnen worden. De dag begon niet goed met twee verliespartijen in de dames enkels, maar met een spannende heren enkel van Jop die in drie spannende sets gewonnen werd kantelde de ontmoeting in de richting van TAM! Onder leiding van uitblinker Daniël Woonings die slechts 5 games verloor in 3 wedstrijden, pakte TAM6 een knappe overwinning: 6-2 voor TAM!

TAM 1 – Amstelpark 3: 6-2

TAM 2 – TEAN 1: 0-8

TAM 3 – Ludica 1: 4-4

TAM 4 – TAM 5: 5-2 (Gestaakt)

Heren 1 – Bosbaan 1: 4-2

Competitieweekend 5 beloofde een fantastisch weekend te worden. Met actie op zaterdag, zondag, maar ook weer op de vrijdag was het 3 dagen genieten op een zonovergoten park. 

Vrijdag: Op de vrijdag was het effect van VIERus (het vierdaagse feest Albertus Magnus) voelbaar bij de deelnemers van de vrijdagcompetitie. Teams opgevuld met invallers moesten de overwinning brengen voor de TAM team. 

TAM 1, die nog volop in de race zijn voor de titel speelden tegen een andere titelkandidaat: GSTC 2. Onze heren konden niet voor een stunt zorgen tegen de goede heren van GSTC. Gelukkig waren het de dames van TAM die het verschil konden maken en een 3-2 zege voor TAM veilig konden stellen!

Zaterdag: Het goede weekend voor TAM werd voortgezet op de zaterdag waarin veel teams zichzelf veilig hebben gespeeld boven de degradatiestreep. Heren 4 was genadeloos tegen Zuidlaren en nam de gehele 6 punten mee naar Groningen. Het team van captain Imme van der Velde staat nu op een 3e plaats en kan de laatste twee speelrondes jacht maken op de bovenste plekken. Ook Heren 3 en 2 hebben goede zaken gedaan. Heren 3 heeft met een 3-3 gelijkspel een grote stap gezet naar lijfsbehoud. Ook Heren 2 beleefde een geweldig weekend met een fantastische comeback. Na 2-2 uit de enkels gekomen te zijn moesten de dubbels de beslissing brengen die allebei gewonnen werden door TAM. Hierdoor pakten het team van captain Joep van Borselen voor het eerst deze competitie de dagwinst!

Verdere opvallende uitslagen dit weekend is een 3-3 gelijksspel van Heren 6 met Stijn Smits die 2 knappe punten pakte voor zijn team. Ook ‘t Vlaggenschip heeft een goede stap gezet naar de bovenste plekken in de competitie door met 5-1 te winnen van Sprenkelaar. Een goede dag voor TAM met wat knappe overwinningen!

Zondag: De zondag was een fenomenale dag voor de selectieteams van TAM! Te beginnen met Heren 1 die met een overtuigende zege van 5-1 in de voetsporen blijft van de koploper in de 2e klasse: de Hoogkamp 1. Job Groot bewees wederom hoe sterk hij is in de 3e set door deze te pakken in de enkel. Groot had minder moeite in de dubbel samen met captain Pieter-Dirk en gunde hun tegenstanders slechts 1 game. 

TAM 4 heeft een goede overwinning gepakt tegen het eerste team van Veracket en blijft daarom zicht houden op het kampioenschap dat volgende week beslist gaat worden in Sneek in een directe ontmoeting met de andere titelkandidaat: NOMI. Een 6-2 overwinning kan TAM het kampioenschap bezorgen!

TAM 3 heeft ook een goede stap gezet naar lijfsbehoud in de 2e klasse door met 5-3 te winnen van Beekhuizen. Op het gravel midden in de Veluwe kwam het aan op doorzettingsvermogen om de spannende potten de kant van TAM op te trekken. 

TAM 2 beleefde ook een goed weekend. Er werd met 3-5 verloren van Zandvoort, maar voor het eerst dit seizoen vielen er wat winstpunten te vieren voor onze toppers. Zo laat Casper Room en TAM2 niet alleen een kapot net achter in Zandvoort, maar ook de gehate 0 in het klassement. 

Tot slot had TC BOO het erg makkelijk tegen Festina met als uitblinker Sven van Dijk. Na vorige week waarin Sven ook doorzettingsvermogen toonde maar het niet zijn kant op viel was dat deze week anders. Na 2x vanuit een verloren positie terug gevochten te hebben en zelf matchpoints tegen te hebben gehad ging de overwinning uiteindelijk toch in drie sets naar de TC BOO’er. Einstand TC BOO: 7-1

TC BOO – FESTINA 2: 7-1

Zandvoort 3 – TAM 2: 5-3

Beekhuizen 3 – TAM 3: 3-5

TAM 4 – Veracket 1: 6-2 

Sprenkelaar 1 – Heren 1: 1-5

Weekend 6 beloofde een bijzonder spannend weekend te worden. Ondanks dat het laatste competitieweekend nog moet komen viel de beslissing al wel in dit weekend voor menige competitieklassen. 

Vrijdag: Op vrijdag willen we dames 1 in het zonnetje zetten. Het team van Merith van Lohuizen doet nog steeds volop mee voor het kampioenschap, ondanks dat het dit weekend helaas haar eerste nederlaag moest incasseren. Ondanks dat wist Merith haar twee potten overtuigend te winnen en de schade voor haar team te beperken tot een 2-3 nederlaag. 

Zaterdag: Op zaterdag speelde ons geliefde Vlaggenschip uit bij Cream. In het seizoen na hun promotie naar de eerste klasse staat het team van Captain Jelte op een knappe 3e plek. Met wat spannende potten en een knappe overwinning in 3 sets van kopman Daan Hendriks kwam TAM helaas met een 1-3 achterstand uit de enkels. De dubbels moesten weer eens TAM de punten bezorgen en dit werd overtuigend gedaan! Met een 6-3 6-3 overwinning van Friso en Lucian en een 6-3 6-2 overwinning van Jelte en Olivier werd de comeback voltooid en kan ‘t Vlaggenschip terugkijken op een prima weekend.

Ons eerste damesteam beleefde een uitstekend weekend tegen hun directe concurrent voor het kampioenschap. In een weekend waarin het team werd getergd door afwezigen moesten invaller de dames helpen aan de overwinning, en met succes! Marit Kruise wist met een overtuigende overwinning het eerste punt veilig te stellen. Fleur Brouwer wist in zowel de enkel als in de dubbel met Nelleke overtuigend te winnen en gunde in de enkel haar tegenstander slechts 2 games! Ook Nelleke wist haar enkel te winnen om de overwinning veilig te stellen. Eindstand: 4-2 voor TAM!

Zondag: Op de zondag mogen we onze eerste kampioen feliciteren! TAM10 had aan twee punten genoeg om het kampioenschap binnen te halen, maar liet met een 5-3 overwinning over Galefjild niks meer aan de twijfel over. Captain Marc de Groot maakte samen met zijn zusje Roos de Groot deel uit van dit fantastische team. Ook onze eigen mannen van de barco Koen van Maaren en Wessel van der Most bewijzen dat je in je barco jaar ook prima kan presteren óp de baan! Vul dit team aan met twee fantastische dames in Tocono’er Dagmar Nederhoed en natuurlijk niet te vergeten Alies Knoppers, en je hebt een geweldig kampioensteam. TAM10, van harte gefeliciteerd!

Ook TC BOO is nog steeds in de strijd voor het kampioenschap en zetten hun ijzersterke seizoen door tegen Bosheim. Helaas moest onze kopman Jasper Visker zich voor het eerst dit seizoen zijn meerdere erkennen in de enkel, maar dit smetje mag de fantastische dag van TC BOO niet verpesten. 

De damesenkels gingen van start met onze dames in vorm, Amber en Rixt. In een aparte uitslag was Amber haar tegenstander toch in 3 sets de baas: 6-0 4-6 6-1

Ook Rixt zet haar fantastische seizoen door en voegt weer twee zeges toe aan haar reeks. In een spannende eerste set was haar tegenstander niet opgewassen tegen onze kopvrouw en na de eerste set in de tiebreak te hebben gewonnen stoomde ze in de tweede set onberispelijk door: 7-6 6-1

Sven van Dijk bewijst wederom dat de 3e set zijn terrein is en pakt de winst in 3 sets. Zo kwam TC BOO 3-1 uit de enkels alvorens de dubbels te moeten spelen, waar TAM normaliter ijzersterk is. Ook afgelopen zondag vormde geen uitzondering op deze regel en na een spannende herendubbel die beslist werd in de supertiebreak en Jasper die zich samen met Tesse goed wist te herpakken in de mix gingen alle potten de kant op van TAM. Eindstand: 1-7 voor TC BOO!

Bosheim – TC BOO: 1-7 

TAM 2 – De Metselaars 1: 1-7

TAM 3 – TEPCI 1: 3-5

NOMI – TAM 4: 2-4

Heren 1 – Galefjild 1: 4-2

2022

Na drie jaar lang wachten, was het dit weekend eindelijk weer zo ver. De voorjaarscompetitie 2022 maakte haar entree. Ondanks de slechte weersvoorspelling, hebben we zondag zelfs heerlijk in de zon gezeten. Ook speelde TC BOO en ’t Vlaggenschip afgelopen weekend thuis. Het was een mooie aftrap en het beloven daardoor nog zes mooie weekenden te worden. Voordat we vooruit gaan kijken, blikken we samen even terug op het afgelopen weekend.

Vrijdag om 17:00 uur ging de vrijdagcompetitie van start. Dit jaar hebben we een ietwat andere competitievorm geïntroduceerd. In plaats van dat er op tijd gespeeld wordt, zullen er sets tot de vier games gespeeld worden in onderlinge strijd tegen de teams van GSTC en T.C. Veracket. We hebben gezien dat alle TAM teams gebrand waren om te winnen en met succes! TAM mix 1, 2, 4 en 5 pakten vrijdagavond allemaal de winst. Een mooie prestatie het eerste competitieweekend! Mix 3 net als dames 1 en dames 2 wisten helaas deze week niet aan het langste eind te trekken. Nog wat extra trainingsuurtjes zal ervoor gaan zorgen dat ook zij de punten binnen TAM houden. Na de nodige potjes tennis, werd de gezelligheid voortgezet in ’t Haarhuisje. Het was weer ouderwets gezellig met de drie verenigingen samen.

Zaterdagochtend waren er alweer veel TAM teams vroeg op het park. Waar regelmatig de zon achter de wolken tevoorschijn kwam, stond je een half uurtje later weer in de regen te tennissen. Ondanks dat het weer wisselvallig was en de wind van alle kanten het park betrad, werd er in het algemeen een goed resultaat geboekt voor de zaterdagteams van TAM. 8 van de 11 teams wisten de punten in Groningen te behouden. Knap resultaat! TAM 3 vs TAM 4 en TAM 5 vs TAM 6 waren alle vier vastberaden om te laten zien wie op de baan heerst. Tijdens deze derby’s wonnen zowel TAM 3 als TAM 5 met een nipt verschil. Ook kwam dit weekend ’t Vlaggenschip in actie. Zij mochten het direct het eerste weekend opnemen tegen de vader van onze motivator Ralph Boekema. Leon Brink wist een knappe prestatie tegen Roelof Boekema neer te zetten en trok tijdens deze vermoeiende singel aan het langste eind. Friso Eltingh, die na 9(!) jaar eindelijk weer een wedstrijd speelde, wist een strak resultaat te boeken tegen GLTB. ’t Vlaggenschip wist met 4-2 een prima resultaat voor het eerste competitieweekend neer te zetten.

In vergelijking met het wisselvallige weer van zaterdag, was de zon zondag vol aanwezig. Menig TAMmer heeft ook een lekker rood koppie gekregen na deze zonnige dag op het park. TC BOO mocht het eerste weekend starten op ons eigen park. Na eventjes ingespeeld te hebben, begonnen Rixt en Amber aan hun singels. Dit was Rixt haar debuut in TC BOO. Rixt was heer en meester in de eerste set. 7-5 werd het in de tweede set en daarmee wist Rixt het eerste punt voor TC BOO deze competitie binnen te slepen. Amber startte haar wedstrijd ook zeer sterk en wist zelfs met een lichte rugblessure aan het langste eind te trekken. Ingmar heeft er net als Amber een spannende driesetter van gemaakt, maar ook hij zorgde voor puntenbehoud. Tijn had het helaas wat lastiger. Zijn tegenstander was een maatje te groot. TC BOO stond 3-1 voor uit de singels. Veel belovend voor de dubbels! Daniëlle en Rixt wisten in een knappe supertiebreak de winst binnen te halen. Helaas wisten Tijn en Jesse na verlies van de eerste set er geen supertiebreak meer uit te slepen. Rixt die de dag eindigde met een mix met Ingmar wist tijdens haar debuut in TC BOO 3 van de 3 wedstrijden te winnen! TC BOO heeft het eerste competitieweekend goede zakengedaan door 5-3 van Bosheim 2 te winnen. Dit belooft veel goeds voor de resterende weekenden. Volgende week maandag zullen we TC BOO met een groep TAMmers naar de overwinning juichen in Utrecht. Wil je mee naar Utrecht? Dan heb je nog tot dit weekend om je hiervoor aan te melden!

Naast TC BOO waren er zondag ook weer heerlijke derby’s. TAM 3 vs TAM 4, TAM 5 vs TAM 6 en TAM 10 vs TAM 11. Dit resulteerde in het feit er bijna op elke baan paars gedragen werd. Prachtig om te zien! De strijd tussen de selectieteams TAM 3 en 4 bleef onbeslist. Jasper Vogt wist als captain van TAM 4 een knap gelijkspel met zijn team te leveren tegen TAM 3. De derby tussen TAM 5 en 6 werd ruimschoots gewonnen door TAM 5. TAM 6 wist gelukkig nog een troostpuntje te pakken. Tussen TAM 10 en 11 was het wat spannender. TAM 11 wist knap 5 punten te pakken tegen TAM 3. TAM 2 speelde afgelopen zondag uit tegen Ludica, onze gele vrienden. Ook zij namen knap 5 punten mee terug naar het hoge noorden.

Het tweede weekend van de voorjaarscompetitie hadden we geluk met het geweldige weer. Helaas was er deze week geen vrijdagcompetitie, aangezien die vanwege goede vrijdag was vervallen. Het was wederom een prachtig weekend waar mooie resultaten werden geboekt op de baan, met als klap op de vuurpijl een overwinning van TC BOO in hun uitwedstrijd tegen Domstad. We nemen jullie mee door het afgelopen weekend.

Op de zaterdagochtend werd de competitie dus afgetrapt met direct twee wedstrijden tegen Veracket. Zowel Mix 2 en Mix 5 wisten Veracket te verslaan. Andere noemenswaardige wedstrijden waren die van Heren 5 en Heren 6 die tegen respectievelijk Cream 11 en Aduard 1 een 6-0 overwinning boekten. Heren 7 reisde af naar Musselkanaal en vertrok daar geringe tijd later, helaas zonder punten. Ook de mannen van Heren 3 hadden hun dag niet zaterdag en verloren thuis met 6-0 van TIOL 1. Nadat TAM 3 later op de middag GSTC even had laten zien wat tennis is, was het tijd voor het hoogtepunt van deze zaterdag competitietennis. Onze Remco “Deksel” Kattenberg ging de baan op bij een 2-2 tussenstand van TAM 4 tegen Veracket. De druk lag hoog, want de andere twee TAM teams hadden hun wedstrijden tegen Veracket al gewonnen. Na de eerste set met veel gevloek en een paar vliegende rackets met 6-2 te hebben weggegeven, begon het publiek zich te verzamelen rond de baan. Alle andere wedstrijden waren inmiddels voorbij en de volledige focus was op deze pot. Met minstens 50 man langs de baan vond Deksel zijn vorm terug en wist hij zowel de tweede als de derde set overtuigend te winnen. Zo werd een mooie dag op het park afgesloten met een overwinning voor TAM!

TC BOO speelde maandag in Utrecht uit tegen Domstad 2. Met een groep TAMmers en sTAMmers zijn we vanuit Groningen afgereisd om hen te supporten. Er werd afgetrapt met de dames singles, waar zowel Amber als Rixt een overwinning wisten te boeken. Daarna waren de heren aan de beurt. Tijn liet er geen gras over groeien en behaalde een overtuigende overwinning op zijn tegenstander. Ingmar moest helaas in zijn opponent een meerdere erkennen. Met een tussenstand van 3-1 werd begonnen aan de dubbels. Onder de steun van de TAMmers wisten Rixt en Amber hier ook te winnen. Tijn en Jesse trokken in de supertiebreak helaas aan het kortste eind. Tot slot werden de mixjes gespeeld, waarbij Rixt en Ingmar een mooie overwinning behaalden. Jesse en Amber verloren helaas in de supertiebreak. Zo eindigde de dag in Utrecht in een 5-3 overwinning voor TC BOO en bewees Rixt weer eens van grote waarde te zijn met inmiddels 6 overwinningen in 6 wedstrijden. Na een dag vol zon, gezelligheid en prachtig tennis gingen we weer terug met onze bus naar het Hoge Noorden.

Ook waren er op de maandag mooie potten te zien op het park. Zo speelde TAM 6 tegen TAM 7, maar wist TAM 6 tijdens deze derby de punten te behouden. TAM 7 zal de komende weken hard aan de bak moeten om degradatie te voorkomen. Gelukkig treedt de praeses weer aan volgende week. TAM 8 boekte maandag een mooie overwinning op Veracket. Na een gelijkspel vanuit de singels wisten zij een mooie 5-3 overwinning neer te zetten. TAM 3 en TAM 5 deden beide enorm goede zaken. Zij wisten met een 7-1 overwinning de koppositie te behouden. In beide poules zal het een mooie strijd worden om het kampioenschap! Als allerlaatst mocht Heren 2 maandag de banen betreden. Ondanks de uitloop wisten zij met snelle potjes het niet laat te maken en rekenden zij met een 5-1 overwinning af met Cream Crackers.

Het derde competitieweekend heeft alweer plaatsgevonden en TAM had de bar! Het park kleurde paars en wit en er speelden veel TAM teams thuis. Ondanks de harde wind hebben we kunnen genieten van de zon en is menig TAMmer lekker verkleurd. Er zijn weer veel mooie resultaten geboekt afgelopen weekend, met opnieuw een overwinning van TC BOO. We nemen jullie mee door het afgelopen competitieweekend.

Met te beginnen op vrijdag. Om 17.00 uur maakten de eerste TAM teams aantreden om het op te nemen tegen onze blauwe en rode vrienden. TAM Mix 3 wist vier van de vijf wedstrijden tegen GSTC Mix 3 te winnen. En ook Mix 4 en Dames 1 wisten GSTC te verslaan. Ook streden er 2 TAM teams tegen elkaar, Mix 1 en Mix 2, Mix 1 kon Mix 2 niet verslaan en Mix 2 won alle potten. Helaas mocht het voor Mix 5 niet baten, zij werden 3-2 ingemaakt door Veracket. Ook dames 2 is het niet gelukt om Veracket te verslaan.

De zaterdagochtend begon rustig op het park. 8 van de 11 teams haalden de punten weer binnen voor TAM, een mooie resultaat! TAM 8 begon al vroeg tegen Veracket 6. Daniel van Leeuwerden wist er een lange pot van te maken met een driesetter en dat deed Eva Sikosek hem nog even na. Er werd hard gestreden, maar helaas moest TAM 8 alle punten aan Veracket geven. TAM 5 speelde bij Cream Crackers, helaas werd het 3-2 en haalde TAM 5 net niet de dagwinst binnen. Heren 6 speelde uit tegen het tweede team van Nienoord, hun lukte het op 1 puntje na om alles te winnen, klasse! Heren 4 kreeg twee walk overs en wist ook de andere 4 wedstrijden te winnen. Thijs Driessen wist er nog een lange wedstrijd van te maken, maar ook Heren 5 wist van Starkenborgh in te maken en ging er met 5-1 winst vandoor. Daarnaast lukte het de heren van Heren 2 om alle punten makkelijk weer mee terug te nemen naar ons park, met 6-0 winst. Ook TAM 1 ging voor de dagwinst en won 4-1 van Veendam 5. En ook TAM 4 naar 4 punten mee naar Groningen. TAM 2, 6, 7 en heren 7 lukten het helaas deze week niet om de dagwinst binnen te halen, volgende week gaan ze er weer voor!

Dan door naar de zondag. TC BOO speelde thuis tegen TEPCI en veel TAMmers hebben dat met een zonnetje in hun gezicht mogen aanschouwen. Na het inspelen begonnen Amber en Rixt aan de singles. En net zoals vorige week wisten ze beiden de eerste punten binnen te halen, een goed begin van de dag! Vervolgens maakten Ingmar en Tijn aanstoten om te beginnen met hun enkels. Ingmar was te sterk voor zijn tegenstander en wist met 6-3 6-3 het derde punt binnen te halen voor TC BOO. Tijn had het wat zwaarder, het lukte hem helaas niet om zijn enkel te winnen. Na de singles stond het 3-1 voor TC BOO. Op naar de dubbels. Danielle en Rixt wisten hun tegenstanders makkelijk te verslaan met 6-1 6-3 en sleepten het vierde punt binnen. Helaas lukte het Tijn en Jesse niet om de wedstrijd te winnen. Met de tussenstand op 4-2 kon het nog gelijkspel worden, TC BOO zou gaan strijden om de 2 mixwedstrijden te winnen. Ingmar en Danielle wisten de eerste set met 6-2 te winnen, na de eerste game in de tweede set gaf de tegenstander op, hij kon niet meer. Inmiddels stond het dus 5-2. Jesse en Amber stonden lekker te spelen, de tegenstander was niet sterk genoeg voor hen Jesse en Amber wonnen met 6-1 6-3. Het eerste punt van Jesse voor TC BOO, lekker bezig Jesse!

Naast TC BOO streden er afgelopen zondag ook andere teams en lukte het 6 van de 11 teams de dagwinst binnen te halen. Jolien Duin streed hard tijdens haar enkel, helaas werd de derde set 6-7 voor haar tegenstander. Haar team, TAM 5 wist de dagwinst te behalen met 5-3, gefeliciteerd! Ook TAM 8 won de dag met 6-2. TAM 7 was helaas niet sterk genoeg en zal de komende weken nog hard moeten strijden. TAM 6 nam 7 van de 8 punten uit Apeldoorn mee terug naar Groningen, goed gedaan! En ook Heren 2 nam 5 punten mee terug naar het park. Sven IJntema mocht het opnemen tegen zijn oude club. Het waren spannende potten voor TAM 4 met veel derde sets en super tiebreaks. De teams waren erg gewaagd aan elkaar en het werd uiteindelijk een gelijkstand. Ook TAM 3 speelde afgelopen zondag 4-4. Het lukte Heren 1, TAM 11 en 7 helaas niet om de dag te winnen.

Competitieweekend 4 zit er weer op en TAM blijft er geweldig voor staan. We hebben op alle dagen weer fantastisch tennis kunnen bewonderen. Het weer was helaas iets minder dit weekend, maar de resultaten des te beter. Op zaterdag speelde heren 4 om in de race te blijven voor het kampioenschap. Dit ging op sublieme wijze, er werd namelijk met 2-4 gewonnen van ‘t `Nylan 6. Heren 5 heeft helemaal een lekker weekend gedraaid door te winnen met 6-0 van onze blauwe vrienden. Hierdoor behouden zij de koppositie en stomen ze door naar het kampioenschap. TAM 5 heeft met 3-2 van Van Starkenborgh 7 en behoudt ook de koppositie. Het kan niet niet op de zaterdag dus. TAM 4 wint met 1-4 van Hoogkerk 1 waardoor zij op 2 punten van de koploper (Veracket!) te komen, ook TAM 3 zit in deze competitie en die hebben helaas met 1-4 verloren van cream crackers 14, hierdoor staan zij nu 1 punt achter Veracket. Werk aan de winkel voor deze teams dus! Heren 6 verliest van van Starkenborgh 6 met 1-5 helaas. TAM 7 verliest met 1-4 van van Starkenborgh 6. Watec 1 krijgt van ons eerste mix team 5-0 klop. De perfecte score dus. TAM 8 en TAM 7 verliezen dit weekend helaas allebei. Hierdoor staat TAM 8 op de laatste plaats en moet er dus even gewonnen worden de aankomende weken! Heren 1 heef de overwinning uit Winsum meegenomen en staan daardoor op de tweede plek. Zij staan op 3 punten van de koploper en gaan natuurlijk vol voor het kampioenschap! Heren 2 wint ook van Winsum 2. TAM 2 verliest helaas van onze rode buren, onze fiscus ging helaas in 3 sets ten onder. TAM 5 wist wel net te winnen van van Starkenborgh 7, 3-2 wonnen zij en daardoor staan zij fier bovenaan. Alweer een TAM team bovenaan dus, als het zo doorgaat moeten we de champagne in batches in gaan slaan. Ga zo door, en kom de teams vooral supporten! Want zij kunnen in de komende weken alle support gebruiken.

Ook op de zondag regent het eerste plekken. TC BOO wint dit weekend weer met 5-3 en staat nog steeds gedeeld eerste. Amber won haar enkel zelfs 6-0 6-0, een buitengewoon knappe prestatie die wel even uitgelicht mag worden. TAM 2 speelt helaas gelijk tegen Borne 1, maar gelukkig staan zij nog steeds eerste in de competitie. Dit komt mede door het goede spel van captain Lotus Wilting. Zij heeft nog maar 1 potje verloren in de tweede klasse. Ook TAM 3 staat nog steeds bovenaan, zij staan gedeeld eerste met NOMI 1. Ook TAM 5 wint weer eens met 6-2 waardoor zij nog steeds bovenaan staan en weer een grote stap richting het kampioenschap zetten. Heren 1 deelt de punten met Domstad 2. Ook TAM 6 en TAM 9 winnen dik, TAM 6 wint zelfs met 7-1 van Veracket 2.

Inmiddels zijn we al ruim over de helft van de voorjaarscompetitie 2022. En wat was het een weekend! Het weer zat enorm mee, de zon scheen in overvloed en alle teams werden tot de overwinning aangemoedigd. Heren 5 is op de zaterdag de allereerste kampioen van deze competitie geworden! Zij wonnen, net als vorig weekend, 6-0. Dit keer uit tegen Cream Crackers. Van harte gefeliciteerd heren! Misschien hing het in de lucht, maar zij waren niet het enige team met een grootse overwinning. Ook Heren 3 én Heren 2 wonnen 6-0 van de Hertenkamp 2 en de Stirum 1 op het thuisfront. Voor vele teams ligt het kampioenschap komende weekenden op ze te wachten, chapeau en succes volgende weken! Voor Heren 1 en Heren 6 is er ook dagwinst geboekt. Beide teams hebben 4-2 gewonnen van hun tegenstanders. Heren 1 moest tegen Cream Crackers 5 en Heren 6 tegen De Delte 1. Deze standen beloven veel goeds, houd dit vast! Heren 1, ‘t Vlaggenschip van de zaterdag, is overigens nog altijd op kampioenskoers in de 2e klasse, de komende weken hebben ze dan ook alle support nodig om promotie naar de 1e klasse af te dwingen. Dat wordt uiteraard beloond door hen in de vorm van een cadeau voor de meest fanatieke supporter! Tot slot werd het heren 4 in Winsum niet makkelijk gemaakt en bleef de eindstand 3-3.

Voor de gemengd-zaterdag teams was het voor vele teams een heerlijk weekend. Gemengd 3 won van onze blauwe ‘vijanden’ met 5-0 en TAM 2 wist ook de overwinning te behalen tegen Veendam, waardoor zij mee blijven doen in de strijd om het kampioenschap! Gemengd 6 tegen Veracket 9 was spannend in de enkels en dames dubbel gewonnen door TAM, maar de gemengd- en herendubbel met twee spannende potten net gewonnen door Veracket. Desalniettemin wederom een dagwinst behaald! Tegen GSTC haalde TAM 4 met een paar spannende potten de dagwinst van 4-1. TAM 7 pakte helaas geen winst op zaterdag en verloor tegen Haren met 1-4. Zo ook TAM 8 die uitspeelde tegen De Hertenkamp, zij verloren ook met 4-1. Kijkend naar alle scores staat TAM weer op eenzame hoogte! Wie weet worden er volgend weekend weer wat champagneflessen opengetrokken.

Het weer en de zon maakte dat zondag weer een feest was om zowel te spelen als te kijken op het park. Dit laatste werd dan ook door veel mensen gedaan! De sfeer zat er goed in en veel van de thuisspelende teams werden dan ook de overwinning in gejuicht. De heren uit de 7e klassen hebben gestreden en pakte ook een 6-0 winst tegen Starkenborgh. Daarnaast speelde TAM 9 ook de sterren van de hemel en pakte zij 7-1 winst tegen De Marsch. Er moesten ook twee zondag teams thuis tegen elkaar. TAM 5 heeft 7-1 winst gepakt tegen TAM 7. TAM 3 heeft het volle aantal punten gehaald tegen Veracket en sloeg ze van de baan met 8-0 winst. Daarentegen verloor TAM 8 3-5 van Veracket 4. Op een ander park pakte TAM 6 met 6-2 de dagwinst weer mee naar huis.

Tot slot TAM 2 en TC BOO. TAM 2 moest namelijk uit in Utrecht bij Iduna, ze waren ietwat ongelukkig vanwege het invallen van een uit Amerika ingevlogen heer. Mede hierdoor en wat pijntjes bij het 2e team van TAM gingen ze uiteindelijk met een 5-3 verlies naar huis. Dit was de eerste nederlaag voor het team, maar omdat deze 2e klasse erg aan elkaar gewaagd is hebben ze het nog in eigen hand! Ze staan namelijk 3 punten voor op de nummer 2. Komende zondag spelen ze thuis tegen de studenten van de Uithof uit Utrecht, die hebben laten weten met veel aanhang naar het park te komen. TAM 2 heeft daarom nog meer support nodig en dit zou wel eens de laatste zondag kunnen zijn waar er spannende potten op de baan staan, want het laatste weekend spelen er weinig teams thuis. Komt allen naar het park dus zondag! Casper Room zal jullie rijkelijk belonen in de vorm van goudgele kletsers.

Tegen Rapiditas 2 had TC BOO het niet gemakkelijk en uiteindelijk hebben ze gelijk gespeeld. De twee teams waren enorm aan elkaar gewaagd, wat ook duidelijk werd tijdens de gespeelde enkels. De dames enkel werd gespeeld door Rixt en was tot de laatste tiebreak enorm spannend. Helaas viel het geluk net de verkeerde kant op en werd deze pot niet gewonnen. De tweede damesenkel werd echter met volle overtuiging binnengehaald. Zo verliep dit ook met de heren enkels. Ingmar had een sterke tegenspeler waardoor hij helaas 6-3 6-4 verloor. Tijn zat goed in zijn wedstrijd waardoor hij die winst binnenhaalde. Tijdens de damesdubbel stonden Rixt en Amber heel sterk te spelen en wonnen zij 6-2 6-1. De mannen Jesse en Ingmar kwamen erg sterk terug in de herendubbel, maar helaas in de supertiebreak ging de winst naar de tegenstander. Ook tijdens de gemengd dubbels bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De een werd gewonnen door Tijn en Amber. De ander helaas verloren.

Al met al was het weer een weekend met spannende, leuke en frustrerende potten op de baan. De TAM-teams zijn weer aan het strijden. Sommige teams halen alles eruit wat er nog inzit, anderen mogen al een beetje gaan dromen over het kampioenschap!

Het was weer een fantastisch tennis weekend. Veel teams zijn weer een stap dichter bij het kampioenschap gekomen. op vrijdag kon de competitie helaas niet doorgaan vanwege het slechte weer. Hierdoor zal de finale ronde niet gespeeld worden, maar schuift de uitgestelde ronde door naar de laatste week. Daarin moet het gebeuren dus!

Op zaterdag trapten we af met TAM 8, helaas gingen zij 0-5 de boot in waardoor zij nog steeds op de gehate 7e plek staan. Heren 6 deed het daarna wel goed door met 4-2 te winnen van cream crackers 13, helaas maken zij geen aanspraak meer voor het kampioenschap en zullen zij op de 2e plaats eindigen. TAM 1 wint van Veendam 6 en kan volgende week thuis bij winst kampioen worden. Zeer spannend dus. TAM 4 wint met 4-1 van GLTB 7, zij zullen zich knap handhaven. TAM 3 wint van Valthermond 1, zij kunnen bij winst volgende week kampioen worden! Een hele knappe prestatie dus. Heren 4 speelt 3-3 tegen Reo 5, dus volgende week moeten zij dikker winnen dan concurrent Reo 5 om zodoende kampioen te worden. Heren 1 heeft weer hele goede zaken gedaan door met 5-1 te winnen van van Starkenborgh 1, als zij volgende week winnen van Leo 1 (de nummer laatst) dan zijn zij kampioen. Dus dat komt wel goed.

Op de zondag speelde TAM 6 thuis tegen DLTC Drachten 1 om nog kans te maken op het kampioenschap. Zij deden dit met verve, zij wonnen namelijk 6-2. TAM 5 heeft helaas zo goed gespeeld dit weekend dat TAM 6 geen kampioen meer kan worden. Aankomende week kan TAM 5 het in eigen huis afmaken tegen onze blauwe vrienden. TAM 8 staat schappelijk vierde en zullen in de middenmoot eindigen. TAM 2 heeft een fantastisch weekend beleefd, zij winnen 8-0(!) van De Uithof 1. Als zij volgende week 1 punt pakken dan zijn ze er. Een fantastische prestatie die volgende week uitgebreid gevierd gaat worden!

Volgend weekend wordt dus het oogstweekend, TAM gaat oogsten wat het verdient.

Aan alles komt een eind en zo ook aan de voorjaarscompetitie. Wat waren het zeven mooie weken en wat hebben we geluk gehad met het weer. Iedereen is weer klaar voor het wedstrijdseizoen en dat is maar goed ook, want er staan heel veel mooie toernooitjes op de planning. Voordat we daarover vooruit gaan blikken, kijken we eerst even samen terug naar de prachtige afsluiter van zeven geweldige weken!

Het laatste weekend werd afgetrapt met de vrijdagcompetitie. Helaas had niet elk TAM team een team op de been weten te krijgen en werden een aantal kampioenswedstrijden al beslist zonder te spelen. In eerste instantie dacht het team van Jesse van der Velde het kampioenschap in de pocket te hebben, maar helaas hadden onze blauwe vrienden de standen niet goed doorgegeven en stonden zij later die avond champagne te poppen in ’t Haarhuisje. Helaas is er geen team van TAM op de vrijdagcompetitie kampioen geworden. Echter, was het mooi om te zien hoe de fanatiekelingen groeiden gedurende deze competitie. Veel van hen hebben echt ondervonden hoe leuk tennis is en hoe gezellig het kan zijn op het park. Neem dit lekker mee naar volgend jaar!

Op zaterdag moest er weer echt gepresteerd worden. Twee weken geleden werd het eerste heren team, namelijk heren 5, kampioen op de zaterdag. Dit werd toen uitbundig gevierd met een gratis fust en een geweldig feest die avond. Dit beloofde veel goeds voor de laatste zaterdag en niks was minder waar. Het eerste team dat kampioen werd afgelopen zaterdag was mix 1. Zij hadden nog één puntje nodig en dit punt wisten Marit en Robert al snel te pakken. Het kampioenschap was een feit! In de captainsapp werd druk heen en weer geappt tussen Miriam en Deksel over de stand van zaken bij mix 4. Zij zaten bij elkaar in dezelfde poule en TAM 4 moest tegen Cream Cracker, nummer 2. Het kampioenschap zou gaan tussen TAM 3 en Cream Crackers maar TAM 4 moest er alles aan doen om maar zoveel mogelijk punten weg te snoepen op de gravelbanen. Helaas, TAM 4 verloor 5-0 wat betekende dat TAM 3 geen één punt mocht weggeven afgelopen zondag. Alleen winnen met  5-0 kon ervoor zorgen dat zij ’s avonds een fles champagne konden poppen. Bram Jansen voelde deze druk. In een zenuwslopende singelpartij wist hij uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Julia had het ook erg makkelijk in haar singel en zo kwam TAM 3 op een 2-0 voorsprong te staan. Alle druk kwam te liggen op de drie dubbeltjes die nog gespeeld moesten worden. Opnieuw speelde Bram Jansen met Waut Brilman een zenuwslopende heren dubbel. Met een 10-8 overwinning in de supertiebreak, kwam het kampioenschap nu wel echt heel dichtbij. Opnieuw wisten de dames weer met een 0 en 1 overwinning hun krachten te besparen voor de alles beslissende mixdubbel. BAM, binnen! Kampioenschap voor mix 3 werd een feit. Uitermate knappe prestatie die dag! Ook ’t Vlaggenschip moest winnen vandaag. Alleen winst was genoeg, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zij kwamen 3-1 voor te staan uit de enkels. Alleen Leon wist helaas zijn singel niet te winnen. Nog één puntje nodig uit de dubbels. Het duo Brink wist helaas niet de herendubbel binnen te halen, maar desondanks wist ’t Vlaggenschip knap met 4-2 te winnen. Gefeliciteerd heren, ook voor jullie volgend jaar een tandje hoger! Tot slot wist ook heren 2 met een dikke 6-0 overwinning op Starkenborgh 2 het kampioenschap mee naar TAM te nemen. Ook voor hen wordt het volgend jaar uitdagender in de tweede klasse. Knap gedaan mannen! Al deze prachtige overwinningen werden uiteraard zaterdagavond goed gevierd in ’t Haarhuisje. Fusten werden aangeboden en champagne werd gepopt. Het was weer ouderwets gezellig en het feest ging door tot in de late uurtjes.

Net toen de laatste feestvierende TAMmers ’t Haarhuisje verlieten kwamen de eerste nieuwe mensen al het park oplopen. TAM had de laatste zondag de bar en dat betekende SUPER SUNDAY en ja, dat is gebleken! Om 9u startte TAM 9 aan hun kampioenschap. Zij mochten het opnemen tegen Harlingen en afgelopen zondag hebben zij laten blijken dat zij met kop en schouders boven de 6e klasse uitsteken. TAM 9 wist met een 8-0 overwinning op Harlingen het kampioenschap binnen te hengelen! Ook TAM 5 speelde thuis om het kampioenschap. Met als captain Teun had het team zich goed voorbereid in een derby tegen Veracket. Het kon eigenlijk niet mis gaan. In de laatste ronde moesten zij tegen de laatste in de poule. En dat is gebleken. Veracket werd er afgeveegd met een 8-0 nederlaag. TAM 5 stak er met kop en schouders bovenuit dit jaar in de 4e klasse. Knappe prestatie en volgend jaar mogen zij gaan presteren in de derde klasse. Met Ralph in je team moet dat vast en zeker goedkomen. TAM 2 had nog één punt nodig om volgend jaar 1e klasse te gaan spelen. Ik wil even benadrukken hoe enorm knap deze prestatie is van dit team. Het is in de geschiedenis van team nog nooit gebeurd dat TAM twee teams in de eerste klasse heeft spelen. Met een 6-2 overwinning wisten zij het kampioenschap mee te nemen naar Groningen. Met Lotus als captain afgelopen jaar moet het team volgend jaar hard aan de bak. Mijn complimenten voor jullie. Een uitermate goede prestatie waar heel TAM trots op is! Ook tussen TAM 3 en TAM 4 hing er afgelopen zondag een spanning. TAM 4 moest 4-4 gelijk te spelen om bovenaan in de poule te eindigen en dus kampioen te worden. Precies genoeg voor TAM 4 want met een gelijkspel, en dus het kampioenschap, kwamen zij afgelopen zondag het park oplopen. Knap gedaan Jasper en zijn team!

Tot slot wil ik TC BOO nog even kort benoemen. Wat hebben zij een goed seizoen gedraaid. Helaas kwamen ze afgelopen zondag net iets te kort voor het kampioenschap. Na een 3-1 achterstand uit de singels, wisten ze er nog 4-3 van te maken maar het werd helaas 5-3 verlies. Net niet genoeg om dus volgend jaar hoofdklasse te mogen spelen. Desondanks heeft deze ietwat nieuwe samenstelling van TC BOO laten zien dat TAM de hoogstspelende studententennisvereniging van Nederland is. Jullie mogen trots zijn op jezelf en volgend jaar er weer opnieuw met volle moed tegenaan gaan!

Al deze geweldige kampioenschappen werden natuurlijk zondag uitgebreid gevierd in ’t Haarhuisje. TSC organiseerde een heerlijke BBQ en daarna een Roland Garros themafeestje. Het huisje stond helemaal vol en dit resulteerde in het feit dat iedereen met een opgeheven hoofd de competitie kon afsluiten. Uiteraard bleef het heel lang, heel gezellig!

2019

Inmiddels hebben we kunnen genieten van het eerste competitieweekend en dat was er weer ééntje! Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijk weekend. Het zonnetje scheen, de biertjes stonden koud en TC BOO speelde haar eerste thuiswedstrijd. Ook aankomend weekend zal ouderwets gezellig worden aangezien we zelf de bar hebben. Voordat we vooruitblikken op het weekend wat ons te wachten staat, kijken we eerst even terug naar alles wat er op de baan is gebeurd.

Waar de zon op zaterdag vaak achter de wolken zat, was het zonnetje op zondag volop aanwezig. Met TC BOO die haar eerste wedstrijd in de hoofdklasse (!) op het park hebben gespeeld, beloofde het een mooie zondag te worden.

De spandoeken hangen, de spelers van Baarn zijn gearriveerd en banen liggen klaar voor mooie potjes op hoog niveau. Elk puntje telt voor TC BOO en dit is ook te merken aan de sfeer en de toeschouwers op het park. Met mooie gevechten en spannende wedstrijden lukt het TC BOO om de single van Ingmar te winnen met 7-6 in de derde set, de herendubbel van Job en Koen en de mix van Mirte en Job. De eerste drie punten staan genoteerd en volgende week zullen ze afreizen naar Warmond om tegen Dekker Tennis aan te treden. TAM 2 had zondagochtend een lange rit voor de boeg naar Velp waar ze tegen Beekhuizen speelden. Na de enkels keken ze tegen een 3 – 1 achterstand aan doordat alleen Amber haar enkel wist te winnen. Ook wist Amber haar dubbel met Fleur en de mix met Casper te winnen waardoor de uitslag 3 – 5 werd. Volgende week staat een spannende wedstrijd op het programma tegen ons park genoot, Veracket 1. TAM 3 had een kortere rit voor de boeg en werden verwacht in Drachten. Zij wisten een achterstand van 3 – 1 na de enkels om te buigen na een dagwinst met 5 – 3, een knappe prestatie. TAM 4 ontving Oldencate op het park en had weinig moeite met de tegenstanders. Alleen Bonnie wist haar enkel niet te winnen en dit was dan ook het enige puntje wat ze verloren. Een goed begin opweg naar het kampioenschap.

Uitslagen:

TC BOO – Baarn 1: 3 – 5
Beekhuizen 2 – TAM 2: 5 – 3
D.L.T.C. Drachten – TAM 3: 3 – 5
TAM 4 – Oldencate 1: 7 – 1

Met het tweede competitieweekend achter de rug kunnen alweer vooruitkijken naar het derde competitieweekend tijdens de paasdagen. Met onze eigen vertrouwde WatskeBARt achter de bar nam het park vanzelfsprekend weer onze paars-witte tinten aan. Zoals gewoonlijk gingen de talenten in spé weer de strijd met elkaar aan op de vrijdagavond en werd het eerste TAM-weekend afgetrapt. Op zaterdag werden we getroffen door winterse weersomstandigheden maar gelukkig kwam op zondag het zonnetje weer door

Het vierde team verliet het mooie Groningen en vertrok naar Heerenveen voor een ontmoeting met Ten Woude. Net zoals vorige week wisten zij een 7 -1 overwinning op papier te zetten en zijn ze op koers voor het kampioenschap. Het derde team speelde hun eerste thuiswedstrijd tegen het eerste team van REO. Hun dag begon pas om half 2 en dit resulteerde erin dat de mixen niet meer zijn gespeeld en ze zijn geëindigd op 4 – 2 voorsprong. Hopelijk kunnen ze dit uitbreiden naar een 6 -2 overwinning na de inhaaldag. Het tweede team had een belangrijk onderonsje op het park met Veracket 1. Het bleek een zware dag te worden waar ze alleen twee enkels op hun naam schreven en daarna geen punt meer pakte. Ons paradepaardje TC BOO vertrok al op zaterdag omdat hun tweede wedstrijd plaatsvond in Warmond tegen Dekker Tennis. De dag begon in een gelijke strijd en beide teams pakten een damesenkel. De heren hadden een zware pot voor de boeg en zowel Job als Ingmar wisten hun enkel niet te winnen. Met een achterstand op het scorebord begonnen ze aan de dubbels en daar werd wel weer duidelijk hoe goed de spelers van TC BOO op elkaar zijn ingespeeld. De stand werd rechtgetrokken en alles was dus nog mogelijk bij het begin van de twee mixen. Zoals wel vaker gebeurd mondden ook deze twee mixen uit in twee supertiebreaks. Deze werden eerlijk verdeeld en ze konden met 4 punten op zak weer richting Groningen.

We kunnen weer terugkijken op een goed tennisweekend! Aankomend weekend zal niet bestaan uit een vrijdag, zaterdag en zondag vanwege de paasdagen. De spelers op vrijdagavond hebben een weekje rust en de 3e zondag zal worden gespeeld op maandag, 2e paasdag!

We zien jullie graag weer op het park!

Uitslagen:

Dekker Tennis 1 – TC BOO: 1 – 1
TAM 2 – Veracket 1: 2 – 6
TAM 3 – REO 1: 4 – 2 (gestaakt)
Ten Woude 1 – TAM 4: 1 – 7

TC BOO heeft inmiddels al meer dan een pitcher bij elkaar weten te sprokkelen tijdens de eerste twee competitiedagen. Paasmaandag bleek voor TC BOO een welbewogen competitiedag te worden. Mirte raakte geblesseerd tijdens haar enkel en met twee dames is dat een probleem. Hoe groot is dan de kans dat Celine Koets op de tribune zit?! Petje af voor Celine die heeft ingevallen en zelfs de mix met Job wist te winnen. Al met al weer twee punten binnengehaald en een zesde plek in de poule. TAM 2 zat vroeg in de auto omdat ze werden verwacht in Borne, een lastige tegenstander. Ondanks drie super tiebreaks lukte het ze niet op een puntje mee terug te nemen naar Groningen. TAM 3 speelde een uitwedstrijd in onze eigen stad, een jong team van Cream Cracker stond op ze te wachten. Een spannende dag waar de TAMmers helaas niet aan het langste eind konden trekken. Het vierde team speelde hun thuiswedstrijd op het altijd gezellige Winsum. Wederom een overwinning genoteerd tegen ATW en op koers voor het kampioenschap.

Uitslagen:

TC  BOO – De Gouw 1: 2 – 6
Borne 1 – TAM 2: 8 – 0
Cream Crackers 2 – TAM 3: 5 – 3
TAM 4 – ATW 1: 6 – 2

Op de zondag was er genoeg te zien op het park, het tweede en derde teams speelden thuis op het park. TAM 3 speelde gelijk tegen GLTB en bewaakt hiermee een gedeelde derde plaats. Als hoogtepunt van de dag speelde TAM 2 een hele belangrijke wedstrijd tegen Shot 1. De dag eindigde in een gelijke 4-4 waarmee ze op de een na laatste positie blijven, op 7 punten afstand van Shot. Hoewel veel ogen gericht zijn op TC BOO is het van belang dat de tweede klasse behouden blijft. Elk punt telt! Van de uitspelende ploegen wist alleen TAM 4 een overwinning te behalen. Van Horne 1 wist in Weert een sterk resultaat neer te zetten tegen TC BOO, waardoor het eerste team helaas ver heeft moeten reizen voor een 8-0 nederlaag. TAM 4 pakte weer zeven punten en verstevigt de positie bovenaan de poule. In competitieweekend 5 moet TC BOO aantreden bij Domstad en dit belooft een groot feest te worden aangezien een bus TAMmers met ze meereist om ze naar de overwinning te schreeuwen. TAM 2 gaat vechten tegen ALTA om degradatie tegen te gaan. TAM 3 heeft een derby op het programma staan tegen het derde team van Veracket en TAM 4 ontvangt REO thuis. Wederom belooft het een spannend weekend te worden. Laten we TAM naar eenzame hoogte tillen met z’n allen. Succes allemaal!

Uitslagen:

Van Horne 1 – TC BOO: 8 – 0
TAM 2 – Shot 1: 4 – 4
TAM 3 – GLTB 1: 4 – 4
Nomi 1 – TAM 4: 1 – 7

Het paradepaardje van de zondag, TC BOO. Deze zondag werden zij verwacht bij Domstad in Utrecht. Naast de spelers en Paul die daarheen afreisden, ging er een bus TAMmers mee voor support en aanmoediging. Daniëlle Koetje speelde een bizar goede wedstrijd en wist te winnen van Eva Vedder! Helaas werd daarna geen wedstrijd meer gewonnen maar was het een mooie dag in Utrecht met alle supporters en sTAMmers op het park, bedankt! Het tweede, derde en vierde team speelden allemaal thuis op het park. Voor TAM 2 stond er een zware pot op het programma tegen ALTA uit Amersfoort. Ook hier wist alleen Amber de eerste damesenkel te winnen en werd daarna geen enkel puntje meer gepakt in de spannende wedstrijden. Het geluk was bij het derde team meer aanwezig doordat Veracket maar met één dame kwam aanzetten. Om 10 uur ‘s ochtends was de 3-0 overwinning al op zak en werd de lijn doorgetrokken naar een 8-0 overwinning! Het kampioenschap is nog in zicht, volgende week wordt het een belangrijke wedstrijd tegen de Bontekoe. TAM 4 ontving REO op het park, volgens de plaatsingen in de poule moet het geen moeilijke dag worden. Desondanks werden er nog spannende wedstrijden gespeeld maar werd de dag toch met een 7-1 overwinning afgesloten. Volgende week is het erop of eronder tegen Veracket.

Uitslagen:

Domstad 1 – TC BOO: 7 – 1
TAM 2 – ALTA 3: 1 – 7
TAM 3 – Veracket 3: 8 – 0
TAM 4 – REO 3: 7 – 1

Zondag heeft TC BOO goede weerstand geboden tegen Victoria 1. Toch moest TAM genoegen doen met een 2-6 verlies. Daniëlle Koetje wist wederom haar enkel te winnen en ook de dubbel wist ze samen met Mirte naar haar kant te trekken. Voor Dani is dit al haar vierde enkel in de hoofdklasse waar ze een punt wist te pakken. Uitzonderlijke prestatie! Aanstaande zondag moet TC BOO tegen de degradatiekandidaat ALTA 2. Met TAM op 12 punten en ALTA 2 en Dekker tennis 1 beide op 14 punten is het nog mogelijk om hoofdklasse te behouden.

TAM 2 leed een 7-1 nederlaag tegen het sterke Domstad en kan zich helaas niet meer uit de degradatiezone trekken. Zondag is wel de kans om de eer te herstellen en punten te pakken aangezien ze spelen tegen Cream Crackers 1 die de laatste plek inneemt. Let’s go! TAM drie heeft wellicht wat punten laten liggen tegen De Bontekoe door gelijk te spelen. Toch bevinden zij zich op een knappe gedeelde tweede plek samen met twee andere partijen uit de poule. Het kampioenschap wordt lastig, maar er zal gevochten moeten worden om de tweede plek. TAM 4 heeft goede zaken gedaan tegen de blauwen door met 5-3 te winnen. Helaas op een puntje het kampioenschap nog niet binnengesleept, maar dat mogen ze dan dit weekend doen tegen de roden. TAM 5 en 6 speelden beide 6-2 tegen Veracket, waar het bij TAM 5 helaas in het voordeel van de buren was. Beide staan net bovenaan het rechterrijtje. TAM 5 zal nog moeten knokken tegen een sterke tegenstander om niet onderaan te eindigen. Voor TAM 6 ligt het helaas niet in eigen handen omdat zij als enige niet hoeven te spelen. TAM 7, 8 en 9 hebben goede zaken gedaan door allemaal een overwinning te boeken afgelopen zondag. TAM 7 lijkt op een steady tweede plek te eindigen, TAM 8 bovenaan het rechterrijtje. Voor TAM 9 wordt het strijden om een tweede of derde plek! Heren 1 wist helaas geen overwinning te behalen tegen de heren van Ten Woude 1. Hierdoor zal het lastig zal zijn om niet te degraderen. Wel spelen zij zondag tegen de directe degradatiekandidaat. Daarnaast speelt de nr 6 uit de poule tegen de nr 2 waardoor we kunnen hopen dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn! De heren zullen zich eerst nog maar richten op de eerste overwinning van het jaar.

Uitslagen:

TC BOO – Victoria 1: 2 – 6

Domstad 4 – TAM 2: 7 – 1

De Bontekoe 1 – TAM 3: 4 – 4

Veracket 5 – TAM 4: 3 – 5

2018

Elk jaar werkt de selectie toe naar de zeven prachtige competitieweekenden. Inmiddels is het eerste weekend een feit! Alle ingrediënten voor een fantastisch weekend waren aanwezig. Zelfs de weergoden waren ons meteen in het eerste weekend goed gezind. Plaatselijk liep het kwik zelfs op tot boven de 20 graden Celsius. Ons eerste mixteam, beter bekend als TC BOO, stapte zondag de baan af met een 8-0 overwinning tegen promovendus Borne 1. Dit betekent dat TC BOO na speeldag 1 bovenaan in de eerste klasse staat! TAM 2 mocht dit weekend aantreden tegen het tweede team van Daisy, te Apeldoorn. Na de enkels keek TAM 2 tegen een 3-1 achterstand aan. Deze werd nog knap omgedraaid in een 4-4 gelijkspel. TAM 3 wist dat ze het moeilijk zouden krijgen in de ontmoeting met DLTC Drachten 1. Dit bleek ook waar. De tweede herenenkel was de enige pot die ze wisten te winnen, resultaat: 7-1 aan de broek. Het vierde mixteam van TAM reisde af naar Hoogezand om te spelen tegen Kalkwijck 1. Dit relatief jonge team wil hoge ogen gooien in de vierde klasse, de eerste stap in de goede richting is gezet met de 6-2 overwinning van dit weekend!

Uitslagen:

Borne 1 – TAM 1: 0 – 8
Daisy 2 – TAM 2: 4 – 4
DLTC Drachten 1 – TAM 3: 7 – 1
De Kalkwijck 1 – TAM 4: 2 – 6

Het tweede weekend waren de weergoden ons wat minder goed gezind. In de ochtend regende het waardoor wedstrijden pas later konden aanvangen. Vanaf de middag was het gelukkig de hele dag droog. TAM 1 mocht in het tweede weekend haar eerste thuiswedstrijd spelen. Na de 0-8 uithaal van vorig week ging het team met volle moed deze ontmoeting in. Een op voorhand pittige tegenstander, Het Spieghel. 4-4 was een redelijke uitslag, al zat er voor TC BOO toch meer in het vat dan een gelijkspel. In totaal staat de teller nu op 12 punten, dit betekent na twee weekenden de eerste plaats in de poule. TAM 2 kende een beter weekend. Na het gelijkspel van vorige week wonnen ze ditmaal met 6-2 van onze zustervereniging Ludica. Ook TAM 3 mocht op het park spelen en wel tegen Veracket. Na de flinke nederlaag van vorige week snakte TAM 3 naar punten. Na een paar hele knappe overwinningen sleepten ze een 4-4 gelijkspel uit het vuur. Een prestatie van formaat van TAM 3! Alle selectieteams speelden weliswaar thuis, alleen TAM 4 mocht extern aantreden op Winsum. Ze ontvingen stadsgenoot GLTV Cream Crackers. Na de overwinning van vorige week, volgde nu een gelijkspel. Er kon maar één team tevreden zijn met deze uitslag en dat was de uitspelende ploeg. TAM 4 is daarom gebrand om volgende week weer toe te slaan en voor de overwinning te strijden.

Uitslagen:

TAM 1 – Het Spieghel 1: 4 – 4
TAM 2 – Ludica 1: 6 – 2
TAM 3 – Veracket 2: 4 – 4
TAM 4 – Cream Crackers 5: 4 – 4

Weekend drie was zoals het eerste weekend, zonovergoten. De selectieteams speelden helaas ook allemaal een uitwedstrijd. Er werd wederom wisselend gepresteerd, met een paar uitschieters naar boven en naar onder.

TAM 1 mocht aantreden tegen Iduna 1, te Utrecht. Het werd net als vorige week een gelijkspel. Met 3-1 uit de enkels komen en dan nog 4-4 spelen is een knappe prestatie! De eerste plek in de poule houden ze vast, al moet een concurrent de speeldag nog wel afmaken. TAM 2 kende een minder weekend. Waar vorige week de eerste zege geboekt werd, werd er nu dik verloren van Meppel 1. Geen grote schande want Meppel is de kampioenskandidaat, al zat er wel iets meer in dan de 7-1. Na vorige week een gelijkspel uit het vuur te hebben gesleept, heeft TAM 3 nu haar eerste overwinning geboekt. En wel tegen stadsgenoot Cream Crackers. Door deze overwinning is TAM 3 uit de degradatiezone gekropen, knap. Hopelijk houden ze deze stijgende lijn vast! TAM 4 mocht afgelopen weekend spelen tegen Nienoord 1. TAM 4 bleek een maatje te groot met een 7-1 overwinning! Hiermee staan ze nu op een tweede plaats en de strijd om het kampioenschap ligt daarmee nog helemaal open.

 

Uitslagen:

Iduna 1 – TAM 1: 4 – 4
Meppel 1 – TAM 2: 7 – 1
Cream Crackers 2 – TAM 3: 2 – 6
Nienoord 1 – TAM 4: 1 – 7

Met het vierde weekend achter de rug is de voorjaarscompetitie alweer over de helft. De selectieteams draaien allemaal bovenin of in de middenmoot mee. Bij TAM 1 en TAM 4 zijn mogelijkheden nog aanwezig voor een kampioenschap!

TAM 1 ontving Beekhuizen 1. Menigeen vond dit enigszins zonde, door het geweldige park wat Beekhuizen thuis noemt. Net als de vorige competitieronde, kwam TAM 1 met een 3-1 achterstand uit de enkels. De enkels van de heren werden beide in drie sets in ons nadeel beslist, de dubbels hadden dus zomaar met een andere tussenstand kunnen beginnen. In de dubbels was TAM 1 echter oppermachtig. Dit resulteerde in een fantastische comeback. Uiteindelijk werd er 5-3 gewonnen! Concurrent om het kampioenschap Cream Crackers won 6-2 waardoor zij één punt uitlopen. De strijd ligt nog helemaal open!

TAM 2 kende een fantastisch weekend. De heren en dames hebben in totaal slechts 1 set laten liggen in de ontmoeting met stadsgenoot Cream Crackers 2. Eindstand: een 8-0 overwinning! Hiermee staat TAM 2 stevig op de 3e plek. Er komen voor TAM 2 nog een aantal mooie ontmoetingen aan. Degene die groots in iedereen z’n agenda gezet mag worden, is het laatste weekend. Tegenstander is dan Veracket 1.
TAM 3 speelde afgelopen weekend voor de tweede keer dit seizoen gelijk. Tegen De Bontekoe is dat een knappe prestatie! Hiermee bekleed TAM 3 nu de 5e plaats in de poule. Ze zijn echter nog niet veilig aangezien ze 2 punten boven de streep staan. Als ze de stijgende lijn van afgelopen weken vast weten te houden dan zullen ze zeker genoeg punten halen voor klasse behoud.

TAM 4 wist nipt te winnen van Veracket 6. Het had een grotere uitslag kunnen en misschien wel moeten zijn. Doordat GLTB 1 dik won, is het gat nu 5 punten. Om de kampioenskoers vast te houden moet er gewonnen blijven worden. En in het bijzonder aankomend weekend, dan staat de directe ontmoeting met GLTB op het programma. Hier moet uiteraard gewonnen worden door TAM 4.

Uitslagen:

TAM 1 – Beekhuizen 1: 5 – 3
TAM 2 – Cream Crackers 2: 8 – 0
TAM 3 – De Bontekoe 1: 4 – 4
TAM 4 – Veracket 6: 5 – 3

Het vijfde competitieweekend kende een zonnig begin. Echter moesten een paar ontmoetingen gestaakt worden wegens aanhoudende regen in de middag en avond. Desalniettemin zijn er wisselende resultaten geboekt door de selectie.

TC BOO ging op bezoek in Apeldoorn bij A.L.T.V Daisy 1. Geen onbekende voor de dames en heren. Na de enkels stond de wedstrijd in evenwicht: 2-2. De damesdubbel was net onderweg (4-5, eerste set) toen het vreselijke weer de ontmoeting parten speelde. TC BOO zal aankomende maandag de resterende potten afwerken. Concurrent Cream Crackers heeft afgelopen speelronde met 6-2 weten te winnen. Doelstelling is om in het spoor van de concurrent te blijven en een goede uitgangspositie te creëren voor het zesde weekend. Dan staat namelijk de kampioenskraker tegen Cream op het programma!

TAM 2 speelde in Kampen gelijk tegen KJLTC 1. Zij konden gelukkig hun ontmoeting afmaken in de hal. Net als TC BOO kwam TAM 2 met een gelijke stand uit de enkels. Bij de dubbels had TAM 2 een beetje mazzel, de damesdubbel en een mixdubbel werden gepakt in een supertiebreak. De andere mixdubbel en de herendubbel gingen helaas verloren. Dit resulteerde na een lange dag in een 4-4 eindstand.
TAM 3 heeft haar ontmoeting met Veracket 3 net niet af kunnen maken. Tussenstand 3-4. De laatste mix die nog gespeeld moet worden kan een knap gelijkspel betekenen voor TAM 3. Met deze tussenstand staat TAM 3 al 3 punten boven de degradatiestreep. Volgende week wacht hun koploper Borne 2. En het laatste weekend de nummer 7, tevens concurrent, Meppel 2. Nog twee erg belangrijke rondes dus voor TAM 3!

TAM 4 speelde afgelopen weekend haar kampioensduel. Helaas ging GLTB 1 er met een 5-3 overwinning vandoor tegen wat gehavend TAM 4. Hiermee is de kampioenskoorts helaas definitief beëindigd. Helaas vielen twee driesetters de kant op van GLTB. De dag voor TAM 4 had zomaar anders kunnen lopen. Desalniettemin bekleden de dames en heren nu alsnog een hele mooie tweede plaats!

Uitslagen:

A.L.T.V. Daisy 1 – TC BOO: 2 – 2 (gestaakt)
KJLTC 1 – TAM 2: 4 – 4
Veracket 3 – TAM 3: 4 – 3 (gestaakt)
GLTB 1 – TAM 4: 5 – 3

De competitie kent tot nu toe bijna alleen maar tropische weersomstandigheden. Het zesde weekend was niet anders. Het was het een na laatste weekend en alvast kijken naar een eventuele eindstand gaat daarmee gepaard.

TC BOO kreeg Cream Crackers 1 op bezoek. Met het oog op een eventueel kampioenschap moest er hoe dan ook gewonnen worden van de stadsgenoot. TC BOO kwam niet goed uit de startblokken en verloor drie van de vier enkels, een flinke domper. Het was echter niet voor het eerst dit seizoen dat TC BOO een achterstand moest gaan ombuigen. Zogezegd zo gedaan. De damesdubbel werd door middel van twee tiebreak beslist en de herendubbel met een wedstrijdtiebreak. Stand 3-3. De mixen waren ook ongelofelijk spannend. Beiden mondden uit in een wedstrijdtiebreak. De eerste mix werd met 10-5 beslist in het voordeel van TC BOO. De tweede mix was ongekend spannend. Na een 7-9 en een 10-11 achterstand werd er alsnog gewonnen met 13-11, formidabel. Het hele park ontplofte na door de comeback van 0-3 naar 5-3. Hiermee is de achterstand op Cream Crackers teruggebracht tot slech

ts één punt! TC BOO zal volgende week Ready Oldenzaal ontvangen en Cream gaat op bezoek bij Daisy. De strijd om het kampioenschap ligt nog helemaal open.

TAM 2 kreeg Salland 3 op bezoek. De damessingles gingen helaas beiden verloren in drie sets. De heren hadden daarentegen geen moeite en wonnen overtuigend. Bij de dubbels werden de punten ook verdeeld. Eindstand 4-4. Hiermee staat TAM 2 op een stevige derde plaats. Aankomend weekend staat een ware kraker op het programma. Op het park wordt de strijd aangegaan met Veracket 1.
TAM 3 verloor met maar liefst 7-1 van koploper Borne 2. Hiermee staan ze nu op een gedeelde zesde positie. Ze delen deze plek met Meppel 2. Aankomende week zullen ze onderling het gaan uitvechten in wat lijkt een strijd om degradatie te ontlopen.
TAM 4 speelde, net als TAM 2, gelijk. Ze doen niet meer mee om het kampioenschap, maar staan alsnog op een verdienstelijke tweede plaats. Aankomende week spelen ze tegen Veracket 5, een wedstrijd die ze per se willen winnen!

Uitslagen:

TAM 1 – Cream Crackers 1: 5 – 3
TAM 2 – Salland 3: 4 – 4
TAM 3 – Borne 2: 1 – 7
TAM 4 – Bontekoe 2: 4 – 4

De mooiste periode van het jaar is helaas ten einde. Het was wederom een mooi en succesvol jaar. Ongekende weersomstandigheden tekende de voorjaarscompetitie. Ook kende deze periode kampioenschapsmogelijkheden, zinderende comebacks en werd er gestreden om degradatie te ontlopen. Een kleine opsomming.

TC BOO moest de laatste twee speeldagen het onmogelijke voor elkaar zien te krijgen. Vorige week werd na een 3-0 achterstand Cream Crackers 1 op weergaloze wijze met 5-3 aan de kant gezet. De jonge talenten van ‘Cream’ moesten met slechts één punt voorsprong afreizen naar Apeldoorn op hun titel veilig te stellen. Ondanks dat de achterstand verkleind was tot één punt had TC BOO het dus niet meer in eigen hand. Het moest gebeuren op de laatste speeldag tegen Ready Oldenzaal. De dames begonnen sterk en wonnen beide enkels. Celine wist zelfs een 2-5 achterstand in de derde set om te buigen in een 7-5 overwinning, fantastisch! De herenenkels werden gedeeld, 3-1. Ondertussen was er telefonisch contact met Cream, ook een 3-1 voorsprong. Met deze stand zou Cream dus kampioen worden. Zowel de heren- als damesdubbel moest beslist worden middels een wedstrijdtiebreak. De dames hadden zelfs in de tweede set nog matchpoints tegen gehad. Beide tiebreaks vielen de kant van TC BOO op, 5-1. Ondertussen was er weer contact met Cream. Na met velen TAMmers rond één mobiel te hebben gezeten, kwam het verlossende woord. Cream had een mix laten liggen, eindstand daar: 6-2. Dit betekende dat TC BOO het nu wel in eigen hand had! Ready was inmiddels gedegradeerd en sommige van het team straalde dit ook uit tijdens de mixen. TC BOO won beide mixen in ‘straight sets’, een ongekende ontlading volgde. Tientallen TAMmers stormde de baan op om het te vieren met de spelers van TC BOO. Kampioen in de eerste klasse, wie had dat ooit durven dromen? TC BOO nogmaals gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie, hulde. Hoofdklasse pas op, TAM komt eraan!

TAM 2 had een mooi onderonsje op het programma. Al ging het in de poule eigenlijk nergens meer om, zo’n ontmoeting met Veracket wil je altijd winnen. Ondanks dat damesenkels spannend waren, gingen ze beide verloren. Ook de heren hadden het zwaar, Bob delfde het onderspit in de derde set en Stan moest opgeven in de derde set vanwege een blessure. De dubbels en mixen waren wel in evenwicht. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5-3 verlies. Desalniettemin heeft TAM 2 een knappe 3e plek in de tweede klasse bemachtigd. TAM 2 zal daarom ook volgend jaar uitkomen in de tweede klasse.

TAM 3 had net als TC BOO een cruciale ontmoeting op het programma staan. Ze moesten het op ons park uitvechten met directe concurrent Meppel 2. Aan het begin van de ontmoeting stonden beiden in punten gelijk, dit verliezer van dit duel zou degraderen uit de derde klasse. Zoals gewoonlijk mochten de dames beginnen. Eline had geen kind aan haar tegenstandster, Noa had het lastiger. Toch wist Noa knap haar enkel in de derde set te pakken. De heren hadden het wederom zwaarder. Beide hadden gelijkwaardige tegenstanders, helaas gingen beide potten naar Meppel. Tussenstand 2-2. De dubbels zouden dus uitmaken wie er zou gaan degraderen.
Noa en Kim pakten hun dubbel middels een sterke wedstrijdtiebreak onder luide aanmoedigingen van een tientallen TAMmers. Ook Lars en Koen wisten hun dubbel te pakken en noteerde daarmee een 4-2 tussenstand. Nog één mix was nodig voor lijfsbehoud. Eline en Adriaan bezweken niet onder deze druk en wonnen hun mix met klinkende cijfers. De andere mix kon niet afgespeeld worden door het uitgaan van de lichten, al maakte dat niet veel uit. 5-2, TAM 3 blijft in de derde klasse. Gefeliciteerd TAM 3! De TAM-piramide blijft behouden.

TAM 4 had ook een onderonsje met Veracket. Ook hier ging het om de eer, want een 2eplaats was het hoogst haalbare. Toch moest en zou er gewonnen worden. Ondanks dat alle enkels spannend waren, wist TAM 4 er twee naar zich toe te trekken. De dubbels zouden dus weer de doorslag moeten geven. Dat TAM 4 sterk is in de dubbels hebben ze al meermaals bewezen dit seizoen! Alle dubbels werden gepakt en werd er dus ook met ruime cijfers gewonnen. TAM 4 ging aanvankelijk voor het kampioenschap. Ondanks dat dit niet gelukt is, is de tweede plaats ook een mooie prestatie van dit nog jonge team! Volgend jaar zal TAM 4 dus wederom in de vierde klasse uitkomen.

Uitslagen:

TC BOO – Ready Oldenzaal 1: 7 – 1
TAM 2 – Veracket 1: 3 – 5
TAM 3 – Meppel 2: 5 – 2
Veracket 5 – TAM 4: 2 – 6

2017

De competitie is van start!

Het eerste competitieweekend zit er alweer op en dus zijn de eerste uitslagen ook bekend. Na een zonovergoten zondag stapte TAM 1, beter bekend als TC BOO, met een glansrijke 7-1 winst van de baan. Dit betekent dat TC BOO op een knappe tweede plek staat. TAM 2 mocht dit weekend aantreden tegen het eerste team van Lelystad. Ze wisten van te voren al dat het een zware dobber zou gaan worden en dit bleek helaas ook realiteit te worden. Na een 6-0 achterstand werd de schade beperkt door beide mixpartijen binnen te slepen en dit resulteerde in een 6-2 nederlaag. Ook TAM 3 mocht de eerste speeldag tegen een titelkandidaat aantreden. Meppeler LTC was met 5-3 te sterk voor TAM 3 en dit was geen onterechte nederlaag. Het vierde mixteam van TAM reisde af naar Delden in Overijssel om daar te spelen tegen TC Delden 1. Dit relatief jonge team wist de dag winnend af te sluiten en reisde met een goed gevoel terug richting het hoge noorden. Al met al een dag met wisselende resultaten voor TAM!

Uitslagen:

TV Strokel 1 – TAM 1: 1 – 7
LTV Lelystad 1 – TAM 2: 6 – 2
TAM 3 – Meppel 1: 3 – 5
TC Delden 1 – TAM 4: 3 – 5

Het tweede weekend was het Pasen en dus werd er op maandag gespeeld in plaats van zondag. Helaas waren de weergoden ons deze dag minder goed gezind dan de eerste zondag, maar het was droog en dus hadden we niets te klagen. Week 2 was het moment waarop TAM 1 haar eerste thuiswedstrijd speelde en na de knappe 7-1 overwinning van vorige week lagen de verwachtingen hoog. De tegenstander was stadsgenoot GLTV Cream Crackers en doordat zij ook uit Groningen komen waren de namen van hen vrijwel allemaal bekend. Dit pakte goed uit voor de spelers/ speelsters van TAM 1 want wederom stond er aan het einde van de dag een 7-1 overwinning op het scorebord! Hierdoor werd de tweede plek in de poule verstevigd en had het team nog maar een paar punten nodig om de eerste klasse veilig te stellen. Ook TAM 2 kende een uitstekend weekend, want na de 6-2 nederlaag van vorige week wist het team zich te revancheren tegen TV Woolderes 2. Deze ploeg uit Hengelo werd op het externe park in Winsum getrakteerd op een forse nederlaag. Tegelijkertijd mocht TAM 3 aantreden tegen het eerste team van Bontekoe en met een 4-4 gelijkspel was er slechts één ploeg tevreden en dat was de ploeg uit Leeuwarden. Het kwartje viel bij een paar wedstrijden de verkeerde kant op en hierdoor liet TAM 3 kostbare punten liggen. Rond het middaguur mocht TAM 4 aantreden tegen het eerste team van Hoogland. Hoogland had het eerste weekend verloren, terwijl TAM 4 haar debuut zegevierde. De verwachtingen lagen hierdoor erg hoog en de klap kwam hard aan toen Hoogland met een 5-3 overwinning naar huis toe ging. Hopelijk is volgend weekend een weekend met meer succes voor dit team!

Uitslagen:

TAM 1 – G.L.T.V. Cream Crackers 1: 7 – 1
TAM 2 – T.V. Woolderes 2: 6 – 2
De Bontekoe 1 – TAM 3: 4 – 4
TAM 4 – Hoogland 1: 3 – 5

Afgelopen weekend waren alle ogen gericht op hetgeen wat TAM 1 in Amersfoort zou gaan doen. Met slechts één punt op koploper en tegenstander A.L.T.A. was het ontzettend spannend en konden beide partijen goede zaken doen. De dag begon fantastisch voor TAM met twee zwaarbevochten overwinningen voor de beide dames. Daarna ging het bergafwaarts voor TAM 1 en moesten zij hun meerdere erkennen. TAM werd met een 6-2 nederlaag naar het hoge noorden teruggestuurd en stonden met beide voeten op de grond. Hiermee lijken de kampioen ambities, die bij menig TAMmer door het hoofd schoten, vervlogen en is een top-3 klassering de doelstelling. Ook TAM 2 kende een ongelukkige dag en trof eveneens een sterke tegenstander. Uit bij Beekhuizen wachtte een loodzware dag en dit was ook terug te zien in de uitslag: 7-1 voor Beekhuizen. Hierdoor moet TAM 2 vanaf nu alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen. Op het park vond afgelopen weekend een heuse derby plaats tussen TAM 3 en het tweede team van Veracket. Voor beide partijen een belangrijke dag, want naast het feit dat beide teams de punten hard konden gebruiken, stond uiteraard ook de eer op het spel. Na een goed begin van de dag stond het na de enkelpartijen 3-1 in het voordeel van TAM. Toch werd het tijdens de dubbels nog even spannend, maar trok TAM 3 toch aan het langste eind: 5-3 winst! TAM 4 mocht aantreden tegen ALTV tepci 2. Op papier een sterk team en dit bleek op de baan ook te kloppen. Na een 3-1 achterstand na de enkelpartijen, werd er slechts één gemengd dubbel door TAM 4 gewonnen en dit resulteerde in een 6-2 nederlaag. We hopen dat volgende week deze tegenvallende resultaten omgezet worden in overwinningen!

Uitslagen:

A.L.T.A 2 – TAM 1: 6 – 2
TV Beekhuizen 2 – TAM 2: 7 – 1
TAM 3 – Veracket 2: 5 – 3
ALTV Tepci 2 – TAM 4: 6 – 2

Het vierde weekend was een top weekend voor de selectieteams van TAM qua resultaten. Met drie overwinning en één gelijkspel heeft TAM goede zaken gedaan. TC BOO en TAM 2 speelden beiden op het park en er werd door beide teams goede resultaten neergezet. TC BOO won met 8-0(!) van ALTV Daisy en hierdoor staan zij slechts 3 punten achter de koploper. TAM 2 heeft met 5-3 van Veracket gewonnen en zij lopen hierdoor uit op de directe concurrentie. Ook TAM 3 was met 5-3 te sterk en ditmaal moest GLTV Cream Crackers zijn meerdere erkennen. Hierdoor verstevigde TAM 3 zich in de middenmoot en ook zij lopen uit op de directe concurrentie. Dezelfde dag speelde TAM 4 tegen het tweede team van TV Strokel. TV Strokel stond voor deze speeldag laatste en dus was dit de uitgelezen kans voor het relatief jonge team om veel punten te pakken. Ten opzichte van vorige week ziet het er een stuk rooskleuriger uit voor de selectieteams van TAM en kan er (gelukkig) weer omhoog worden gekeken.

Uitslagen:

TAM 1 – ALTV Daisy 1: 8 – 0
TAM 2 – Veracket 1: 5 – 3
GLTV Cream Crackers 4 – TAM 3: 3 – 5
TAM 4 – TV Strokel 2: 4 – 4

Het vijfde weekend is gespeeld en dit betekent dat we het einde van de competitie naderen. Voor elk selectieteam stond er afgelopen weekend een belangrijke dag op het programma. Om te beginnen met TC BOO, die strijden om de tweede plaats. Voor dag en dauw moesten zij opstaan, maar dan heb je ook wat. TAM 1 speelde namelijk op het prachtige park van TV Beekhuizen. Met vijf punten voorsprong op de nummer drie Beekhuizen, had TAM maar één doel en dat was die voorsprong behouden. Met een 1-3 achterstand na de enkels leek het een lastige opgave te worden. Toch wist TAM 1 de schade te beperken en werd er met 3-5 verloren, waardoor de voorsprong op de nummer drie nog steeds 3 punten is.

Op ons eigen park mocht het tweede team van TAM aantreden tegen de studenten uit Enschede: TC Ludica 1. Deze ploeg staan er goed voor in de tweede klasse en dus wist TAM 2 dat het geen gemakkelijke dag zou gaan worden. Met een aantal knap gewonnen driesetters wist TAM 2 met 5-2 voor te komen. Door de regenval kon helaas de laatste mix niet gespeeld worden en dus is Ludica genoodzaakt om terug te komen op Hemelvaartsdag. Zo’n veertig kilometer verderop speelde TAM 3 tegen DLTC uit Drachten. Ondanks dat de dames en heren van TAM 3 geen slechte dag hadden, viel het kwartje bij elke partij net de verkeerde kant op. Binnen no time stond het dan ook 0-6 en hierna liep de dag letterlijk in het water. Ook TAM 3 mag op Hemelvaartsdag dus 2 partijen inhalen. Om de kans op handhaving nog groot te houden, is het van belang dat de twee mixpartijen wel gewonnen worden!

Op Hemelvaartsdag moest TAM 3 terug naar D.L.T.C. Drachten om 2 mixen in te halen. Na de reguliere speeldag stonden ze met 6-0 achter en dus moest de schade beperkt blijven. Met zo’n 10 meegereisde supporters begonnen de mixkoppels Chantal/Koen op 1 en Nynke/Adriaan op 2 aan hun wedstrijd. Koen en Chantal kwamen echter al snel op een set achterstand. De rug werd gelukkig gerecht en met goed spel kwam het toch aan op een super tie-break. Dit was een echte rollercoaster: 5-1 voor, 7-5 achter, 8-7 achter, Koen met een onmogelijke winner en de heer van Drachten die op 9-8 voor TAM een dubbele fout slaat. De eerste mix was binnen! Ondertussen hadden Adriaan en Nynke net de eerste set gewonnen, ondanks bijna de hele set achter te staan. Ze waren echter op tijd bij de les om de set met 7-5 te winnen. Inmiddels waren de supporters verplaatst en hoopte men langzaam op een 2e winst van TAM. De set was echter een weerspiegeling van de eerste set. Adriaan en Nynke kwamen steeds voor, alleen werd de set toch verloren met 6-4. Alweer een super tie-break die de beslissing moest brengen. Deze was helaas was minder spannend. Drachten kwam al snel ruim voor en het gat kon niet worden gedicht. 

Deze deling van mixen heeft als gevolg dat TAM 3 nu 7e staat in de poule en de laatste dag beslissend zal zijn om degradatie af te wenden. Ze dienen 1 punt meer te halen dan Cream Crackers 4, die de laatste dag op bezoek moeten bij kampioen Meppel. TAM 3 speelt tegen en bij het grote broertje van de concurrent: Cream Crackers 3.

Dan het laatste selectieteam: TAM 4. Zij moesten tegen kampioenskandidaat Cream Crackers 2 en dit was ook terug te zien in de einduitslag: 0-8. TAM 4 moet evenals TAM 3 nog een paar punten pakken om degradatie te voorkomen en zodoende probeerden zij tegen Cream Crackers in ieder geval een paar partijen te winnen. Ze bleken echter net een maatje te groot en dus kan TAM 4 zich gaan focussen op volgende week. Dan wacht TV Woolderes als tegenstander.

Uitslagen:

TAM 1 – TV Beekhuizen 1: 3 – 5
TAM 2 – TC Ludica 1: 5 – 2 (gestaakt)
TAM 3 – DLTC Drachten 1: 0 – 6 (gestaakt) (Einduitslag: 1-7 na inhaalwedstrijd)
TAM 4 – Cream Crackers 2: 0 – 8

Na een verlies op bezoek bij T..V Beekhuizen vorige week, was het voor TC BOO de taak om de rug te rechten. De tegenstander: T.V. Hoorn 1. Beide damespartijen vielen de kant van TAM op. De wedstrijd van Celine door een opgave in de tweede set, nadat de eerste al gewonnen was. De andere werd overtuigend gewonnen door Daniëlle in twee setjes. Bij de herenpartijen was het een ander verhaal. Job verloor zijn pot na twee moeizame setjes, terwijl Ingmar hem juist in twee setjes won. Vanaf dat moment is er door TAM 1 geen set meer verloren gegaan en bleven de overige punten op het park en in ons eigen Haarhuisje. De eindstand: 7-1. Met nog één zondag te spelen heeft TC BOO een mogelijke historische tweede plek nog steviger in handen gekregen. Een prestatie van formaat.

TAM 2 was dit weekend het enige selectieteam dat niet te bewonderen was op het park. Zij moesten de reis afleggen naar oldenzaal met als tegenstander O.L.T.C. Ready. Op voorhand een lastige uitwedstrijd en dat bleek dan ook het geval te zijn. Nadat TAM na de damesenkels op een 2-0 achterstand was gekomen, was dit de voorbode voor een pittige middag. De herenenkels werden verdeeld, waarbij Bob aan het langste end trok. Ditzelfde was het geval voor de dubbels. De damesdubbel ging verloren en Bob kon samen Koen de dubbel uit het vuur slepen. Rest nog de mix dubbels. Tekenend voor het verloop van de dag, vielen deze ook beide kanten op. Koen en Sanne waren de gelukkigen namens TAM. Volgende week zal TAM 2 de competitie afsluiten met een thuiswedstrijd op het park.

Na een voorlopige 6-0 nederlaag vorige week, probeerde TAM 3 deze week de overwinning naar zich toe te trekken. De tegenstander was parkgenoot Veracket 3. Het hogerstaande Veracket 2 was in het derde weekend verslagen met 5-3 en ditzelfde kunstje zou herhaald moeten worden. Dit bleek in de praktijk echter niet zo te zijn. Nadat de enkels van de banen waren, keek TAM tegen een (onverwachte) 4-0 achterstand aan. Dit was een aardige tegenslag voor het team en dat zou rechtgezet moeten worden in het verdere verloop van de dag. Uiteindelijk werden er van de overige potten drie van de vier gewonnen, wat de totaaluitslag op 3-5 bracht. Door dit nipte verlies blijft het erg spannend onderin de poule. Met nog een wedstrijddag te spelen hoopt TAM 3 lijfsbehoud veilig te stellen en zal het team nog eenmaal volle bak ervoor gaan om dit te bewerkstelligen.

Dan als laatste aan de beurt en zondag ook het laatste klaar: TAM 4. Na het eerste weekend gewonnen te hebben, heeft TAM 4 dit nog niet kunnen herhalen. Tegen het tweede staande Woolderes 3 zou dit een lastige opgave worden en dat was dan ook het geval. TAM begon de dag goed doordat Jolien het team op een 1-0 voorsprong bracht. Bijna werd het 2-0, maar Paulien trok helaas aan het kortste einde. De dames waren deze dag uiteindelijk degenen die het deze dag moesten doen. De damesdubbel werd in twee sets gewonnen. Helaas was het in de overige wedstrijden een ander verhaal. Einduitslag: 2-6. Tevens was dit weekend de laatste speeldag van TAM 4. Het seizoen zit er alweer op. Met zes punten voorsprong op de nummer laatst hopen zij zich veilig te hebben gespeeld.

Uitslagen:
TAM 1 – T.V. Hoorn 1: 7 -1
O.L.T.C. Ready 1 – TAM 2: 5 – 3
TAM 3 – Veracket 3: 3 – 5
TAM 4 – T.V. Woolderes 3: 2 – 6

De mooiste periode zit er helaas alweer op; de voorjaarscompetitie. Zeven weekenden lang hebben we mogen genieten van prachtige wedstrijden, veel zonuren en uiteraard mooie feestjes in ons clubhuis ‘t Haarhuisje. Het einde van de competitie betekent ook dat we weer de eindstand op kunnen maken. Voor het ene team is dit fantastisch uitgevallen, terwijl het andere team zich alvast op het nieuwe seizoen wil gaan richten. Zo ook binnen TAM zijn de resultaten wisselvallig.
We beginnen met ons hoogst spelende team, TC BOO. Vorig jaar werd een historische derde plek neergezet en iedereen met een Paars hart hoopte dat dit minimaal geëvenaard zou gaan worden. Na een fantastische start deze competitie, stond heel TAM na weekend 3 weer met beide benen op de grond. Na twee keer met 7-1 gewonnen te hebben, bleek de uiteindelijke kampioen ALTA een maatje te groot en dus kon TC BOO zich op plek 2 gaan richten. Afgelopen zondag kon deze tweede plaats vastgesteld worden tegen laagvlieger TC Salland. Binnen no time begon TC BOO met een 4-0 voorsprong aan de dubbels. Ook in de dubbels was TAM 1 een maatje te groot en dit resulteerde in een 8-0 voorsprong, de tweede plaats was hierdoor ruim vastgesteld. Met slechts 3 punten achter de nummer 1 ALTA kan er gesteld worden dat TC BOO een ontzettend knappe prestatie heeft neergezet en wellicht zit er volgend jaar nog wel meer in, wie weet!

Het tweede team van TAM had nog een paar punten nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud in de tweede klasse. Met K.J.L.T.C. uit Kampen als tegenstander moest dit te doen zijn en dit bleek in realiteit ook zo te zijn. Nadat de dames beide verloren hadden, moesten de heren aan de bak en met resultaat, beide heren enkels werden gewonnen. Met een 2-2 stand na de enkelpartijen was nog één punt genoeg om zeker te zijn van lijfsbehoud. Helaas werden beide dubbels verloren en werd het nog spannend. Nadat beide mixjes gewonnen werden, hadden ze zichzelf veilig gespeeld. De strijd onderin ging overigens tussen parkgenoot Veracket en TAM, waarbij TAM aan het langste eind trok en Veracket dus gedegradeerd is.

De andere ploeg die nog een paar punten nodig had voor lijfsbehoud was het derde team. Zij speelden hun laatste speeldag uit bij Cream Crackers. TAM 3 was afhankelijk wat directe concurrent het andere team van Cream Crackers zou gaan doen. Al snel kregen de spelers van TAM 3 te horen dat Cream Crackers al 2 punten had gepakt na de enkelpartijen. Dit betekende dat het een loodzware opgave voor TAM 3 werd om degradatie te voorkomen, zeker gezien alle enkelpartijen werden verloren. De herendubbel en een mix werden nog wel gewonnen, maar dit bleek niet genoeg om in de derde klasse te blijven. Ze kwamen slechts één punt tekort en dit maakt het hele verhaal nog zuurder.

Het laatste selectieteam is TAM 4. Zij zitten in een poule met 7 teams totaal en dit betekent dat ze één weekend niet hoefden te spelen. Afgelopen weekend was het TAM 4 dat vrij was en hierdoor moesten zij afwachten wat de concurrentie deed. Concurrent Delden moest met 7-1 of 8-0 winnen om nog over TAM 4 heen te gaan, maar doordat zij met 1-7 ten onder gingen, blijft TAM 4 boven de welbekende streep, hulde! Dit relatief jonge team onder leiding van Lars Eltingh heeft een puike prestatie geleverd door in de derde klasse te blijven en dit biedt hoop voor de toekomst!

Uitslagen:

TAM 1 – TC Salland 3: 8 – 0
TAM 2 – K.J.L.T.C. 2: 4 – 4
TAM 3 – Cream Crackers 3: 2 – 6
TAM 4: Vrij

2016

Afgelopen jaar konden jullie meegenieten van de verhalen rondom de prestaties van ons eerste team. Na alle positieve reacties zullen we jullie dit jaar weer elke week op de hoogte houden van onze missie naar behoud in de 1e klasse gemengd, of misschien wel meer. Voor degenen die het vorig jaar gemist hebben of die ons niet kennen. Nog even een kleine introductie:

Het eerste team van studententennisvereniging TAM (Tennisclub Albertus Magnus) acteert dit jaar wederom in de eerste klasse gemengd en is daarmee het hoogst spelende team in Noord-Nederland.  Bij een studententeam kan een teamnaam natuurlijk niet ontbreken. TC BOO (There Can Be Only One), zoals het eerste team door het leven gaat, stamt uit het jaar 2005, toen het eerste team officieel als genootschap werd benoemd. Nieuwe leden van het team worden voorafgaand aan de competitie geridderd en moeten een eed afleggen. Inmiddels kent het genootschap vele namen van de beste tennissers die TAM ooit gehad heeft. Dit jaar heeft daarom niet voor niets de eerste TC BOO dag plaatsgevonden, zodat de spelers van weleer weer eens konden terugkeren naar de plek waar ze hun gloriejaren hebben beleefd. Sinds de oprichting is er natuurlijk veel veranderd. In die tijd was 10 jaar over je studie doen de normaalste zaak van de wereld.  Sterker nog: binnen vijf jaar was uit den boze. Ook werd er toen nog gewoon gespeeld op het geliefde gemalen baksteen, Zverev ging net naar de Kindergarten en sleepte Rafael Nadal zijn eerste Roland Garros titel in de wacht. Een ding is in al die jaren echter onveranderd gebleven,: TC BOO leeft nog als vanouds.

Ook dit jaar is er weer een nieuwe TAMmer geridderd tot lid van TC BOO. Danielle Koetje, vorig jaar nog concurrent, heeft de overstap gemaakt naar TAM. Al jaren is ze een vaste waarde binnen de top 50 van Nederland en ze heeft vorig jaar het merendeel van haar wedstrijden in winst omgezet. We zijn heel erg blij dat ze er bij is gekomen, want de nood was hoog sinds Sarah de Boer het Groningse nest verlaten heeft. Sarah heeft 6 jaar voor TAM gespeeld, waarvan 5 jaar in TC BOO. Vorig jaar is het al benadrukt, maar een studentenvereniging verliest haar leden weer nadat ze de studie afgerond hebben. Toch willen we Sarah nog een keer bedanken voor al haar inzet en toewijding aan TAM en TC BOO. Naast haar tenniskwaliteiten heeft ze ook zitting genomen in een aantal van de grootste commissies van TAM. Ze was het perfecte voorbeeld van het combineren van een fanatiek tennisleven met studeren en het gezelligheidsleven dat studeren met zich meebrengt. Sarah, bedankt!! Naast deze wissel is het team verder onveranderd gebleven en bestaat nu dus uit:

Ireen Kuipers (2/2)

Daniëlle Koetje (2/2)

Ingmar Scholte (2/2)

Koen de Haan (2/3)

Job van Eijk (2/2)

Onze tegenstanders van dit jaar hebben ook een grote metamorfose ondergaan t.o.v. 2015. Teams uit de randstad en onder de rivieren zijn dit jaar samen met TAM in een poule gestopt en dat zorgt voor buiten proportionele afstanden. Toch zijn wij hier waarschijnlijk het meest debet aan. Nu is het ook nog eens zo dat we 4 keer thuis spelen, waardoor de opponenten de barre tocht van 200 kilometer heen en 200 kilometer terug moeten maken. Wij zelf gaan op bezoek in Alkmaar, Castricum en Waalre. Dit zijn ook zeker geen misselijke afstanden, maar we hebben het er graag voor over. De naam TC BOO zal zich laten gelden in nieuwe delen van het land. Verder krijgen we Leeuwenbergh, Tepci, Festina en Bemmel op bezoek, een interessante poule met veel nieuwe namen vanuit ons gezien. Het schema ziet er als volgt uit:

10-4-2016     TC Alkmaar 1 – TC BOO

17-4-2016     TC BOO – LTC Leeuwenbergh 2

24-4-2016     TC Bakkum 1 – TC BOO

8-5-2016        TC BOO – ALTV Tepci 1

22-5-2016     LTV Eeckenrode 1 – TC BOO

29-5-2016     TC BOO – LTC Festina 1

5-6-2016        TC BOO – TC Bemmel 1

Ons tennispark heeft tegenwoordig nog meer aantrekkingskracht. Sinds deze week is er een splinternieuwe Padelbaan uit de grond getoverd. In samenwerking met de ACLO, de studentensportstichting die het sportaanbod voor studenten bepaalt, is deze baan gerealiseerd, zodat we tijdens de competitie en toernooien dit voorjaar kennis kunnen maken met deze fantastische opkomende sport. Tevens hebben de leden de mogelijkheid gehad om een aandeel in TC BOO te kopen. Voor elk punt die wij binnenslepen in de competitie krijgen ze een biertje uitbetaald aan de bar. Hopelijk gaat het met deze twee extra’s de competitie nog meer leven bij TAM!

Deze zondag beginnen we dus in Alkmaar. De wekker staat, 6:00 scherp. Kleding is klaargelegd, de boodschappen ingekocht, rackets zijn bespannen. Hopelijk werkt het weer nog een beetje mee en dan gaan we hopelijk een mooie eerste zondag tegemoet!

We keep you updated!

T.C. Alkmaar 1 – TC BOO

De wekker ging. 6 uur stipt stond iedereen naast z’n bed. Even via de app checken of iedereen wel echt wakker was en de laatste spullen konden worden ingepakt voor de reis naar Alkmaar. De club was er een van tegenstrijdigheden. Het park had zowel smashcourt- als gravelbanen. Ze hadden een werkelijk prachtig centre court, maar de tweede baan die we tot onze beschikking hadden was omringd door een bouwval. De banen lagen bovendien ook nog eens aan weerszijden van het clubhuis, waardoor je niet de stand van beide potten tegelijk kon volgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het team waar we tegen speelden.

TC Alkmaar 1 was een ploeg van diversiteit. Het bestond uit 2 oud Fed Cup-speelsters, een Fransman die 3 jaar geleden op de Nederlandse velden zowat alles won dat er winnen viel en nog 2 heren en een dame die uit verschillende delen van het land zijn gehaald. Het was dan ook niet raar dat een aantal van hen die dag elkaar voor het eerst de hand hadden geschud. Persoonlijk zet ik m’n vraagtekens of je dat als club moet willen, maar met zo’n centre court snap ik wel dat je daar graag een mooi niveau wil neerzetten.

Na een kopje koffie en het inspelen om de verzwaarde benen van de autorit eruit te slaan, konden de dames de competitie officieel openen. Onze debutant Daniëlle speelde op ‘één’ en ging de strijd aan met Elise Tamaëla. Bij veel mensen zal deze naam vast wel ergens een belletje laten rinkelen. Elise heeft 129e gestaan op de wereldranglijst en heeft 8 ITF-titels achter haar naam staan. Elise was overigens de enige die vorig jaar wel voor TC Alkmaar speelde en kampioen werd dat jaar. Daniëlle was echter niet onder de indruk van de staat van dienst van haar opponente en deelde meteen een bagel uit. De games waren wel spannend en Elise zou zich zeker niet zomaar gewonnen geven. De tweede set mondde uit in een waar gevecht. Elise kwam 2-0 voor waarna de volgende 5 games richting Dani gingen. Ondanks dit spelverloop waren de games lang en uitputtend, wat kenmerkend zal blijken voor de gehele dag. Het werd nog 5-4, maar na een break op love stond er 6-4 6-0 op het scorebord voor TAM. Het eerste punt was binnen; het eerste punt van Dani voor de TAM, het eerste punt van TC BOO.

Aan de andere kant van het clubhuis waren de rallies nog langer en vermoeiender. Ireen wist na ruim een uur de eerste set naar zich toe te trekken met 6-4. Bijna elke game ging wel via deuce en de rusttijd tussen de punten werd optimaal benut. De uitputtingsslag begon Ireen echter op te breken wat zich vertaalde in een 6-0 stand in het voordeel van Lara van Tiggelen. Ze probeerde zich nog een keer op te richten, maar bij 3-1 moest Ireen de strijd staken. Haar eerste krampaanval ooit deed haar de handdoek in de ring gooien en het was dus gelijk na de damessingles.

Op baan 1 was Ingmar de baan opgegaan tegen Bart van Haarlem. Beide spelers moest even zoeken naar hun spel, maar ook hier werden lange slagenwisselingen niet vermeden. Een servicebreak in de derde game zorgde voor setwinst voor TAM. In de tweede set schroefde Bart het tempo op. Hij ging twee keer door de service van Ingmar heen, al bleven de games spannend. In de beslissende set kwam Ingmar twee keer op een break voorsprong, maar gaf deze meteen weer uit handen na vele kansen over en weer. Op 4-4 drukte Bart door en brak Ingmar. Het uitserveren van Bart ging verre van soepel. Na hangen en wurgen en de laatste stuiptrekkingen kon hij toch de klus klaren: 4-6 6-1 6-4 in het voordeel van TC Alkmaar.

Job voelde zich als een vis in het water op de gravelbaan. Zijn kickservice sprong weer op zoals hij gewend was en de bal die volgde was meestal een winner. Tegenstander Boris Spanjaard, de benjamin van het stel, had soms nog wel een antwoord. In de tweede set kwam hij zelfs een break voor. Job wist echt in de tiebreak de overwinning in twee sets af te dwingen. Met 6-4 7-6 waren ook de herensingles in evenwicht. De verschillen waren miniem tot nu toe. De dubbels kenden een zelfde beeld.
Het stel Marrit Boonstra en Nassim Slilam zouden hier hun opwachting maken, net als onze eigen Koen. Marrit vormde een koppel met Elise. Je merkte meteen dat er een brok aan ervaring op de baan stond. Hun spel was oerdegelijk. Het inzicht en handigheid van het duo maakte het voor Ireen en Daniëlle een zware opgave. Bij 6-2 5-2 kregen onze dames de opleving waar op gewacht werd. Ze kwamen 6-5 voor en kregen zelfs een setpoint op eigen service. De thuisspeelsters stonden er helaas net op tijd weer. Ze sleepten een tiebreak eruit en wonnen die overtuigend. 3-2 achter. De herendubbel was inmiddels bezig in de tweede set. Onze vaste herendubbel Koen en Job hadden de eerste set met 7-5 naar zich toegetrokken. Nassim dubbelde samen met Boris en kwamen sterk terug. Ze braken Job z’n service twee keer wat tot een 6-2 verlies leidde. De derde set stond weer bol van de spanning. Job werkte 2 keer een 0-40 stand weg met een bijna 100% 1e service percentage op deze momenten. Breakkansen werden zelf ook niet benut en het leek uit te gaan monden in een tiebreak. Bij 6-5 serveerde Nassim om in de wedstrijd te blijven. Job en Koen kwamen met een paar ijzersterke returns en opeens gingen onze heren er met de winst vandoor. Voor de derde keer was de stand gelijk. Zouden de mixen dan de doorslag gaan geven? Het antwoord is nee

De eerste mix werd gespeeld door Daniëlle en Ingmar tegen Lara en Bart. Al snel was het 4-0 voor TAM, het leek een makkelijke set te gaan worden. Op dat moment kwam de coach er echter bij zitten. Alkmaar werd opeens gebrand en kwamen nog terug in de set, maar de achterstand was te groot: 6-4. Lara en Bart hielden hun niveau vast en in de tweede set zaten ze telkens aan de goede kant van de score. Het werd dus een super-tiebreak. Ook hier had Alkmaar telkens de nipte voorsprong en het gat kon net niet gedicht worden telkens. Met 10-6 brachten ze Alkmaar op 4-3. Nassim en Marrit kregen op de andere baan te maken met Koen en Ireen. Koen was ontketend en speelde de mix van z’n leven, ondanks de grote individuele klasse aan de andere kant van het net. Hij sleepte Ireen mee in zijn spel en met een hoog niveau werd de eerste set gewonnen met 6-3. De tweede set werd spannender en het koppel van Alkmaar wisten de aanval vooralsnog af te slaan. Het werd een tiebreak en Koen trapte weer op het gaspedaal. Met een paar overtuigende loopacties werd de tiebreak en daarmee de wedstrijd gewonnen.

Met een 4-4 eindstand was het biertje na afloop zeer verdiend. De tegenstanders waren helaas al weg, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een korte stop bij de plaatselijke Mac begonnen wij ook aan onze terugreis. Met verkrampte ledematen zaten we daar in die auto, om over de spierpijn de dagen erna nog maar te zwijgen. Het was het allemaal waard. Rond de klok van 1 uur lagen we weer in ons mandje. Komende zondag krijgen we Leeuwenbergh uit Den Haag op bezoek. Gelukkig hoeven we er dan niet zo vroeg uit en kunnen we lekker met de fiets. Ook hebben we als TAM dit weekend de bar. We verwachten veel support en het park zal weer paars kleuren, kortom: we zijn er klaar voor! Tot volgende week!

TC BOO – TC Leeuwenbergh 2

De kop is eraf, en dat bedoel ik ditmaal letterlijk. TC BOO heeft gisteren namelijk wederom met 4-4 gewonnen en alle aandeelhouders van TC BOO hadden schroefdienst. Zoals de trouwe volgers van Tennispassie ongetwijfeld weten, krijgt elke aandeelhouder een gratis biertje aan de bar per behaald punt. Dit gecombineerd met 2 gratis fusten die aangeboden werden door het bestuur en de barcommissie van TAM betekent dat ik nog enigszins beschonken een wedstrijdverslag aan het tikken ben. De tussenstand in ’t Haarhuisje is deze competitie als volgt: TAM 3 gratis fusten, Veracket en GSTC 0 gratis fusten.., de pijnlijke waardheid. Ook op de baan heerst TAM al sinds jaar en dag. Ons tweede en derde team zullen later deze competitie Veracket 1 en GSTC 1 nog wel even inmaken op de baan, maar daarover later meer.

Via deze weg wil ik met jullie de hoogtepunten van dit competitieweekend doornemen. TAM had de bar en het park kleurde paars. TAM stond op eenzame hoogte met TAM 1 en 2 die thuis speelden. TAM 2 is overigens ook een erg mooi team met louter actieve leden, die daarnaast ook nog bovengemiddeld goed kunnen tennissen. Veel aandacht gaat natuurlijk naar TC BOO, maar ook TAM 2 mag niet vergeten worden. In de tweede klasse gemengd uitkomen, is vrij bruut en ik weet ook zeker dat de eerste dag overwinning niet lang op zich zal laten twachten. Jullie kunnen het boys en girls!

Dan toch terug naar TAM 1, Because There Can Be Only One. TC BOO, wat een helden, wederom 4-4 gewonnen tegen een sterk team. Een hoe, geen punt gestolen, dit resultaat is puur op eigen kracht behaald. Wie had er gedacht dat uitgerekend Job van Eijk de MVP zou zijn na weekend 2? Niemand, behalve natuurlijk Job van Eijk zelf. 4 Potten gespeeld, 4 potten gewonnen en hoe. De man blaakt van het zelfvertrouwen en dat is terug te zien ook. In de singel liet hij geen spaan heel van zijn opponent, die in het jaar 2000(!) geboren is. Ja, u leest het goed, in het jaar 2000, we worden oud jongens. Afijn, Job leverde slechts 1 game in en liet zien dat anciënniteit de mooiste tijd is. Ook in de herendubbel speelden Job en Koen weer weergaloos en verloren ze niet 1 keer hun eigen servicegame. Job, we hebben van je genoten op de baan en aan de bar. Als jij 14 van de 14 potten wint, trek ik samen met jullie teamcaptain Ingmar Scholte een pitcheradt op de bar. Bij deze, afgesproken.

Zei hij nou een pitcheradt? Dat is toch zo’n kannetje waar 1,4 liter bier in gaat? Helemaal in 1 keer leeg? Bizar. Jullie zullen het niet geloven trouwe volgers, maar er is één man die komend weekend al een pitcheradt op de bar gaat trekken. Zijn naam is Fabian Brinks en hij speelt komend weekend op het park met TAM 5 in de vierde klasse gemengd tegen Veracket. De beste man is net afgestudeerd maar is nog lang niet klaar met de TAM. Deze Brabander staat drie keer ingeschreven voor training, is wedstrijdleiding van het NK minitennis, volgt een cursus Spaans en lust ook wel een biertje op zijn tijd. Hij kondigt al weken aan dat hij na afloop van de wedstrijd tegen Veracket komende zondag op de bar een pitcheradt gaat trekken, met bijbehorende speech uiteraard. Dat gaat genieten worden jongens. Normaliter zou hij natuurlijk in De Kuip zitten om zijn club Feyenoord naar de bekeroverwinning te schreeuwen maar hij gaat ook extreem lekker op een potentiële 7-1 overwinning op Veracket. Fabian, geweldig dat je erbij bent zondag, en ook extreem gaaf dat we voor elk gescoorde doelpunt van Feyenoord nog een extra flugel in de pitcher mogen gooien. Komt dat zien mensen, zondagavond 24 april, rond 21:00 uur. Fabian Brinks versus de pitcher, we houden jullie op de hoogte…

Terug naar de helden van TAM 1. Naast de dikke overwinning van Job heeft ook Daniëlle Koetje haar singel weer overtuigend gewonnen. Daniëlle heeft nu al bewezen een fantastische aanwinst te zijn voor het team en gaat voor 7 gewonnen singels. Er gaan geruchten dat wanneer dat gebeurt , Jense van de Veen ook een pitcheradt trekt, ook daarover later meer. De andere dame van TAM 1, Ireen Kuipers had gisteren een wat mindere dag. Drie keer gespeeld, drie keer verloren, dat gebeurt haar niet zo vaak. Het is natuurlijk wel lekker dat haar mindere dag al achter de rug is en vanaf volgende week verwachten wij natuurlijk gewoon weer 2 of 3 winstpotjes. Dat ze het kan, heeft ze vorig jaar al bewezen en ze gaat het ook doen. Die damesdubbel gaat in ieder geval niet meer verloren worden, daar ben ik van overtuigd. Dat TAM 1 de damesdubbel wint is zo’n beetje traditie geworden en tradities zijn er om in stand te houden. Een andere traditie is dat Ingmar Scholte de mix verliest in de supertiebreak. Als we dan toch een traditie mogen verbreken, is het deze wel. Want wat speelde deze man gisteren goed in de mix zeg. Een mix met 0 en 1 winnen is bij voorbaat al indrukwekkend, maar de manier waarop verdient wat extra aandacht. Daniëlle en Ingmar speelden een perfecte mix en het was een genot om naar te kijken.

Last but not least hebben we nog Koen de Haan. Hij draait wekelijks op zaterdag in de hoofdklasse warm om te shinen op de zondag. Als er iemand snapt hoe je moet dubbelen, dan is hij het wel. Vorige week speelde hij de mix van zijn leven en ook deze week was het weer genieten geblazen. De mix werd helaas net verloren maar de herendubbel was vrij bruut. Dat is misschien wel het allermooiste, we kunnen elke wedstrijd winnen dit jaar. Er is geen enkel potje bij dat niet gewonnen kan worden en dat maakt het extra genieten voor de toeschouwers. Daarnaast zijn de leden van TC BOO net als TAM 2 en heel veel andere leden ook niet vies van een klein biertje na afloop en dit gedrag past uitstekend in de doelstelling van onze vereniging namelijk: ‘het doen beoefenen en bevorderen van de tennissport alsmede het bevorderen van het gezelligheidsleven van haar leden’.

TC BOO, Barco Baradice, Bestuur Inside Out, mijn teamgenoten van het Vlaggenschip op zaterdag (ook spelend in de eerste klasse overigens) en alle andere toeschouwers ontzettend bedankt voor weer een geweldig weekend. De eerste twee competitieweekenden waren zoals het hoorde: competitief en fanatiek op de baan én ontzettend veel gezelligheid en passie naast de baan. Er werd padel gespeeld, TAM had de bar, TC BOO en het Vlaggenschip hebben goed gespeeld, er zijn toezeggingen gedaan voor een Pitcheradt en de feesten in ’t Haarhuisje waren aan.

Ik kijk uit naar volgend weekend, TC BOO speelt uit tegen de koploper Bakkum. Wederom een moeilijke pot, maar niets is onmogelijk. We keep you posted.

TAM OP EENZAME HOOGTE!

TC Bakkum 1 – TC BOO

24 april gaat bij het KNMI de boeken in als een van de koudste dagen die eind april ooit gekend heeft. Nou, dat hebben wij geweten. Wij speelden afgelopen zondag uit tegen TC Bakkum, dat ligt in het gelijknamige dorpje ligt. Het park ligt hemelsbreed zo’n 1,5 kilometer van de kust, dat betekent inderdaad dat TC BOO opnieuw zowel de befaamde rotonde bij Joure als de afsluitdijk moesten bedwingen om om 9 uur acte de présence te geven. 2 uur en een kwartier reistijd schoon aan de haak. De wekker stond dus opnieuw om 05:45, want er moest rond kwart voor 7 wel worden vertrokken. Om nog even terug te komen op die kustlijn, wat brengt dat meestal met zich mee? Ik hoor het iedere tennisliefhebber al afkeurend denken: wind. Inderdaad: wind. En niet zo’n beetje ook, en niet uit één bepaalde hoek, nee van alle kanten. Het was alsof Aeolus vrij spel had gekregen. Zoals Gerrit Hiemstra altijd zo mooi zegt: “periode van zon worden afgewisseld met hier en daar een bui.” Nou Bakkum was afgelopen zondag zowel ‘hier’ als ‘daar’.

Dat gezegd hebbende zal ik een poging doen om de wedstrijden die wij wel gespeeld hebben te verslaan. Danielle begon zondag op 1, tegen de lichtvoetige, vrolijke, goedlachse Kim van der Horst. Werkelijk een hele mooie pot om naar te kijken, en het kwam neer op een belangrijke punten. Helaas gingen ze allen naar de tegenpartij waardoor er na 2 uur goed tennis (met 2 onderbrekingen) 7-5 7-5 op het scoreformulier moest worden ingevuld. Ireen speelde op 2 tegen een andere bekende van ons; Gaby Beelen. In de eerste set ging Gaby er al snel vandoor met de 4-1 voorsprong, maar Ireen herpakte zichzelf en wist in de tiebreak iets geconcentreerder te blijven. De tweede set liep onze Ireen als snel weg met de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. 7-6 6-2 winst! Daarna gingen Ingmar en ondergetekende de baan op. Zij speelden respectievelijk tegen Ruud Vis en Huub de Boer. Ingmar, die in de eerste set goed meeging, moest helaas in de tiebreak zijn meerdere erkennen in Ruud (een echte power lefty). In het begin van de tweede set ging het opnieuw regenen, en toen de mannen opnieuw begonnen ging de set iets te snel voor Ingmar, binnen de kortste keren keek hij tegen een 5-2 achterstand aan en dat was, ondanks de 5 matchpoints die nog werden weggewerkt, niet meer in te halen. Ondergetekende speelde goed, maar begon bij een set en een break voor (3-2), door toedoen van een steeds beter spelende Huub, te choken. 4 games op rij gingen verloren. En in de derde set was Huub los en kon ondergetekende het nog tot 3-3 bijhouden, maar toen was het gebeurd.

1-3 uit de singels is iets wat wij nog niet eerder hadden meegemaakt, net als al die regen en die wind trouwens. Vorige week gaf onze Praeses E.T. O. Hulleman al aan dat de winst van de damesdubbel een soort traditie is bij de TAM. Helaas was dat tot zondag nog niet gelukt, maar daar wisten Danielle en Ireen wel raad mee. Ze speelden tegen ‘de Kimmen’(Kim vd. Horst en Kim Popping), een niet te onderschatten en uiterst ervaren dubbel koppel. Het was een hele goede dubbel, van beide kanten, waarin Dani en Ireen uiteindelijk als winnaar uit de bus kwamen, 6-4 6-2. De herendubbel was afgelopen weken daarentegen nog niet verloren, maar ook daar kwam zondag verandering in. Ruud en Huub stonden als een soort machines aan het net, en alles viel. Ja, dan kun je Koen de Haan of Job van Eijk heten, maar dan houdt het wel gewoon op. Verdiend verloren.
Op dit moment in het verhaal zou ik eigenlijk moeten gaan vertellen over de mixjes, maar die zijn door de allerlaatste hagelbui van de dag helaas niet gespeeld. Inderdaad, 5 mei weer die 210 kilometer afleggen, als we al een auto kunnen lenen. Laten we het hopen, want met het OV is het als je geluk hebt 3 uur en 10 minuten.

Zo vervelend als de weersomstandigheden waren, zo gezellig waren de tegenstanders. Echt in lange tijd niet zo’n leuke dag gehad. Als je dan toch de helft van de tijd naar een niet bespeelbare baan zit te kijken, dan doen wij dat liever met leuke mensen. Dat was het geval, tussen de buien door bordspelletjes doen, ’s avonds de gehele bierkaart een keer uitproberen, afgaan door die verdomde russian roulette doritos chips. Man man man, wat een dag. Kim, Kim, Gaby, Ruud, Huub, hartelijk dank! Dat maakt die wereldreis op 5 mei wel weer een beetje goed. Wij kijken er naar uit!

Als allerlaatst wil ik Ed en Karin Scholte bedanken voor afgelopen zondag, voor het lenen van de auto, de hapjes en het zo lang bij ons blijven.

TC BOO – A.L.T.V. Tepci 1

Denk geen leuke dag om over te schrijven.. uitslag: 1 – 7

Met een drie uur durende autorit voor de boeg, vertrokken we zaterdagmiddag met onze geleende Renault Clio naar het o zo gezellige Brabant. Aangezien Daniëlle als enige in het bezit was van het felbegeerde roze papiertje was het al snel duidelijk wie deze gure rit mocht gaan afleggen. Daarnaast kampt onze andere dame met een ernstige vorm van wagenziekte, waardoor ondergetekenden werden verbannen naar de achterbank.
Ondergetekende 2 was gelukkig dan ook goed voorbereid en had de groene kotszakjes, samen met een heerlijke zak Magic Dropfruit Duo’s, om Ireen door de reis heen te slepen van huis meegenomen. Tevens had ondergetekende 1 er net een single opzitten bij zijn zaterdagteam, waardoor bij de eerste de beste rustpauze de eerste tekenen van kramp in zijn bovenbeen te voelen waren.

Desalniettemin kwamen we drieënhalf uur verder toch aan in de lichtstad. Tijdens het toernooi in Emmen kwam Ireen erachter dat het team van Strokel, wat vorig jaar in onze poule promoveerde, een lastige uitwedstrijd zou spelen in Weert. Ook zij zouden overnachten in de buurt dus was het plan al snel gemaakt om samen een drankje te doen op een terrasje in Eindhoven. Na een drankje en een hapje werd het hotel in Veldhoven opgezocht. Het scheen dat de Giro d’Italia was uitgeweken naar het centrum van Veldhoven waardoor het bereiken van hotel een best lastige opgave bleek te zijn. Enfin, parkeerplek toch gevonden en we kwamen erachter dat onze kamer schuinboven de bar Saint-Tropez zaten. Oftewel de tassen werden gedropt en het terras werd weer betreden. Ondertussen waren onze dames zo slim geweest om de deur, zonder pas, achter hun dicht te laten vallen. Als klap op de vuurpijl was het een hotel met personeel op afstand, dus er moesten eerst wat nodige belletjes gepleegd worden voordat we de reservesleutel in handen hadden. Na een drankje en een goede nachtrust was het dan zover: Speeldag 5, TV Eeckenrode 1 – TC BOO!

We speelden op smashcourt, waar de gravelbanen inmiddels waren omgetoverd tot lawn tennisbanen. Hierdoor hadden we het geluk dat we zelfs met de toenmalige weersvoorspellingen grote kans hadden om het af te spelen. De ondergrond was ons natuurlijk ook welbekend en we konden niet wachten om weer lekker op smashcourt te gaan klunen.
De formaliteiten verliepen voorspoedig waarna de damessingles de baan op konden. Op dat moment konden wij nog met een zonnebril op het bankje gaan coachen en was er nog geen vuiltje aan de lucht, net als bij onze dames. Beiden wonnen de eerste set overtuigend en een 2-0 voorsprong lonkte. Ireen speelde ditmaal de eerste single, tegen Iris Verboven. Na de eerste set wijzigde echter het wedstrijdbeeld. Iris ging beter spelen en Ireen kreeg een beetje last van de benauwdheid. Iris denderde door en won de laatste 2 sets met ruime cijfers: 2-6 6-0 6-1. Ondertussen was Daniëlle zoals we van haar gewend zijn op dreef en trok de tweede set ook ruim naar zich toe. Ze won uiteindelijk 6-3 6-1 van April van Gennip.

Omdat Job nog afwezig was, kunnen jullie wel raden wie van ons de singles speelden. De enige vraag was wie op ‘één’ tegen Kevin Benning zou spelen en wie op ‘twee’ tegen Mark Geurts moest aantreden. We kozen ervoor om ondergetekende 1 de eerste single te laten spelen en ondergetekende 2 de tweede single. Op ‘één’ was het spelbeeld 2 sets lang hetzelfde. Sterke service games werden uitgewisseld en het mondde in beide sets uit in een tiebreak. Ook deze werden eerlijk verdeeld en een derde set moest uitkomst bieden. Hierin wist Kevin vanaf 2-2 zijn niveau nog op te schroeven en gingen de resterende games allemaal zijn kant op. De tweede single kende een lang uitputtend begin. De eerste vier games duurden samen ruim een halfuur waarbij na elke slagenwisseling een kleine adempauze genomen moest worden. Na het uitwisselen van breaks wist ondergetekende 2 geen punt meer op eigen service te verliezen en wist zelf nog wel een keer te breaken. De tweede set kende een zelfde spelbeeld, waarbij een break volstond en de stand na de singles op 2-2 werd gezet.
Terwijl de heren nog aan de goed verzorgde lunch zaten, was de damesdubbel al begonnen. Na een goede start in de eerste set van Ireen en Daniëlle, kwamen de dames van Eeckenrode nog terug tot 5-4. Dit was niet voldoende om onze dames van de wijs te brengen en na het uitserveren van de eerste set werd ook de tweede set met identieke cijfers binnengetrokken. De herendubbel was ondertussen ook gestart en ondergetekenden begonnen voortvarend met een break. Echter werden er daarna 4 games op rij verloren, welke niet meer te repareren leken; 4-6. De tweede set begonnen de heren van Eeckenrode sterk, waardoor we weer achter de feiten aanliepen en de tweede set uiteindelijk met 3-6 naar Kevin en Mark ging.

L.T.V. Eeckenrode 1 – TC BOO

De tussenstand bleef onverminderd spannend en de mixjes konden de doorslag gaan geven. Daniëlle en ondergetekende 2 speelden op ‘één’ tegen Kevin en April. Na een kwartiertje stond het 0-6, voornamelijk Kevin was ontketend en met verse ballen wist hij met mokerslagen de mix te domineren. In de tweede set werden de ballen wat zachter en was er meer ruimte voor variatie. De tegenstanders werden ontregeld en dat was voldoende om een supertiebreak uit het vuur te slepen. De supertiebreaktussenstand van ondergetekende 2 was na twee competitiejaren 1e klasse was 0-6 en daar moest maar eens verandering in worden gebracht. De start was overtuigend, maar het ging uiteindelijk tot 5-5 gelijk op. Daarna werd het gat naar 9-5 geslagen en op 9-6 werd op eigen service de eerste mix binnengeslagen. 4-3, nog een punt voor de overwinning. Kop op nou! De geboren ‘Grunningers’ stonden op de baan ernaast tegenover Iris en Mark. Vanaf het begin lag het momentum aan de Groningse kant. Ireen serveerde sterk en hield zich in de rally prima staande tegen de zuiderlingen. Ondergetekende 1 was als vanouds heer en meester aan het net waardoor er 6-3 6-4 op het scorebord verscheen. Eindstand: Eeckenrode 3, TC BOO 5!

TC BOO – L.T.C. Festina 1

Zondag speelden we onze een na laatste wedstrijd thuis op ons eigen tennispark. Tegenstander: LTC Festina uit Amsterdam.

De wedstrijd was een hele belangrijke aangezien de strijd tegen degradatie nog steeds niet beslist was. Zij waren de nummer 7, wij de nummer 6. Het was D-day in Groningen. Het doel was om op z’n minst niet te verliezen en hopelijk ook nog wat punten uit te lopen op de directe concurrent.

De zesde speeldag was ook de dag van de rentree van Job; TC BOO was weer compleet! De weersvoorspellingen waren ons redelijk goed gezind en in het benauwde weer konden dan ook alle wedstrijden afgespeeld worden. En wat was het spannend afgelopen zondag. De stand was tot aan de mixen 3-3:
Daniëlle wist weer een single op haar imposante reeks in de 1e klasse bij te schrijven en won in 2x 6-4 van Julia van Rosendael. Ireen speelde tegen het jongere zusje, Sophie, en kon uiteindelijk na een eerste set vol spannende games deze helaas niet naar haar toe trekken. De tweede set was helaas minder spannend en die wedstrijd ging uiteindelijk met 6-3 6-0 verloren.

Job speelde zijn single tegen Floris Pagano en beide spelers speelden op de aanval. Job miste helaas nog een beetje ritme en moest het op de belangrijke momenten afleggen tegen z’n iets sterkere opponent, 6-3 6-3. Op de andere baan speelde Ingmar dit keer weer de 1e single, ditmaal tegen Thomas Rohof. Thomas had een aparte, maar zeker niet minder effectieve speelstijl en wist met zijn dubbelhandige forehand veel hoeken te maken. Ingmar speelde echter heel geconcentreerd en kon met met name zijn backhand het verschil maken en de wedstrijd in 2 sets naar zich toe trekken. Beide sets 1 break, 6-3 6-4.

De damesdubbel van Daniëlle en Ireen tegen de zusjes van Rosendael ging als een trein. Met goeie groundstrokes en scherpte aan het net werd de wedstrijd in 2 overtuigende sets in ons voordeel beslist. Op de baan ernaast was het heel spannend. Job en Koen speelde heel gefocust en leken met de winst aan de haal te gaan. Bij 6-4 5-4 kon de wedstrijd uitgeserveerd worden en in de tiebreak werd helaas een matchpoint gemist. In de derde set was het Festina die een break plaatste wat onze boys niet meer te boven kwamen. Al met al een zeer goede dubbel, maar de mixen moesten de beslissing brengen.

Ireen/Koen en Daniëlle/Ingmar gingen allebei vol voor de winst. Koen en Ireen wisten vanaf het begin telkens aan de goede kant van de score te blijven en dat resulteerde in een 2 sets overwinning. Daniëlle en Ingmar misten wat scherpte op het begin en kwamen 3-0 achter. Vanaf toen ging de machine lopen en werd de achterstand snel omgebogen in een voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven, al werd het aan het eind nog even spannend. Weer een 5-3 overwinning en met 3 punten morgen (Mits Festina 10 van de 10 wedstrijden wint) blijft TAM weer een jaar 1e klasse spelen, ongekend!

TC BOO – T.C. Bemmel 1

De competitie zit er dan echt op. Vele teams door heel Nederland moesten nog inhalen en zo ook in onze poule. Afgelopen zondag viel uiteindelijk pas de beslissing. Na een, wat wij hebben meegekregen, zeer spannend slot was het Tepci die met een 4-4 gelijkspel tegen onze vrienden van TC Bakkum zich tot kampioen kroonde.

Een week eerder mochten wij voor de laatste keer aantreden om handhaving voor het tweede jaar op rij veilig te stellen. We hadden aan 3 punten officieel genoeg om ons kunststukje van vorig jaar te evenaren. Minder spannend dan vorig jaar, maar zeker niet minder knap. Onze tegenstander TC Bemmel, uit de gelijknamige plaats, kwam keurig een halfuur van tevoren aan en hadden aan een koffie voldoende om warm te worden. Dus na een bakkie pleur uit het Haarhuisje konden de dames al snel starten.

Danielle speelde tegen Marjolein Kamphuis en Ireen tegen Shanna de Cortie. Daniëlle ging op voor haar zesde winstpartij in de single, maar had het goed lastig met haar opponente. Het was duidelijk te zien dat de tegenstanders het kunstgras eigen hadden gemaakt en dat werd gekenmerkt met veel slices en vlakke slagen. Daniëlle heeft inmiddels ook haar beste spel laten zien op smashcourt en was in beide sets toch net de betere: 6-3 7-5. Ireen had een nog lastigere kluif, aangezien Shanna nog geen single had verloren in de gehele competitie. Ireen speelde goed, alleen kon het haar tegenstandster net niet lastig genoeg maken. Beide sets gingen op het begin gelijk op, maar daarna werd het verschil gemaakt in het voordeel van Bemmel, 6-3 6-3 (Mooi).

Bemmel had maar twee heren mee, omdat op het laatste moment de derde heer met ziekte moest afzeggen. Ondergetekende speelde tegen Stefan Nab en Job tegen Niels van Boxtel. Ondergetekende en Stefan moesten het niet van hun service hebben en de eerste set telde maar liefst 10 breaks. Een tie-break moest de beslissing brengen en die ging uiteindelijk naar de uitploeg. In de tweede set lukte het Stefan z’n service wat vaker vast te houden en dit resulteerde in een 7-6 6-3 winst. Inmiddels stond Job weer als vanouds te spelen en hield z’n tegenstander voortdurend onder druk. In het eind stribbelde Niels nog een beetje tegen, maar de eerste winst van Job sinds zijn rentree was een feit!
Nog een puntje en we waren, ongeacht wat de concurrentie zou doen, veilig! Inmiddels had er ook veel publiek zich aan de kant verzameld en ging iedereen er eens even goed voor zitten. Zowel de damesdubbel als herendubbel werd een derde set, alleen de dames waren veel eerder begonnen. Dat kon dus de beslissing brengen in definitieve handhaving. En dat gebeurde!! Na een spannende derde set wisten onze dames het hoofd koel te houden en wonnen de set met 6-4. De heren waren ondertussen nog in een stevige herendubbel verwikkeld en ook dat werd zo gezegd een derde set. Na een beetje trage start vonden Koen en Job hun ritme. Ondanks verschillende kansen om de derde set vroegtijdig te beslissen mondde de set uit in een tiebreak. De heren lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen de wedstrijd!

Beide teams waren veilig en de mixen waren een formaliteit. Er werd nog een competitief potje gebeerpongd in het Huisje om het in stijl af te sluiten. Door verschillende opgaves tijdens de inhaalwedstrijden zijn we uiteindelijk zelfs op een derde plek geëindigd in de poule, iets waar we heel trots op mogen zijn.
Via deze weg wil ik nog even m’n team bedanken voor weer 7 onvergetelijke weekenden. Dani, Breen, Kids en Eijk, het was me weer een waar genoegen om TC BOO te mogen vertegenwoordigen met jullie. Het was een bizarre competitie, met veel hoogtepunten maar ook zeker dieptepunten. Desondanks hebben we er het maximale uitgehaald en ben ik blij dat we het met z’n vijven hebben mogen eindigen op deze manier. We hebben dit jaar verre afstanden moeten afleggen, alleen hebben we daardoor ook weer nieuwe mensen leren kennen. In het bijzonder het team van TC Bakkum; bedankt voor twee dagen gezelligheid op, maar zeker ook naast de baan. Het was geen straf om speciaal tegen jullie te moeten inhalen. Hopelijk doen we dit nog dunnetjes over bij het TAM open (3 t/m 10 juli voor andere geïnteresseerden) en in Lelystad.

2015

Studententennis, de één vindt het fantastisch, de ander vervloekt het. Wat echter zeker is, is dat studententennis een unieke positie heeft in het hedendaagse tennisklimaat. Want zeg nou zelf, bij welke tennisclub wordt het complete ledenbestand eens in de pakweg zeven jaar in zijn geheel vervangen? Bij welke reguliere tennisclub wisselt jaarlijks het gehele bestuur, net als alle commissies? Nergens waarschijnlijk, behalve bij studententennisverenigingen.

Je zou zeggen dat bovenstaande het lastig maakt om constant op hoog niveau te blijven spelen als studententennisvereniging. Dat is zeker waar, echter presteert TAM dit toch al ruim 10 jaar onafgebroken. TAM is een studententennisvereniging uit Groningen die op 3 december 1963 is opgericht als subclub van studentenvereniging Albertus Magnus. TAM heeft ruim 500 leden die vrijwel allemaal studeren aan de Rijksuniversiteit of Hanze Hogeschool in Groningen.

Al sinds 2003 komt het eerste zondagteam van TAM uit in de tweede klasse gemengd met in 2010 een uitschieter naar de eerste klasse gemengd. Aangezien TAM 1 in 2014 zich (al op speeldag 6) voor de tweede keer in de historie heeft mogen kronen tot kampioen in de tweede klasse gemengd, zal TAM dit jaar wederom uitkomen in de eerste klasse gemengd. Een unieke prestatie gezien het feit dat geen enkele andere studententennisvereniging in de buurt van dit niveau komt. Daarnaast is TAM ook de enige tennisvereniging van het district Groningen/Drenthe die op dit niveau acteert. Studenten zouden studenten niet zijn als er een speciale naam is voor het eerst team. TAM 1 is binnen de verenging beter bekend als TC BOO (There Can Be Only One) en staat op eenzame hoogte op het park.

In de loop der jaren hebben vele (verschillende) leden van TAM zich ingezet om het juiste klimaat binnen de vereniging te creëren om dit niveau te bereiken. De enige stabiele factor in dit wispelturige studenten tennisklimaat is Frank Schmitz. Frank Schmitz is al jaren trainer van de TAM selectie en organiseert buiten de trainingen elk jaar diverse activiteiten voor de selectie zoals bijvoorbeeld een teambuildings weekend of een dubbelsymposium. Een befaamde uitspraak van hem is: ‘’It’s not the destination, it’s the journey!’’. Een uitspraak die uitstekend bij het beleid van TAM aansluit. Niet alleen het eerste team speelt namelijk op hoog niveau, er is sprake van een heuse TAM-piramide met een team in de tweede klasse, een team in de derde klasse en meerdere teams in de vierde klasse gemengd op de zondag.

Vanaf maandag 6 april gaat de zondagcompetitie dan eindelijk van start. Een dag waar de hele verenging naar uitkijkt en waarbij TC BOO haar eerste thuiswedstrijd zal spelen. De spelers zijn volop in training en zijn er klaar voor. Hieronder volgt even een kort voorstelrondje van de spelers die dit jaar uitkomen voor TC BOO:

Sarah de Boer (2-2) Sarah speelt al sinds 2009 competitie voor TAM en speelt sinds 2010 onafgebroken in het eerste team. Sarah heeft een grote rol gespeeld in de ‘’journey’’ naar de eerste klasse door al jaren nagenoeg al haar potjes binnen te slepen. Sarah staat in de top 50 van Nederland en is de stabiele factor van dit team te noemen. Tot slot is Sarah ook al sinds 2009 een actief lid bij TAM en is ze onder andere voorzitter geweest van de toernooicommissie die het TAM Open organiseert begin juli.

Ireen Kuipers (2-2) Ireen speelt sinds 2013 competitie voor TAM en heeft met haar zeven overtuigend gewonnen singels (waarvan twee double bagels) vorig jaar een belangrijke rol gespeeld in het kampioenschap van TC BOO. Ireen heeft daarvoor een jaar fulltime collegetennis gespeeld in Amerika, in 2010 deelgenomen aan het NK tennis en heeft het TAM Open NRT* toernooi al een keer gewonnen. Ook Ireen is erg actief bij TAM en zal dit jaar zorgen voor een ijzersterk deelnemersveld bij het nationaal ranglijst toernooi van het TAM Open. Dit moet met haar connecties in de (Groningse) tenniswereld zeker goed komen.

Job van Eijk (3-3) Jobspeelt ook sinds 2013 competitie voor TAM en is vorig jaar met overmacht kampioen geworden in de derde klasse gemengd op de zondag. Job is dit jaar captain en hij start vol zelfvertrouwen aan de competitie. Job is iemand die boven zichzelf kan uitstijgen, zeker met veel publiek langs de kant. Vorig jaar heeft Job met een aantal knappe overwinningen tijdens het Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK) al laten zien het niveau wat gevraagd wordt in de eerste klasse te bezitten. Ook Job is een actief lid van TAM en fungeerde vorig jaar als voorzitter van de barcommissie. Een commissie die de bar van het clubhuis ’t Haarhuisje (jazeker, vernoemd naar Paul Haarhuis) een jaar draaiende houdt.

Ingmar Scholte (2-2) Ingmar is al twee jaar op rij kampioen geworden in de tweede klasse gemengd, waarbij vorig jaar met TAM. Ingmar traint sinds 2012 bij TAM en speelt er sinds vorig jaar competitie. Ingmar is naast het tennissen ook ontzettend actief binnen de vereniging. In november fungeerde hij als voorzitter van de commissie die het NK minitennis organiseerde.  Ook zit hij dit jaar in het bestuur van TAM met als functie ‘’Motivator’’. De Motivator regelt alles op tennisgebied en die functie is hem dan ook op het lijf geschreven.

Koen de Haan (3-2) Koen is net als Job vorig jaar kampioen geworden in de derde klasse en is een echte dubbelspecialist. Niemand bij TAM heeft zulke goede reflexen aan het net als Koen en hij heeft dan ook al menig dubbeltoernooi op zijn naam geschreven. Net als Job is Koen iemand die boven zichzelf kan uitstijgen tegen (op papier) betere tegenstanders. Net als de rest van het team is Koen regelmatig op ’t Haarhuisje te vinden voor een lekker biertje na de wedstrijd.

Het meest bijzonder is nog wel dat al deze spelers voor TAM spelen omdat ze de faciliteiten die TAM biedt zo waarderen en omdat ze de sfeer die er naast de baan heerst zo fantastisch vinden. Bij TAM worden spelers namelijk niet betaald. Tennissers uit alle uithoeken van het land die naar Groningen komen om te studeren en binnen no time een paars/wit TAM hart hebben, dat is studententennis. TAM combineert gezelligheid met ongekende sportieve prestaties en heeft daarmee een bijzondere positie in de (studenten)tenniswereld.

Mocht je meer willen weten over de faciliteiten die TAM biedt, of benieuwd zijn naar de spelers die dit jaar uitkomen voor TAM? Neem dan gerust een kijkje op de rest van de site. Tot ziens op TAM!

TC BOO – Rapiditas 2

De KNLTB stelt 1e klasse teams verplicht lunch voor hun tegenstanders te verzorgen. Daar neem je dus een flink risico. Al kan je die wel nemen, want er spelen toch geen studententeams in de 1e klasse. Of toch? Wij als TAM dachten dit vooroordeel voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen en vonden een partij bereid de lunch voor drie thuiswedstrijden te verzorgen. Uitbesteden aan het sportcentrum. Een kop soep met een broodje. Menig student zou er op een feestdag een moord voor doen. Hoezo de AH dicht? Pasen? Valt dat dit jaar ook op een maandag? Bovendien als je zoiets uitbesteed kan dat toch eigenlijk niet misgaan? En daar stonden we dan, om half 1 buiten op het terras, met wat plastic bordjes en van die plastic messen die je na het smeren van de ah kipkerrie salade terugvindt in je bruine weekendbol met kaas. Want op 2e paasdag is natuurlijk: het Sportcentrum dicht!

Dan maar de prestaties op de baan. Sarah maakte het de nr 1 bij de dames behoorlijk lastig, kansen gehad maar niet gegrepen en uiteindelijk moest ze toch na dik twee uur haar meerdere erkennen, 6-4 derde. Ireen ging op de baan naast haar als een beest tekeer. Beter gezegd: heen en weer. Ze liep op alles en wist ook genoeg initiatief te tonen op de belangrijke momenten. Resultaat 2 setjes winst.

Ingmar nam deze week de eerste herenenkel voor zijn rekening. Nou als we het dan toch over heen en weer lopen hebben, Ingmar is er nog zo een. Hij haalde alles en alles viel ook. De tegenstander speelde op een gegeven moment meer tegen zichzelf dan tegen Ingmar, en dat is precies wat wij willen zien natuurlijk. Ook winst, 6-2 derde. Job speelde de 2e singel en dat was een potje voor in de boeken. Matchpoints kwamen er over en weer, de netballetjes vielen echter verrassend vaak in het voordeel van de uitspelende partij. Zelfs een combinatie van de twee voorgaande elementen kwam voor. Uiteindelijk stond er 6-7(6) 7-5 6-7(8) op het scorebord.

2-2 uit de singels, niet onaardig. Sarah en Ireen hadden niet heel veel moeite met het dames dubbel. Ze speelden goed maar de dames aan de andere kant werkte ook wel aardig mee. 6-2 6-4.

Job en Koen speelden de herendubbel en opnieuw waren er kansen. Bij vlagen goed gedubbeld maar uiteindelijk niet scherp genoeg op de belangrijke momenten. Helaas 6-4 derde er af. Tussenstand 3-3, maar het voelde als 3-3 achter. Kansen gehad, niet gepakt. 3 keer 3 sets close verliezen, dat is gewoon jammer. Op zo’n moment kun je een hoop nog goed maken met de mixen. Ireen en Koen wonnen met een goed spelplan 6-2 6-1 van duidelijk vermoeide tegenstanders. Petje af voor Koen, maar met name voor Ireen. Ingmar en Sarah speelde de andere mix, hier werden volledig in lijn met de dag, kansen en opnieuw matchpoints gecreëerd maar uiteindelijk werd op 11-12 de wedstrijd door de tegenstanders beslist, letterlijk. De manier waarop zijn wij nog steeds niet over te spreken, maar goed zo’n competitie dag valt of staat natuurlijk niet met een zo’n beslissing.

4-4 verliezen, een nieuwe ervaring in Groningen. Het is altijd zuur om 4 wedstrijden zo close te verliezen, maar het herinnert ons er nog maar eens aan, dat je niet hebt gewonnen voordat het laatste punt binnen is. We zijn in ieder geval goed begonnen, beter dan 5 jaar geleden! De welbekende 1e competitiedag spierpijn was volop aanwezig moeten wij u bekennen, maar we kijken met vertrouwen naar de komende 6 weken.

Strokel 1 – TC BOO

Zondag ochtend werd in alle vroegte de reis richting Harderwijk ingezet, we speelden op competitiedag 2 namelijk uit tegen Strokel. Bij Strokel spelen oud-TCBOO’er Anita Bos, de altijd goedlachse Jori Meulenbeld, ingevlogen dubbelspecialist Sidney de Boer samen met zijn schoonzus Dominique Karregat en het koppel zonder backhand: Lisanne Muuse en Mark Beemer. Allen zijn bekend bij ons en het beloofde een zware dag te worden. Gelukkig waren de weervoorspellingen dit weekend beter dan afgelopen week, dus een mooie dag werd het sowieso.

Sarah trapte de dag af met een singel tegen Dominique, laatst genoemde speelde bijzonder degelijk en trok terecht de wedstrijd in twee setjes naar zich toe. Ireen speelde deze week tweede singel, en wel tegen Anita. Dit potje was afgelopen zomer nog dé wedstrijd van de week bij het open toernooi van Lelystad, daar waar TAM en Strokel ook lijnrecht tegen over elkaar staan. Toen werd het na 3 uur en 10 minuten 7-5 4-6 7-5 in het voordeel van Anita. Hoe anders was dat gisteren. Ireen was fitter en beter en gunde Anita slechts 1 game. 6-1 6-0 dames en heren, een klein petje af is hier wel op z’n plek.

Ingmar speelde de eerste herenenkel tegen Jori, de blonde, rondhuppelende, aanwezige, iedereen op het park coachende verenigingstrainer van Strokel. Na een sterk begin van Ingmar, wat in een 4-1 voorsprong resulteerde, miste hij wat kansjes op de 5-2 en vond Meulenbeld zijn vorm en trok de eerst set met 6-4 naar zich toe. Jori wist dit niveau nog twee games vol te houden tot 2-0 en toen begon ook Ingmar ze weer lekker te raken. Helaas was de fatale break al een feit. Met twee maal 6-4 verloren wij helaas het tweede punt van de dag. Naast Ingmar voltrok zich ondanks het service geweld een aardig spannende partij. Job speelde daar tegen Sidney. De eerste set werd door 1 breakje met 6-3 verloren, maar in de tweede herpakte Job zichzelf, weer met 1 break trok hij de tweede set naar zich toe. De ballen werden zacht en de baan vertoonde kuren, maar ondanks dat ging alles nog even gelijk op, tot een break op 3-2 in het voordeel van Sidney. Job wist nog 5 matchpoints te overleven, maar op 5-3 A-40 in de derde moest hij toch zijn meerdere erkennen.

1-3 uit de singels, dat is niet het droom scenario. Vooral niet omdat Strokel een paar zeer goede dubbelaars heeft, waaronder de eerdergenoemde Sidney, die onlangs nog Nederlands kampioen werd op dit onderdeel. De damesdubbel ging alle kanten op: Setje voor, 1-1 sets. 4-0 voor in de derde, 5-4 achter. Uiteindelijk ontpopte dit alles zich in een zeer spannende tiebreak, met eindelijk een keer de winst voor TAM. Sarah en Ireen hebben in dit dubbeltje laten zien over stalen zenuwen te beschikken want de heren aan de kant hielden het op een gegeven moment niet meer. Meteen daarna ging de herendubbel de baan op. Koen en Job speelden tegen Sidney en Mark. De eerste set liep uit op een tiebreak, waarin onze boys een wonderbaarlijke 6-1 achterstand ombogen tot een 8-6 winst. Je zou zeggen een mentale tik voor Strokel, er op en er over! Maar het tegenovergestelde voltrok zich. De tweede set werd met maar liefst 6-1 verloren. Het begin van de derde set was ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. 5 break op rij  zorgde voor een spannend begin maar gelukkig wisten Koen en Job hun service game uiteindelijk 1 keer meer te behouden dan de tegenstand. 6-3 derde winst.

3-3 na de dubbels is een prima tussenstand. We gingen kijken of we nog potten konen breken in de mixjes. Ireen en Koen speelden tegen Dominique en Mark, en ze waren in één woord kansloos. Koen verklaarde achteraf dat hij zich nog nooit zo kansloos heeft gevoeld in een mix. We weten niet wat die Mark had gegeten maar de man stond ineens overal en sloeg als klap op de vuurpijl nog een backhand winner ook. Terecht verloren. Ingmar en Sarah stonden op de baan ernaast tegen Jori en Anita. En wat gingen die eerste anderhalve set snel zeg. 6-1 3-0 achter. Maar bij mixen gaat het om de flow, je kan met een paar goede punten de hele wedstrijd draaien, dat maakt het moeilijk om een mix te winnen, maar het geeft je ook nog altijd kans om uit een verliezende positie terug te komen. Zo geschiedde, de tweede set werd met 6-4 gewonnen. Dan volgt de welbekende en gevreesde supertiebreak. Die kan helemaal alle kanten op. Helaas, vielen een paar punten aan het begin van de tiebreak de verkeerde kant op en dit kon niet meer recht gezet worden.

We verloren dan weliswaar 5-3, maar we hebben goed gespeeld. Strokel is een sterk team en de totale uitslag is wel terecht. Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten.

Aankomende zondag spelen wij onze tweede keer thuis. We spelen tegen het sterke Elst, het belooft een hele mooie dag te worden. De tentamens zijn dan voorbij, het weer wordt steeds beter en het tennis ook. We hopen jullie allemaal te mogen begroeten aanstaande zondag. Laten we er met z’n allen een onvergetelijk zondag van maken!

TC BOO – De Helster 1

Zoals onze Praeses in de vorige update aangaf speelden de dames en heren van TCBOO dit weekend thuis, en wel tegen ETV de Helster. De TAM had dit weekend ook nog de bar en het kwik kroop richting de 18 graden; alle ingrediënten voor een goede tennis dag waren dus aanwezig. “De bar hebben”? Huh, wat? Dat zullen we even uitleggen. Aangezien op ons sportcomplex drie studenten-tennisverenigingen zowel de banen als het clubhuis (’t Haarhuisje) delen, rouleren de barcommissies van de drie verenigingen per competitieweekend met de verantwoordelijkheid voor het park en de bar. Ik hoor u denken, Haarhuis, is dat niet de man die, zoals een echte student betaamt, afgelopen weekend op stap was met vier verschillende vrouwen? Exact.

Wat betreft de barcommissie van de TAM; deze bestaat elk jaar uit 16 studenten die feitelijk de twee belangrijkste instrumenten ter beschikking hebben om de sfeer te bepalen; de tap en de muziek. Hoewel het een fantastisch idee lijkt deel uit te maken van deze commissie, kom je daar vanzelf wel weer op terug als je om 06:30 uur in het ochtendgloren de plastic bekers, etensresten en overige onbekende vuiltypes van de grond staat te schrapen. Overigens dit alles tegen de uurvergoeding van één koude, goudgeel gevulde pitcher; voor studenten dus prima arbeidsvoorwaarden.

Enfin, met de spandoeken en de vlaggetjes in de hekken, de zon aan de hemel, de TAM-vlag gehesen en het publiek op de banken was het een geweldige dag voor een anticlimax. Hoewel we graag een briljant verhaal over de wedstrijden zouden houden, was de realiteit een 5-3 winst voor TAM 1 tegen ETV de Helster 1 met dank aan wat medewerking van de tegenpartij (drieënhalve partij werd opgegeven). Wel willen wij even de aandacht vestigen op één van de tegenstanders, Philip Pakebusch. Een Duitse huursoldaat in het team van Elst, die met zijn twee winstpotjes ogenschijnlijk een dubbele stufie bij elkaar tenniste in een tijdsbestek dat nog geen luttele anderhalf uur per wedstrijd geduurd kan hebben. Wat kan die man tennissen. Verder gebeurde er weinig, een uitstekende kans dus om dan maar eens uit te wijden over enkele fenomenen van het studententennis in Groningen.

Je zou denken dat de grootste spanning plaatsvindt óp de baan, maar het tegendeel is waar. Vanaf een uurtje of 16 ’s middags (of eerder) beginnen de eerste mafkezen hun potjes “beerpong”, waarbij de gemoederen flink kunnen oplopen. Met beerpong spelen studenten in dubbelformatie tegen elkaar, waarbij twee krukken met elk zes glazen pils de arena vormen. Als het tafeltennisballetje in het glas van de tegenstander wordt gegooid, dient de tegenstander het glas in één teug (ook wel bekend als een ad) tot zich te nemen, waarna je opnieuw mag gooien. U moet zich niet vergissen in de populariteit van dit spelletje. Er worden in Groningen heuse toernooien georganiseerd met schema’s die Roland Garros in de schaduw zetten. Niet te onderschatten is hierbij het mentale element, waarbij ondergetekenden afgelopen zondag tegen de poll (verwachtingen) in, wind tegen en bergopwaarts een 5-1 achterstand in glazen nog lachend in een overwinning wisten om te draaien. Mooie link overigens met de single van Job van Eijk uit TAM 1, die in de eerste set een 5-2 voorsprong professioneel uit handen wist te geven. Eén van de verschillen tussen professioneel tennis en eerste klasse gemengd op zondag is dat, afgezien van de afwezigheid van scheidsrechters en ballenjongens, er ook geen inzicht is in de matchstatistieken die IBM normaal verzamelt. Niettemin had een oplettende toeschouwer wel degelijk door dat van de laatste 20 punten een schamele 4 punten in het voordeel van Job waren gevallen. Ach, choken kan de beste overkomen.

Deze toeschouwer was overigens niet Willem, want Willem, als vast zomermeubilair van het tennispark, verdient een verhaal op zich. Iedere student kent Willem, maar eigenlijk weet niemand iets van hem. Hoewel Willem met een jaartje of 50 de gemiddelde leeftijd flink omhoog weet te trekken, weerhoudt dat de beste man er niet van om met regelmaat een gratis fust aan de studenten aan te bieden. Waar betaalt deze ras-Groninger dat eigenlijk van? Niemand weet het, maar tot op heden is de officiële verklaring die rondgaat dat hij ooit eens de Nationale Postcodeloterij heeft gewonnen. Hoe dan ook, vast staat dat Willem tennisliefhebber is en de studenten tijdens de competitiedagen komt opzoeken voor wat gezelligheid en een lekker pilsje in de zonneschijn; iedereen zou wel wat meer mogen zijn zoals Willem.

Maar goed, we drijven af in ons verhaal (iets dat we liever overlaten aan de studenten bij de lokale roeivereniging), dus terug naar de studentenspelletjes. Naast potjes beerpong houden tennissende studenten er een innige relatie op na met mini-tennis; feitelijk een dubbel gespeeld op touch met als veld de servicevakken. Want zeg nou zelf, hoe mooi is het je tegenstanders te dollen en kilometers af te laten leggen op een stukje veld ter grootte van een studentenkamer? Dat vinden wij ook, en dus hebben we een aantal jaar geleden bij TAM het NK-minitennis in het leven geroepen. Nationale Kampioenschappen?! Oke, studenten pakken inderdaad binnen hun mogelijkheden dingen graag groots aan (zoals het bestellen van pitcher pils van 1,6 liter i.p.v. het bestellen van een glas), maar is een NK niet wat overdreven?

Niet dus, want dit evenement is in een aantal jaar uitgegroeid tot een van de meest drukbezochte toernooien op de Nederlandse tenniskalender. Zo streden afgelopen jaar 326 spelers om de titel Nederlands Kampioen Mini-Tennis, een prijs die voor de 3e keer op rij werd gepakt door Sander Arends en Elroy Middendorp (na winst op Benjamin Reek en Nathan Spunda in de finale). Nu denkt u: hè, maar die jongens kunnen behoorlijk tennissen! Waarop wij zeggen: het is ook niet voor niets een NK (officieus, al zien wij dit graag veranderen Erik). Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om aan dit toernooi deel te nemen halverwege november (gecombineerde speelsterktes 2 t/m 9, 9 t/m 13, en 13 t/m 18).

Mijn schrijfpartner zou op dit punt in het verhaal graag nog eens de tekst “Nu hoor ik u denken” uit de kast plukken, maar omdat dat de indruk zou wekken dat de beste man paranormaal begaafd is, doen we dat niet. In ieder geval, vraag is: wat nou als je helemaal naar Groningen reist om mee te doen aan het NK-mini, en er op de eerste dag rond een uurtje of 16 uur al weer uit ligt? Niet getreurd, want zoals aangegeven beginnen rond dit tijdstip ook de eerste potjes beerpong weer. Of er valt een praatje met Willem te maken. En wat te denken van het meedoen in het feestgedruis, met drankjes en danspasjes onder de bezielende begeleiding van de barcommissie, met haar tap en DJ-set? Dansen alsof morgen niet bestaat. Wat wel zo is, getuige de plastic glazen, etensresten en overige vuiltypes die in het ochtendgloren opgeruimd dienen te worden. Ach, wij hebben het ook gedaan.

Koldenhof, Scholze en van Eijk

A.L.T.V. Tepci 1 – TC BOO

Wat gaat het toch rap allemaal. Nog drie zondagen en we zijn al weer aan het einde gekomen van de competitie. Dit betekent ook nog drie zondagen om zoveel mogelijk punten te halen om de doelstelling te bereiken. We kunnen wel stellen dat het in onze poule dicht bij elkaar ligt. Elk team heeft maximaal 2 punten uitloop op de ploeg onder zich. Nu hoor ik veel mensen zeggen dat je niet naar de stand moet kijken maar gewoon moet gaan tennissen. Doe geen berekeningen vooraf en je ziet vanzelf wel
waar je eindigt. Je kan niet meer doen dan je best en aan het eind van de rit blijkt wel of het genoeg is geweest. Ons best deden we zeker twee weken geleden. Uit tegen Tepci uit Apeldoorn werden Job en Ingmar herenigd met de club waarvoor ze zelf
respectievelijk 2 en 5 jaar competitie hebben gespeeld. Het weerzien kreeg helaas wel een bittere nasmaak. Ireen en Sarah konden het net niet bolwerken in de single en verloren in twee setjes van Lizzy Bitter en Ghislaine van Baal. Bij Sarah kregen we nog even de hoop op een positief slotakkoord nadat ze in de tweede set van 0-4 terugkwam tot een 5-4 voorsprong. De volgende 3 games gingen echter naar Ghislaine en daarmee
ook de wedstrijd. Het verhaal bij de mannen was op het begin het
tegenovergestelde. Job en Ingmar wonnen allebei overtuigend de eerste set en dat bracht hoop. Ingmar zette de lijnen door en pakte zo het eerste punt voor TC BOO. Job heeft echter dit jaar een patent op driesetters spelen en ook deze wedstrijd was geen uitzondering. In de derde set kon Job niet doordrukken nadat hij tweemaal met een break voor kwam te staan. De tiebreak moest de beslissing brengen, maar de tegenstander, Stefan Bodde, trok hierin aan het langste eind.

De damesdubbel was van een hoog niveau waarin de winst wederom naar Tepci ging. Kansen waren er wel, maar het lukte die dag niet om ze allemaal te benutten. De mannen daarentegen schoten uit de startblokken en kwamen al snel met 3-0 een dubbele break voor te staan. Daarna werd dat niveau niet meer behaald en stonden ze toch na twee setjes met lege handen. De nederlaag was nu dus al een feit. We gingen er alles aan doen om er nog een zo goed mogelijk resultaat uit de mixen te slepen. Koen en Ireen waren helaas niet opgewassen tegen Stefan en Ghislaine. Vooral Stefan haalde een zeer hoog niveau in de
dubbels. Nog een laatste puntje om de eer te redden zou welkom zijn en dat gebeurde! Sarah en Ingmar wonnen met goed dubbelspel de tweede mix van Pauline Wong en Marc Geers. Ze maakten het nog wel even spannend door de wedstrijd tot twee keer toe niet uit serveren waardoor het nog een tiebreak werd in de tweede set. Deze was alle behalve saai te noemen. De spanning was om te snijden, maar we lieten het niet aankomen
op een supertiebreak en de klus werd in twee sets geklaard.
Achteraf waren die 2 punten wel het minst haalbare resultaat, maar soms valt het gewoon net niet de goede kant op allemaal.

Aan ons de taak om volgende week thuis tegen de Bontekoe meer punten te pak… Uhhh ons best weer te doen!

TC BOO – De Bontekoe 1

Week 5 alweer! Dit keer redelijk laat met het verslag en op het moment van schrijven zitten we ook gewoon op de TAM. Het miezert dus een ideale gelegenheid voor een literair stukje. Laten we maar meteen overgaan op de rode draad van deze competitie: driesetters! De eerste statistiek: 7 derde set (super)tiebreaks gespeeld, 1 gewonnen. Dit kan je negatief opvatten door het niet scherp zijn op de belangrijke momenten. Maar we bekijken het natuurlijk altijd positief. Dat we zo dichtbij het niveau zitten is een pluspunt op zich. Van tevoren wisten we dat het een lastige, maar zeker niet onmogelijke opgave zou worden om te handhaven. Maar dit geeft juist alleen maar hoop. Tiebreaks zijn ook soms gewoon een loterij en er is niemand die twee keer achter elkaar de perfecte tiebreak kan spelen. Heel cliché, maar soms zit het mee en soms zit het tegen. Bontekoe was de opponent uit Leeuwarden. De derby van het noorden welteverstaan. De meeste spelers van Bontekoe trainen ook in Groningen, dus een mooi weerzien. Ireen speelde deze keer de 1e damessingle en won de eerste set van trainingsmaatje Daniëlle Koetje. Het was een zware wedstrijd en de dames maakte er echt een mooi gevecht van. Helaas wist Danielle in de volgende 2 sets snel de break te plaatsen en ging ze er met de overwinning vandoor. Sarah begon ook goed en kwam met 4-1 voor tegen Tessa van der Ploeg. Tessa schakelde echter een tandje erbij en verloor daarna bijna geen game meer. De heren gingen proberen de stand weer in evenwicht te brengen alleen Ingmar kon het simpelweg niet bolwerken tegen Roy Schoonveld. Alle hoop was dus gevestigd op Job maar ook hij verloor de eerste set 6-1. Job wist zich echter sterk in de wedstrijd te spelen en bleef geloof houden in een goed resultaat, en die kwam er! Met 6-4 6-4 was het eerste punt voor TC BOO een feit. Onze damesdubbel had het ook meteen lastig en waren nog 1 game verwijderd van verlies. Ze wisten de wedstrijd toch nog om te draaien en met een heel hoog niveau de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op het begin hadden we het al over 7-6 derde set verliezen en de herendubbel was daar een van. Job en Koen streden voor wat ze waard waren, maar het mocht niet baten. 2-4 met nog 2 mixen te gaan. Sarah en Ingmar mixten vrij sterk, maar speelden niet scherp genoeg om de 1e mix te kunnen pakken. Elke game bevatte wel een paar onnodige verliespunten, waardoor er aan het eind van de rit 3-6 6-7 op het scorebord stond. Ireen en Koen leken de eer te redden en wonnen de eerste set met 6-0. Vanaf toen liep het niet meer en de tweede set ging met dezelfde cijfers naar Bontekoe. Supertiebreak.. De puntjes vielen niet en met een 6-2 nederlaag sloten zowel wij als de Bontekoe de dag af in het Haarhuisje met een mooi feestje.

Bilthoven 1 – TC BOO

De dames en heren van TCBOO speelden deze week uit tegen T.C. Bilthoven. Groningen – Bilthoven, een reis die de NS in het meest optimistische scenario voor jan en alleman kan verzorgen in 2:13 uur, tegen de vriendelijke vergoeding van €47.- de neus zonder korting. Even ter referentie: bij Transavia vlieg je voor €40 euro morgen nog naar Kopenhagen; voor een tientje extra vindt je jezelf terug in Italië. In ieder geval, geleende auto’s en een wekker boden de uitkomst. Bilthoven is 1 uur en 48 minuten met de auto, en om half 10 moest acte de présence gegeven worden. Tel er bij op het feit dat er nog even ingespeeld moet worden en de rekensom brengt u bij een wekker die je om 06.30 het bed uit ratelt. En dat terwijl de gemiddelde student vanaf een uurtje of
09.00 nog precies 14,3 keer (dit is overigens niet bewezen, maar wel een op een logica gefundeerde gok) op de “snooze” functie van zijn nieuwste iPhone drukt voordat ie ook maar overweegt een stap uit bed te wagen.

Maar goed, uit ervaring weten wij dat als je er dan eenmaal bent, je ook wordt getrakteerd op een schitterend park. Het soort park waar je spontaan alleen nog maar wit zou gaan dragen. Het soort park met niet meer dan twee banen naast elkaar. Het soort park met de nodige uitloop. Het soort park waar de ‘keuken’ ook echt een keuken is met mensen die verstand hebben van eten. Het soort park wat als thuiskomen voelt ook al ben je er nog nooit geweest. Het soort part waar Jort Kelder een afleverringetje “Hoe heurt het Eigenlijk, met tannis” zou opnemen. Op datzelfde park werd helaas met 6-2 de aftocht geblazen. Job liep een ingescheurde enkelband op en er ging opnieuw een supertiebreak verloren. Met het park als lichtpuntje, was het een zwarte dag voor TCBOO. Deze inleiding wekt wellicht het idee dat we nu een tegenstelling gaan maken met ons eigen park. En dat gaan we ook. Veelal werden opmerkingen gemaakt over hoe prachtig het park van Bilthoven is. Inderdaad, TC Bilthoven is één van de lommerrijke tennisverenigingen van Midden-Nederland, met Shot, ’t Spieghel en BLTC Baarn als andere voorbeelden. Iemand zei ooit tegen ons: “hoe verschillend zijn tennis en voetbal. Voetbal heeft een kantine, tennis heeft een clubhuis”. Hoewel dat in Midden-Nederland zeker waar is, is dat in Noord-Nederland anders. TAM ligt op het Universiteitscomplex Zernike in Groningen, en wordt beheerd door de ACLO – de sportaccommodatie van de Universiteit. Deze nam een aantal jaar terug de ongelukkige keuze de gravelbanen te vervangen door smashcourt banen, een beslissing gemaakt uit kostenoverwegingen. Begrijpelijk, maar of het terecht is? Pak
http://www.tennis.nl/…/knltb-breekt-lans-voor-behoud-gravel… er eens even bij, en dan voeren we die discussie elders. In ieder geval, de slipperige smashcourt banen zijn voor de échte tennisliefhebber geen walhalla. En hoewel ons nieuwe ‘clubhuis’ ‘t Haarhuisje tegenwoordig niet alleen gewapend is met een tosti-ijzer, maar ook met een dubbele frituur en drie bierbollen met in totaal 1500 liter pils, is het consumeren bij ons bepaald niet bourgondisch genieten. Maar de gifbeker is nog niet leeg, want het kan erger.

Thuis spelen, je kent het wel. Elke competitiespeler is er dol op; niet ver reizen, veel vrienden op en rond de baan en veel gezelligheid van je eigen bar. Maar bij ons kan je toevallig maar zo van een koude kermis thuiskomen. Met pak ‘m beet 10 competitieteams op zondag van TAM, 13 van Veracket en 6 van GSTC, heeft de snelle rekenaar onder ons gauw door dat
je met 12 tennisbanen niet uitkomt. Om de VCL nachtmerries, zweet en tranen te besparen hebben we daar wat op bedacht: sommige teams wijken uit naar een tennisclubje in Winsum. Hoewel dit typisch Groningse verenigingetje op het eerste gezicht prettige gravelbanen biedt, weet men dat schijn bedriegt. Van een clubhuis is hier geen sprake; zelfs een kantine is teveel van het goede. Het ‘verenigingshuisje’ is een klein schuurtje ter grootte van een volière, en het assortiment doet weinig onder voor die van een gemiddelde railcateringservice van de NS. Nu is het TAM 1/TC BOO gelukkig bespaard om uit te wijken, maar voor de overige studerende spelers is het een redelijke cultuurshock vergeleken met drukbezochte competitieclubs. De charme van studententennis? Het maakt de gravelbanen niet minder zompig of de wind minder heftig in ieder geval.

De oplettende, trouwe fans van onze column roepen nu: maar hé, dankzij de loting van het speelschema kan je ook mazzel hebben met uitspelen toch? Inderdaad, met drie studentenverenigingen op hetzelfde park is “GSTC uit” of “Veracket uit” een extra beladen derby die gewoon op je eigen park wordt uitgespeeld. Waar GSTC de tennisclub van het studentencorps is en TAM die van studentenvereniging Albertus Magnus, is Veracket een gezelligheidsvereniging met een allegaartje van bij elkaar geraapte, fanatieke en fitte tennisliefhebbers. Resultaat is dan ook dat beide (op een leuke manier) gezonde rivaliteiten op verschillende wijzes worden uitgespeeld; tegen GSTC met potjes beerpong, tegen Veracket op de tennisbaan, waar de getalenteerdere, maar absoluut minder fitte studenten van TAM graag de handschoen opnemen, met zo nu en dan eens een fust pils ter inzet. En dat werkt me een partij motiverend; één van ondergetekenden is zodoende in Roland Garros-achtige sferen boven zichzelf uitgestegen om niet alleen de competitiedag te winnen, maar ook de verliezer met de staart tussen de benen de bar op te zien gaan om de gratis borreltjes voor iedereen aan te kondigen. Nu we het toch over sfeer hebben, kunnen we gelijk even notitie maken over twee van de meest sfeervolle onderdelen van de TAM-kalender: Davis Cup en ons Open Toernooi/NRT** TAM Open. Hoewel Ikea-reclames op tv anders doen vermoeden, heb je namelijk helemaal niet veel nodig om sfeer te creëren.

Zo zijn studenten al enige decennia de trouwe dragers van de
Davis Cup, wat de KNLTB in 2013 deed besluiten de Davis Cuptie
Nederland-Oostenrijk naar Groningen te halen (waarvoor hulde, Erik!). Hoewel op papier een taaie ontmoeting, wisten onze Hollandse boys met geweldig tennis de winst eruit te trekken. Maar wel dankzij onze aanmoedigingen, onze sfeer. Hier quoten we graag even Jürgen Melzer van het Oostenrijkse team: “This was the best Davis Cup crowd I ever played for,” said Melzer, who has seen many venues in his Davis Cup career. “They were loud but very fair. Of course they cheered louder for their own players, but they showed their appreciation when one of our players hit a beautiful shot. That’s rare.” Niet dat we er een fust voor kregen, maar we doen het graag. Echter, toen voor afgelopen ontmoeting (Nederland-Kroatie) het Ziggo Dome werd aangewezen, moesten we toch even slikken. Want het Ziggo Dome heeft geen enkel idee
wat ‘sfeer’ betekent, en helemaal niet hoe het gemaakt wordt (een glas pils kostte een schoftelijke €5,50, en er mocht ook nog eens niets gedronken worden op de tribune, zelfs geen water). Als Haase en co. op Winsum hadden gestaan, hadden ze 5-0 op de broek gekregen. En een chocoladereep uit de voliere.

Op dit punt van het verhaal vraagt u zich af of die studenten met dat slappe gelul nog een einde aan het verhaal gaan breien. Bijna, nog een klein stukje PR voor ons open toernooi. Waar we eerder al eens lyrisch de loftrompet afstaken over ons evenement NK MINI is het TAM Open (in de eerste week van juli) nog dubbel zo mooi. In het kwadraat. TAM Open is niet zomaar een tennistoernooi waar verdraaid goed wordt gespeeld (toegegeven, niet door iedereen), het is meer dan dat; het is een vakantie. Het einde van het studiejaar betekent dat vrijwel iedereen vrij is en de hele week op het park te vinden is. Sommige fanatiekelingen kamperen zelfs vrijwillig (als je genoeg alcoholica nuttigt, schijn je er niks van te merken). En we hebben die week altijd een patent op de zon, dus slaan we niet alleen een boel corona’s in, ook
zijn er jacuzzi’s, (water)activiteiten, optredens/bandjes/DJs en andere gezelligheidselementen. Dus er is sfeer, heel veel sfeer. Het is misschien niet bourgondisch genieten, maar wel studentikoos genieten.

Graag zien we jullie terug!

Met TAMsche groet,

Scholze, Koldenhof en Van Eijk

Z.T.C. Shot – TC BOO

31 mei 2015.. Een historische dag in het ruim 51-jarig bestaan van de TAM. Een jaar hiervoor werd voor de tweede keer in de historie 1e klasse gemengd afgedwongen door het eerste team van TAM (TC BOO). Nu, een jaar later werd er een nieuwe bladzijde toegevoegd aan dit verhaal. Voor het eerst werd behoud getoond in de 1e klasse en dat is iets waar de vereniging uitermate trots op is. Na jaren van hard werken, vasthouden aan doelen is het dan eindelijk gelukt.

Jaren geleden werd er een selectieplan opgesteld, mede door vaste TAM trainer en TAM-icoon Frank Schmitz. Met zijn enthousiasme en visie was het doel om ooit 1e klasse af te dwingen in de landelijke competitie. Dat het nu eindelijk gelukt is om in deze klasse mee te kunnen draaien, hadden we nooit van tevoren kunnen voorspellen.

31 mei 2015, TC BOO speelt haar laatste competitiewedstrijd uit tegen Z.T.C. Shot uit Zeist. TAM staat op dat moment 6e met 2 punten voorsprong op Rapiditas uit Nijmegen en 3 punten voorsprong op Shot. Het was dus een duel tegen de nummer laatst, maar dat zei in de poule helemaal niks. Zeker niet toen we bericht kregen dat Paula de Man, fulltime collegestudent in de Verenigde Staten, haar opwachting zou maken in het team uit Zeist. We wisten dat we aan een 5-3 verlies praktisch genoeg hadden om te handhaven, want Rapiditas zou heus niet 6-2 winnen van de nummer 2. Maar 3 punten halen in Zeist, dat bleek toch een lastige opgave.

In de aanloop naar de laatste competitiedag werden steeds meer TAMmers en oud-TAMmers bereid gevonden om af te reizen naar Zeist om TC BOO naar de benodigde drie punten te schreeuwen. Uiteindelijk stonden we verspreid over de dag met zo’n 15-20 man langs de kant om de meest zenuwslopende competitiedag ooit te beleven. Want wat was het spannend. Op voorhand was het al duidelijk dat de damespotten waarschijnlijk doorslaggevend zouden zijn.

Sarah speelde tegen Melody Taal en begon stroef aan haar wedstrijd. Na teruggekomen te zijn van een 4-0 achterstand in de eerste set verloor ze toch jammerlijk de set met 6-4 om ook in de tweede set meteen tegen een 3-1 achterstand aan te kijken. Echter vanaf dat moment haalde Sarah een bijzonder hoog niveau en sleepte de tweede en derde set met 6-3 en 6-2 binnen. 1-0 voor TAM, een goed begin! Op de baan ernaast was ook een ware thriller aan de gang. Ireen verweerde zich kranig tegen de invalster Paula de Man en won zelfs de eerste set met 6-4. In de tweede set was echter alles anders en die ging vrij snel naar Paula met 6-1. In de derde set stond Ireen 4-0 voor en er was niets aan de hand. Echter schakelde Paula op dat moment een tandje bij en door veel het net op te zoeken won ze helaas alle resterende games. Shot versus TAM: 1-1.

Dan de herenpotten. Met een loodzware damesdubbel voor de boeg moest er eigenlijk ook hier een potje gewonnen worden. Ingmar speelde tegen Floris van den Brink en hij had tot deze dag nog nooit van hem verloren. Zondag was echter alles anders. Floris traint fulltime en dat was te zien. Floris heeft de hele dag weinig gemist en was helaas een maatje te groot voor Ingmar. Met 6-2 6-1 bracht hij de tussenstand op 2-1 in het voordeel van Shot. Tijdens de andere herensingel ging het al niet veel beter. Omdat Job geblesseerd geraakt is tijdens de vorige competitiedag mocht Stan van Triest uit het derde team van TAM invallen en hij nam het op tegen Casper Bonapart. Binnen no time stond het 6-0 3-0 voor Casper en het leek een kansloze missie te worden. De resterende 5 games duurden ongeveer dubbel zo langs als de eerste 9, maar ondanks het (vaak spectaculair) wegwerken van een matchpoint of zes stond er uiteindelijk 6-0 6-2 op het scorebord en stond TAM 3-1 achter in Zeist.

De damesdubbel, deze moest gewonnen worden. Sarah en Ireen speelden tegen Paula de Man en Dorien Geertsema. Zoals verwacht kon Paula behoorlijk goed dubbelen en ook Dorien was erg fanatiek op de baan. Sarah en Ireen maken er een traditie van om de damesdubbel stroef te beginnen en keken ook snel tegen een 4-0 achterstand aan. Gelukkig ging het niveau bij beide dames snel omhoog en een tiebreak moest de beslissing brengen. Helaas vielen een paar puntjes net verkeerd waardoor de eerste set verloren ging met 6-7. Het is echter niet voor niets dat Sarah en Ireen nog maar één damesdubbel hadden verloren en dat lieten ze zien in set 2 en 3. Ze stonden nog maar twee games af en deze cruciale pot werd overtuigend gewonnen.
Tegelijkertijd was er nog een damesdubbel bezig. Koen en Ingmar speelden tegen Floris van den Brink en Oscar Maaswinkel. Damesdubbel? Op papier was het een herendubbel maar de ene break naar de andere break werd genoteerd en volgens mij hebben de heren vaker hun tegenstander gebroken dan hun eigen game gehouden. Helaas waren Oscar en met name Floris een maatje te groot voor het gelegenheidsduo Koen en Ingmar en met 6-4 6-2 ging deze partij naar Shot. Tussenstand 4-2 voor Shot, de mixjes zouden de beslissing moeten brengen.

Paula de Man en Floris van den Brink namen het in de eerste mix op tegen Ingmar en Sarah terwijl de tweede mix ging tussen Elise Kokkelink – Oscar Maaswinkel en Ireen – Koen. De twee sterkste spelers van Shot speelden samen de eerste mix en dat betekent waarschijnlijk dat Shot gerekend had op de damesdubbel en de singel van Paula om zo de strijd met deze mix te kunnen beslissen. Op papier was de eerste mix schier onmogelijk en moest de tweede mix prima kunnen. Echter spelen we tennis niet op papier maar op gravel in Zeist dus daar moest de beslissing vallen. De beide mixjes gingen tegelijkertijd de baan op, de spanning steeg. Sarah en Ingmar keken vrij snel tegen een grote achterstand aan en verloren de eerste set met 6-3. Op de andere baan leverde Koen meteen zijn servicegame in en stonden Ireen en Koen ook met 2-0 achter. Het zal toch niet, come on TAM. TAM was naast de baan duidelijk de baas, nu op de baan nog. De wisselwerking met het publiek betaalde zich gelukkig meteen uit op de baan en Koen en Ireen wonnen de eerste set met 6-2. Aan het begin van de tweede set begon het helaas te regenen waardoor het gravel te glad was om nog op te spelen.

Eenmaal van de baan af hoorden we dat Rapiditas 3-3 stond tegen Tepci en dat één punt dus genoeg was om geschiedenis te schrijven. Op gravel kon er niet meer gespeeld worden die dag dus er was een optie om naar binnen te gaan. Echter is binnen of buiten spelen een wereld van verschil en handhaving of niet zou toch niet op deze manier beslist moeten worden. Gelukkig was er nog één bespeelbare Canada Tenn baan over dus daar zouden de mixjes achter elkaar afgewerkt kunnen worden. Aangezien TAM nog maar 1 mix nodig had en de tweede mix waarschijnlijk beslissend zou zijn stelden wij voor om met die mix te beginnen. Helaas was één dame van de tegenstander nogal principieel en werd uiteindelijk de eerste mix hervat. Ingmar en Sarah herpakten zich goed in de tweede set, echter moesten ze op een 5-4 voorsprong in de tweede set definitief de baan af. Het begon zo hard te regenen dat inhalen of binnen verder spelen de enige opties waren.

Je wil zo’n dag als deze niet een week later zonder ambiance afsluiten en daarom is er ook besloten om in de hal verder te spelen. Vanuit Groningen werd ondertussen ook intens meegeleefd door de thuisblijvers. De hele vereniging stond onder hoogspanning. Wordt het daadwerkelijk zo’n dag? TAM 2 had zich inmiddels verzekerd van handhaving in de tweede klasse en handhaving van TC BOO zou voor de ultieme ontlading zorgen bij iedereen met een paars/wit hart. Echter moest het eerst nog meer eens gebeuren. Op baan 1 en 3 werd gespeeld, op baan 2 stonden de supporters. Sarah en Ingmar speelden op baan 1 en begonnen bij een 30-0 achterstand op de service van Floris. 5-5, niets aan de hand. Helaas verloor Sarah daarna haar servicegame wat betekende dat Paula de wedstrijd uit kon serveren. Ondertussen hadden Koen en Ireen hun wedstrijd op 1-1 15-15 hervat op de service van Ireen. Met goed spel wonnen ze drie punten op rij en het stond daar 2-1. Elise serveerde en werd meteen gebroken waarna Koen overtuigend zijn eigen servicegame binnenhaalde. 4-1 voor TAM, nog 2 games! Ondertussen verloren Sarah en Ingmar na teruggekomen te zijn van 40-15 en zelfs nog een breakkans gehad te hebben helaas de tweede set van Paula en Floris met 7-5. Shot – TAM 5-2, de winnaar van de laatste mix zou zich handhaven in de eerste klasse gemengd.
Wat zich toen heeft afgespeeld zal ik nooit meer vergeten. De thuisblijvers hielden het ook niet meer en elk punt werd meteen doorgestuurd via de App. Iedereen oogde zo enorm nerveus, de ultieme TAM droom hangt af van de komende paar games. Iedereen behalve Koen en Ireen. Hoe geconcentreerd die twee punt voor punt met een duidelijk plan stonden te mixen is onvoorstelbaar knap en fantastisch om te zien. Oscar hield zijn game ondanks een breakkans, 4-2. Ireen hield haar game overtuigend 5-2. Nog 1 game, doe het! Uitgerekend nu speelde Elise haar beste game van de wedstrijd en behield ze voor het eerst haar service, 5-3. Koen mocht serveren. Ace naar buiten, 15-0! Servicewinner 30-0. Ai, dubbele fout op de vrouw, 30-15. Returnwinner van Oscar, 30-30. De spanning was niet te houden. Het punt wat volgde op 30-30 was weergaloos. Een voor mijn gevoel eeuwig durende rally met volleys over en weer… BAM, Oscar slaat de lob uit, 40-30. Nog één punt en historie zal geschreven worden. Langs de kant hielden we het niet meer, thuis hielden ze het al helemaal niet meer. KOM OP DAN TAM! Op de baan verrekten Koen en Ireen geen spier. Wederom hadden ze een plan. Eerste service vlak op het lichaam, de return haalde het net niet eens! GAME! Het gevoel wat op dat moment door het lijf van een TAMmer giert is niet te beschrijven. TC BOO handhaaft zich voor het eerst in de geschiedenis in de eerste klasse gemengd. Dit is nog zoveel mooier dan het kampioenschap van vorig jaar.

2014

L.T.V. Lelystad 1 – TC BOO

JAAA de eerste competitiedag gaat dan eindelijk van start! Met 6 man op weg naar Lelystad, het park waar TAM zich al elk jaar van zijn beste kant laat zien tijdens het TAMEK open. Nu is dít natuurlijk niet bedoeld om toernooien te promoten, maar er schijnt in week 27 ergens in Groningen ook nog een leuk toernooitje te zijn. Afijn, met 6 man dus op pad: 5 spelers en 1 fysieke trainer. Krum, trainer en fysiotherapeut van Construction staat TC BOO de hele competitie bij. Hij heeft ons fysiek voorbereid op de competitie en tijdens de 7 weken waarop het moet gaan gebeuren verzorgt hij de hersteltrainingen voor het team.

De dag begon al vroeg en op de heenweg draaiden de ruitenwissers al op volle toeren. De weersvoorspelling was voor de hele dag al niet erg positief maar wonder boven wonder werd er al vrolijk getennist toen wij het park betraden. Na wat inspelen en een gebakje vooraf gingen de dames als eerste de baan op. Sarah speelde tegen Florence Na terwijl Ireen het op mocht nemen tegen Yvonne Peeters. Onder het genot van wat regendruppels werd door de dames geen medelijden getoond en was op beide banen al snel een setstand van 6-1 genoteerd. De weergoden hadden helaas nog niet genoeg water gelost en baan 1 werd al snel te glad waarop ze besloten in het begin van de 2e set van de baan af te gaan. Ondertussen ging Ireen vrolijk verder en won ze overtuigend met 2x 6-1. Toen begon het wachten en inmiddels was het alweer half 1 toen Saar de baan weer op ging om de klus in 2 sets te klaren: 6-4.

Vervolgens de heren die hun debuut maakten voor TC BOO: Ingmar tegen Maarten Witte en Freek tegen Imad Cherrat. Ingmar had een lastige partij tegen Maarten. De 1e set kon alle kanten op en werd beslist in een tie-break. Op 5-6 sloeg  Ingmar een geweldige passing waarna hij met 8-6 in de tie-break met de 1e set aan de haal ging. Het was echter Maarten die gelijk een break voorsprong nam in de 2e set, maar na een goed slot met  4 goede games stond er toch 7-6 6-4 in het voordeel van Ingmar op het scorebord. In de tussentijd was er op de andere baan ook een spannende strijd gaande, al doet de stand anders vermoeden: 6-1 6-2. De rally’s waren lang en veel games werden ook pas na deuce beslist, maar Freek wist toch telkens zijn hoofd koel te houden op de belangrijke momenten. Een 4-0 voorsprong na de singles waarop Krum het een mooi moment vond om te trakteren op friet. Hij weet toevallig ook alles over sportmaaltijden;)

Na het nuttigen van de gezonde lunch gingen de dames er als eerste op. Onze teams hadden allebei maar 2 dames  dus de opstelling valt wel te raden. Onze dames gingen als een trein zonder vertraging. Ze werden dan ook totaal niet overmoedig en bleven de ene winner na de andere slaan. Met 6-2 6-1 werd de tegenstander aan de kant geschoven, wat een topchicks hebben we toch!

Philipp mocht dan ook rond een uurtje of 4 eindelijk z’n trainingspak uittrekken en zich met Freek gaan opmaken voor hun dubbel. Ook weer tegen Imad en Maarten, omdat de derde heer nog steeds met z’n hoofd in de studieboeken zat. De spannende eerste set ging helaas op nipt met 7-5 naar LTV Lelystad. Ook in de 2e set hadden onze heren het moeilijk en kwamen 4-1 achter. Toch bleven ze knokken en opeens viel het allemaal de goede kant op met 5 games op rij. In de 3e set bleef het ook lang gelijk opgaan. Na onder meer een zinderende rally in de servicegame van Imad op 3-2 werd de beslissende break afgedwongen door onze mannen en daarmee ook de wedstrijd!

De winst was inmiddels binnen en we gingen maar gelijk de baan op voor de mixen.  Sarah en Ingmar speelden op 1 tegen Imad en Yvonne en op 2 gingen Ireen en Philipp de baan op tegen Florence en Dion Nijboer. Ireen en Philipp hadden haast en de tegenstander had helemaal niks in te brengen. Met 6-0 6-2 werd ook de zevende wedstrijd in winst omgezet.  De 1e mix had echter in beide sets wat opstartproblemen en Sarah en Ingmar kwamen in allebei de sets een break achter. Ze deden er 2x een tandje bij en er werd in beide sets  6 games op rij binnengehaald wat resulteerde in een  6-1 6-3.

Met 8 punten in de tas konden we weer naar het hoge noorden waarna een paar van ons nog de fietstocht naar het huisje maakten om op de overwinning  te proosten!

TAM 2 – Veracket 2

Het is zo’n datum waar iedereen al weken naar uitkijkt. De competitie begint weer, met alle emoties blessures en regenpauzes die erbij horen. Op deze dag speelde wij(TAM 2) eigenlijk meteen al de derby van het studententennis. Na vorig jaar Veracket 1(hierna: V) met 8-0 te hebben verslagen in de tweede klas met TAM 1, volgde er op deze dag een herkansing voor V in de derde klasse tegen ons.
We begonnen om 12 uur, lekker uitslapen dus. De dames begonnen, en zonder probleem, 0 en 2, werd de eerste dames singel gewonnen door Michelle Bliek, en de misschien wel betere(qua tegenstander) tweede singel werd 4 en 4 binnen gesleept door Eline van Boven. Eerste herensingel met moeite en met zware ballen maar onder luide aanmoedigingen van beide kanten werd 6-3 derde door ondergetekende binnengehaald, en onze veteraan Arnoud Potgieser hield het kort in de 2e singel: 1 en 4. 4-0 uit de singels is prima, maar als je niet kan dubbelen heb je er niks aan. Gelukkig kunnen wij dat wel. Allebei de dubbels werden overtuigend in 2 setjes gepakt door in de dames dubbel Lidwien Mentink en Eline en in de herendubbel Koen de Haan en ondergetekende. Toen de mixjes erop gingen was het half 10 en het kunstlicht deed z’n ding. Ras dubbelaars Lidwien en koen waren zo klaar in hun eerste mix, ze moesten oppassen dat ze er niet te makkelijk over gingen denken maar herpakten zich sterk: 1 en 5. Tweede mix liep uit op een supertiebreak bij Arnoud en Michelle en zij waren zo schappelijk om ook V een puntje te gunnen.
Al met al een mooie dag, 7-1 winst. Wie weet worden we met wat training nog kampioen ook!

T.C. Westerbork 1 – TAM 4

TAM 4, ook wel TAM Fourmidable in de volksmond, mocht aantreden tegen het eerste team van TC Westerbork. Op het eerste gezicht geen grootmacht, maar zo’n eerste dagje kan verdomd verraderlijk zijn zoals elke tennisser weet.Het smashcourt voelde lekker aan en met Anne Marijn ‘fitter krijg je ze niet’ v/d Graaff als invalster die in alle vroegte lekker stond te ballen zagen we de dag zonnig tegemoet. Helaas dachten de weergoden daar anders over zodat het een dagje olderwets ploeteren in de regen was.Raissa ‘TAM 4-meubilair’ en Anne Marijn begonnen hun damessingles steady. Hoewel de tegenstandster van Raissa nog wat tegenstribbelde werden ze vrij gemakkelijk gewonnen zodat de heren met een 2-0 voorsprong de baan op konden.  Adriaan ‘the karatekid’ Hartono had wat meer tegenstand aan de overkant van het net. Na een heftige driesetter wist Adriaan  hem eindelijk op de knieën te dwingen en bleek dat steadyness een groot goed is op dag 1 van de competitie. Mark ‘captain’ Hollander wist vervolgens vrij gemakkelijk de tweede herensingle binnen te tikken en zodoende was het 4-0 na de singles.Eloi ‘adhd-coach’  Westerbaan stond inmiddels al te trappelen langs de baan en wist zijn entree op te luisteren met  enkele snoeiharde services bij het inspelen. Het beloofde veel goeds, maar samen met Adriaan verloor hij toch vrij onverwacht de eerste set. Koppies bij elkaar en gaan was het devies, 6-1 6-1 het resultaat in set twee en drie. De heren zijn wakker.

Met Adriaan alweer in z’n nette kleertjes waren de dames gezellig keuvelend bezig aan de damesdubbel. Altijd weer een genot voor de neutrale kijker zo’n dubbeltje, maar het was voorbij voor je met je ogen kon knipperen. Anne Marijn had inmiddels in twee potjes drie games verloren en had zodoende de trein terug al gepakt voordat de tegenstanders enig tegenwicht konden bieden.

Eloi en Raissa hadden een pittig mixje op komst, maar wisten zonder al teveel kleerscheuren steady te winnen. Een match made in heaven, wie gaat ze verslaan?! Na 7-0 was het slotwoord voor Mark en Iris ‘die met die wonderschone backhand’ Greving mocht daarna eindelijk aantreden en na bijna twee jaar weer een wedstrijd meepakken. En wat voor één! Na 10 games maakte de jongedame haar eerste foutje tot frustratie van de tegenstanders. Een prachtbegin van een prachtcompetitie in wording.

Kortom nog Fourmidable op koers voor het einddoel: het kampioenschap! Volgende week Suthwalda thuis.

TC BOO – M.L.T.C. Meppel 2

Een weekje vliegt voorbij en voor je het weet staat de nieuwe competitiedag weer voor de deur. Philipp, waarvan nog onzeker was of hij kon spelen i.v.m. een blessure aan de rug, had voor ons een lekker ontbijtje gemaakt voordat wij ons naar het park begaven. De tegenstander van vandaag was Meppel, per definitie gewoon een lastige opponent. Zeker nu omdat we wisten dat er weer spelers uit het 1e team van Meppel werden meegenomen. Op de heenweg werd er nog gevreesd door Ireen en Ingmar dat de sterspeelster van het 1e team even haar potjes in de 2e klasse kwam spelen(Voor de theorie hierachter moet je ons gewoon even aanspreken), maar bij aankomst werd dit gelukkig geen werkelijkheid.

We beginnen zoals gebruikelijk weer met de dames. Sarah tegen de geroutineerde Evy Last en Ireen tegen Annelou Nab. Gelijk een pittig begin omdat onze dames de laatste ontmoeting met hun tegenstander allebei verloren hadden. Ireen ging voortvarend van start en kwam 4-0 voor terwijl Sarah de 1e verloren zag gaan met 6-1. Bij Ireen kwam echter wat zand in de motor en werd de set toch nog spannend. De frustraties namen een beetje de vrije loop (Het lag gewoon aan baan 11, bleek later), maar ze wist zich toch te herpakken en met 6-4 te winnen. De 2e set ging het weer als vanouds en besliste het met 6-0! Op de baan ernaast ontpopte zich een waar gevecht.  Sarah had inmiddels de 2e set overtuigend gewonnen en de derde set ging gelijk op. Ze kwam terug van een 5-3 achterstand en wist ook op 5-5 haar hoofd koel te houden door die game binnen te halen na een aantal keer deuce. De game daarna gingen nog 1x alle remmen los en werd het 7-5!

Voor de wedstrijden hebben we besloten dat het verstandig was dat Philipp niet zou spelen vanwege z’n rug, wat automatisch betekende dat Freek en Ingmar 3 wedstrijden gingen spelen. Ingmar speelde zijn single tegen leeftijdsgenoot Bart van Leijsen en Freek tegen de 16-jarige Mattheo Knoop. Normaal gesproken speelt Bart een klasse hoger in het 1e team van Meppel, maar moest nu dus aantreden in het 2e vanwege een herentekort daar. Een spannend gevecht, maar met niet echt goed spel van beide kanten in het begin. Het werd dan ook 7-6 voor Ingmar in de 1e set, omdat de foutenlast van Bart net iets hoger lag. In de 2e set was het allemaal anders en Bart begon alle 1e services in te slaan en maakte simpelweg minder fouten waardoor het 6-2 werd voor Meppel. Het kwam dus aan op een beslissende set waarbij het leek dat de vermoeidheid Ingmar parten ging spelen. Op 2-1 begonnen de krampaanvalletjes in de kuit, maar het leek alsof dat juist zijn spel ten goede kwam dit keer. Ingmar werd geforceerd om directer te gaan spelen en dat verging hem heel goed en met prima spel maakte hij het af met 6-2!

Freek was inmiddels ook bezig aan een spannende pot op baan 11. De 1e set werd ook beslist in een tiebreak en die ging naar Freek. De volgende set was zeker niet minder spannend. Het kon weer alle kanten op, maar helaas liep het deze keer minder goed af voor Freek: 4-6. Weer een beslissende set en in het heetst van de strijd vlogen er regelmatig racketjes over de baan. Freek kwam knap terug van een 3-1 achterstand en pakte op karakter 5 games op rij wat ook hem de winst opleverde!  4-0 uit de singles, wordt het dan weer zo’n dag?

De damesdubbel was ondertussen al eerder klaar dan Freek z’n single. Tegen Evelien Strijker en Annelou gingen de dames verder waar ze vorige week gebleven waren. Ook in de 2e set leek het een makkelijke overwinning te worden maar concentratieverlies (gok ik) zorgde ervoor dat het nog even spannend werd. De tegenstanders kwamen terug van 5-2 naar 5-5, maar onze dames waren op tijd bij de les en klaarde de klus: 6-1 7-5! Nadat Freek z’n rust gepakt had en Ingmar gemasseerd was aan z’n kuit door Krum, onze vaste toeschouwer, gingen zij ook weer de baan op voor de herendubbel. De heren hebben uiteindelijk niet geleden onder hun zware driesetters, want met overtuiging werd ook deze wedstrijd gewonnen. Zelf maar 1x eigen service verliezen en zelf 5x breken was het uitgangspunt voor een 6-1 6-3 overwinning!

Vervolgens maar gelijk door met de mixen. Het was al laat en koud en hadden geen zin om gelijk weer af te koelen na de dubbel. Sarah/Ingmar tegen Evelien/Bart en Ireen/Freek tegen Annelou/Mattheo. Ireen en Freek hadden een nogal trage start en stonden al snel tegen een 4-0 achterstand te kijken. Niks aan de hand, want er werden gewoon 6 games op rij gepakt en de set was alsnog binnen. De zege lieten ze dan ook niet meer uit de handen glippen en het werd 6-4 6-3. Op die andere baan was er weer een spannende strijd gaande. Het ging in beide sets gelijk op en het was een mix van goed niveau van beide kanten. Spannende games en lange set, maar het werd uiteindelijk 5-7 6-7 voor Meppel.

Een einduitslag van 7-1 waar zeker van tevoren voor getekend zou worden. Met 2 klinkende overwinningen staan we dan ook al ruim op de 1e plek en gaan we volgende week op maandag tijdens Pasen voor de volle winst in Kampen. Dat volgende week, nu is het tijd voor een overwinningsdrankje!

T.C. Sprenkelaar 4 – TAM 3

Na de eerste week de spierpijn weer gevoeld te hebben, stonden we zondag allemaal weer fris en fruitig klaar en van start te gaan. Zondag mochten we het opnemen tegen T.C. Sprenkelaar. Een directe concurrent met goede spelers.

Ondanks dat we zelf op smashcourt trainen vindt iedereen het heerlijk om op gravel te mogen spelen. De dag begon met een heerlijk zonnetje en die zou de rest van de dag ook blijven. De wind was de enige factor waar we rekening mee moesten houden vandaag.

De dames gingen van start. Hannah de Boer, de mama van het team, had een pittige tegenstander en kon ondanks de goede pogingen de games niet naar zich toe trekken. Ook de andere dame Nynke Boonstra had het zwaar. Zij speelde niet haar beste spel en had moeite met de verdedigende slagen van de tegenstandster. In de tweede set kreeg zij meer grip op het spel en had ze twee kansen om de set te pakken. Helaas liet ze dit aan haar voorbij gaan en verloor ze de tweede set 7-5. Tam 3 stond na de damessingels dus 2-0 achter. Nu was het de beurt aan de heren om te laten zien wat we kunnen. Mischa Boschman heeft vorig jaar in de 2e klasse veel ervaring opgedaan en is dan ook een sterke speler in de 3e klasse. Boschman kwam met een beetje moeite in de wedstrijd maar herpakte zich en won keurig in twee sets. Toen was Sido Nijholt aan de beurt. Ook hij had het in het begin moeilijk en verloor de eerste set 6-1. Gelukkig herpakte Sido zich en kwam de tweede set in no-time 3-0 voor. Het moeilijkste is dan om deze voorsprong vast te houden. Voor Sido bleek dit ook een moeilijke opgave. Het werd een spannende set die na een tie-break toch onze kant op viel. De derde set ging zeer gelijk op. Ook deze moest in een tie-break beslist worden. Nadat Sido twee matchpoints niet wist te verzilveren, lukte het hem gelukkig om de derde wel te pakken. Na de singels stonden we dus 2-2. De dames van Tam 3 hebben elke week een beetje moeite met het begin van de dames dubbel. Fleur Goedkoop en Nynke kwam redelijk snel 4-1 achter. Gelukkig wisten zij zich te herpakken en trokken de dames dubbel naar zich toe met 7-5 6-4. De herendubbel was voor de toeschouwers fantastisch om naar te kijken.  Lucas Bosch speelde samen met Mischa een fantastische herendubbel. Van service volley tot switch tot i-formation tot australische opstelling. Alles kwam voorbij. De wedstrijd werd dan ook makkelijk beslist met twee keer 6-2. Tam 3 stond nu 4-2 voor. Tijd voor de mixjes. Na de singel van Sido en de damesdubbel leek het alsof er een mentale slag was uitgedeeld. Dit was terug te zien in de 2e mix. Zonder enige moeite werd deze gewonnen met 6-2 6-2. De eerste mix ging wat moeizamer. Lucas en Fleur verloren de eerste set met 7-5 maar herpakten zich in de tweede set. Deze wonnen zij met 6-2. Tijd voor onze eerste supertie-break. Altijd maar hopen dat deze de goede kant op valt. Het ging erg gelijk op en tot 8-8 was de wedstrijd nog onbeslist. Helaas pakten onze tegenstanders uit Apeldoorn twee punten op rij en ging de laatste overwinning naar hun.

Rond 23.15u was Tam 3e helft weer in Groningen. Die derde helft hebben we op het huisje niet meer meegepakt helaas. Met een 5-3 overwinning sluit Tam 3 de dag tevreden af. Volgende week nemen we het op tegen Ludica 1. TAM deelt met Ludica de tweede plaats. Dat wordt een belangrijke dag dus…

TAM 4 – Suthwalda 1

Alweer week twee voor TAM Fourmidable met weer een amuse op het programma. Amuse? De competitie is toch al begonnen? Voor TAM Fourmidable lijkt de competitie dit jaar in week 3 pas echt te beginnen, al is er al een aardig gaatje geslagen met de concurrentie.. Op het winderige Winsum kwam Zuidwolde op bezoek. Ooit een florerende club met lastige spelers, maar nu slechts een bij elkaar geraapt zooitje. Zes verschillende leeftijdsklasses, speelsterkten en instellingen.. Nauwelijks een team te noemen. Hoe anders is dat bij TAM Fourmidable! Op elkaar afgestemde pakjes, meerdere personen die brownies bakken, opperbeste stemming.. en Bobbie! De mascotte was mee, dus er kon niks misgaan. De dames begonnen een uur later dan gepland door marathonpartijen van TAM 4+1, maar dat leek ze niet te deren. Windvlagen van 100 km/h werden genegeerd, waardoor Raissa en Iris zichzelf soeverein naar de overwinning hielpen. Straight sets, in the pocket en op weg naar weer een 8-0. Mark gooide echter roet in het eten door matig te presteren tegen een nogal bijzondere speler. Oftewel hij werkte zich uit de naad terwijl de tegenstander maar nauwelijks onder de indruk leek. Een nederlaag die de rest van de dag nog nagedragen werd, pijnlijk, maar terecht. 2-1. Adriaan speelde op papier de lastigste single, maar wist vanaf zijn eerste bal dat het zijn dag zou worden. De karatekid was in de flow en miste niks, de tegenstander bleef beduusd achter. 3-1. De damesdubbel was wederom een lust voor het oog. De outfits en het tennis zagen er fantastisch uit. Chip&Charge was meer regel dan uitzondering. Iris en Raissa waren duidelijk 1963 maatjes te groot voor de dames uit Zuidwolde. 4-1. De herendubbel leek anders te verlopen. De heren stonden binnen no-time 0-3 en leken er nog niet helemaal bij. Vanaf dat moment zette Eloi de turbo aan en ging Adriaan er in mee. Tot in den treure werd door de beide heren nog de hele dag gerefereerd aan de toppot die ze speelden, en terecht. Foutloos en tegenstanders kansloos. 5-1. Met de mixjes tot besluit leek het wat spannender te worden. Iris, Raissa en Mark leken niet 100 procent fit maar begonnen toch aan de laatste pot. Voor Raissa, die met Eloi op 1 mixte, bleek halve kracht voldoende. De tegenstanders waren als een speeltje tot een huisdier, er werd met hen gespeeld. Voordat het zielig begon te worden was het al voorbij: 6-1. In de laatste mix was dat beeld totaal niet aanwezig. De routiniers aan de overkant van het net maakten het Iris en Mark nog knap lastig. De beide TAMmers wisten elkaar perfect aan te vullen en de zwakke momenten van elkaar op te vangen. Met splijtende volleys van Iris en zelfs sporadische aces van Mark kon het niet op, 6-4 6-4 en 7-1 in the pocket. Hoewel het eerste verliespuntje dus opgetekend is, is de kampioensschaal nog in zicht. Veracket is na twee dagen met de zelfde tegenstanders achter de rug al op twee punten achterstand gezet. Volgende week uit bij Cream, een geduchte concurrent..

 

K.J.L.T.C. – TC BOO

De derde competitiedag alweer inmiddels, in een volgeladen auto op naar Kampen. Een redelijk bekend terrein waar een aantal van ons al eens een toernooi heeft meegepakt. Bij aankomst werd ons een heerlijke bastognecake (sorry dames!) voorgeschoteld, waarna de wedstrijden konden aanvangen. Aanvangen kon je het achteraf niet noemen, want bij het inspelen regende het dusdanig hard dat de dames besloten van de baan te gaan. De ouders van Ingmar waren inmiddels ook op het park om te komen supporteren. Ze hadden heerlijke hapjes gemaakt voor tussen de wedstrijden en tijdens de regenbreak, waardoor de maagjes constant verwend werden.

Bijna twee uur later konden dan eindelijk de dames de baan weer betreden. Sarah tegen Vivian van Niekerk en Ireen tegen Nicole Jongman. Natuurlijk zijn onze dames steengoed maar de tegenstanders moesten zeker niet onderschat worden. Ireen speelde echter een fantastische wedstrijd en had op elke bal van de tegenstandster een antwoord. Het was ook niet dat de tegenstandster geen kansen had om een aantal games te pakken, maar Ireen liet dit simpelweg niet toe en ze heeft nu 20(!) games op rij gewonnen in haar single. Een double bagel als opening konden we zeker gebruiken en zo liepen we gelijk een beetje in op het tijdschema.

Sarah had in haar single een hele andere type speelster tegenover zich. Een dame die weinig fouten maakt in de rallies en het gebeuk van Sarah best prettig vindt. In de eerste set was het verschil toch wel merkbaar en Sarah won 6-2. Daarna ging het eigenlijk gelijk op waarbij de Vivian steeds meer grip kreeg op de punten. Het werd dan ook een tiebreak die pas op 4-4 werd beslist. 3 goede punten van Sarah en de buit was binnen. Weer 2-0 uit de damessingles, het begint bijna lullig te worden.

Freek was inmiddels al een tijdje bezig op de baan van Ireen en hij speelde tegen Johan van Urk. Ze hoopten een tactische wissel gedaan te hebben aangezien Johan normaal gesproken de 1e heer uit het team is en nu op 2 ging spelen. Freek was vastberaden om dit plannetje in duigen te laten vallen en begon erg fel aan de wedstrijd. Met dwingende slagen pakte Freek de 1e set en Kampen zag de spreekwoordelijke bui al weer hangen. De ballen werden in de loop van de wedstrijd logischerwijs wat zachter waardoor het voor Freek lastiger werd om de winner te produceren. Wat volgde waren dus nog langere rallies wat een geweldig gevecht opleverde. Het kwam aan op een derde set waar Freek als eerste een break plaatste. Johan gaf zich echter nog niet gewonnen en pakte 5 games op rij. Het werd dus helaas het eerste winstpuntje voor Kampen, maar Freek mag toch zeer tevreden zijn over zijn getoonde spel. Door de wissel van de heren kwam het er eigenlijk op neer dat de 2e heer een soort van opgeofferd werd. Het was Roderik Masselink die toch moest proberen Ingmar het moeilijk te maken. Hij maakte echter veel fouten en dat is tegen Ingmar vrij dodelijk. De eerste set was dan ook een love set, maar hij redde de eer door in de volgende set twee sterke games te spelen. Een solide wedstrijd van Ingmar’s kant en het was 3-1 na de singles

Dan de dubbels. Onze dames gingen het opnemen tegen Susanne Munting (nichtje van) en Nicole. Het liep helaas niet zo solide als de vorige damesdubbels, maar toch is het basisniveau van Ireen en Sarah hoog genoeg om toch te kunnen winnen. De eerste set werd 6-2, maar de dames vergaten in de 2e set 2x het karwei af te maken. Het kwam daardoor weer aan op een tiebreak. Op de teksten van Purple rain(lees: Purple reign) vanuit het clubhuis werd op 6-4 het matchpoint verzilverd en werd het van tevoren ingecalculeerde puntje ook weer in de tas gestopt. De herendubbel was op dat moment alweer in een verhitte strijd verwikkeld. Philipp was weer fit en speelde met Freek tegen Johan en Matthijs Penninks. De eerste set earen de jongens totaal niet scherp en werd verloren met 6-1. In de tweede set toonden de heren wat meer aggressie en werd er net als in Lelystad een achterstand goedgemaakt om er weer een beslissende set van te maken. Er werd voor elk punt gestreden en Freek liet het niet weer gebeuren dat hij in de derde set zou verliezen. Ze braken de tegenstander om vervolgens de voorsprong niet meer uit handen te geven: 6-4.

We maken er een gewoonte van om gelijk door te gaan met de mixen. Sarah/Ingmar vs. Susanne/Johan en Ireen/Philipp tegen Vivian/Matthijs. Op beide banen een spannende mix, maar de 1e set ging wel bij allebei naar TC BOO. Kampen probeerde toch nog voor de volle 2 punten te gaan uit de mixen en in de 2e set kon er door TAM geen afstand genomen worden. De 1e mix verloor zelfs op een knullige wijze de set en er moest een super tiebreak aan te pas komen. Ze waren op tijd bij de les en met een geweldige tiebreak werd het 10-5 en dus ook 6-1. Op de andere baan was de set zeker niet minder spannend. Er werden wat matchpoints om zeep geholpen en het werd een tiebreak. Ook Ireen en Philipp wilden zo snel mogelijk klaar zijn en ook deze tiebreak werd overtuigend gewonnen. Weer 7-1, nog steeds op titelkoers en nu even een paar weekjes rust. Hopen dat we de flow niet kwijtraken;)

’t Nylan 2 – TAM 2

(Dit is een haiku)
Eindelijk gravel,
Echter nooit zon hier, 8-0
Gauw weer naar de TAM

TAM 3 – Ludica 1

Na twee klinkende overwinningen was het voor TAM 3 zaak deze lijn door te zetten tegen een oude bekende; TC Ludica! Nadat de eerste bui van de dag overgewaaid was, mochten Nynke en Hannah de baan betreden. Nynke deed haar bijnaam ‘boom boom Boonstra’ eer aan, en liet niet veel heel van haar tegenstander. Hannah begon echter minder steady aan haar singel en stond na een half uur 6-1 achter. Na een goed herstel in de tweede en derde set, werd de overwinning jammer genoeg niet binnengehaald. Tussenstand 1-1. Vervolgens waren de mannen van de 3e helft aan de beurt, Mischa speelde tegen een oude rot, die wel wist hoe hij een slice backhand moest slaan, en waarvan we ons afvroegen hoe hij bij Ludica terecht is gekomen? Mischa vocht als een leeuw, maar moest helaas na drie sets zijn tegenstander feliciteren. Sido had vandaag gelukkig zijn tenniskleren op tijd gewassen, en speelde tegen Bjorn Klaassen. Bjorn gooide al zijn frustratie over Lucas’ absentie in de strijd en won in twee sets van Sido. Tussenstand 1-3. Fleur en Nynke betraden vervolgens de baan, en ondanks een opleving in de tweede set, lukte het niet om het tweede punt binnen te halen. De mannen mochten het dan maar proberen in de herendubbel. Dit ging ze goed af, de partij werd binnengehaald en tussenstand werd 2-4. Tot slot was het tijd voor de mixjes. Mischa en Fleur hadden een pittige kluif aan hun partij. Ze verloren de eerste set maar wisten zich in de tweede set te herstellen. De wedstrijd zou worden beslist in een super tie-break die gelukkig onze kant op viel. Bij de andere mix hadden we wat minder geluk. Nadat Hannah en Sido de eerste set wonnen kwamen de tegenstanders terug. Ook deze partij moest worden beslist met een super tie-break. Hannah en Sido zaten er heel dichtbij maar verloren helaas met 11-9. De eindstand van de dag was 3-5 in het voordeel van Ludica. Nu is het tijd voor tam 3e helft om twee weken in trainginskamp te gaan om de overige vier weken van de competitie met succes te kunnen afsluiten.

Cream Crackers 4 – TAM 4

Speeldag 3 begon met een hevige teleurstelling voor met name de dames. De beloofde voorspelling van de captain bleek niet uit te komen, dus de zonnebrillen werden verruild voor paraplu’s. Met een dag op KushionKourt in het vooruitzicht (lees: spekglad hardcourt), kon dit wel eens een dag vol blessures worden.

Bij aankomst werd echter duidelijk dat uitwijken naar mooie gravelbaantjes een optie was. Wie zijn wij om dat af te slaan? Helaas was ook op GLTB het een en ander aan druppels gevallen waardoor pas om half 12 de eerste ballen door de dames geslagen konden worden. Het beloofde een zware dag te worden met flinke tegenstand van de Cream Crackerianen.

De captain was al aan het begin van de dag omgedoopt tot non-playing captain, waardoor het een eerlijke 4 tegen 4 strijd werd. Raissa begon de slijtageslag tegen een taaie dame, maar bleek (veel) te sterk ondanks dat het niet haar beste partij van de nog jonge competitie was. Iris had het een stuk lastiger met een bizar foutloos spelende Cheyenne Bijmolt. Incasseren = accepteren, nog genoeg potjes te gaan.. 1-1

De heren leken het ook lastig te gaan krijgen. Ervaren rot Niels Koetje stond op HE1, daar was maar een antwoord op mogelijk: Eloi. Hoewel Eloi fantastisch speelde, heel GLTB stond te smikkelen bij zijn knalharde slagen, trok hij toch aan het kortste eind na een erg spannende eerste set. Adriaan kwam op HE2 pijlsnel uit de startblokken waar Casper Room geen antwoord op had. Bij 6-2 5-2 kwam hij echter knap terug en gaf Adriaan nog flink wat tegenstand. Dat onze karatekid over een ijzersterke mentaliteit beschikt bleek aan het einde van de tweede set, de tie-break werd binnengehaald waardoor na de singles de stand op 2-2 werd gezet.

Zelf beschikkend over veel dubbelspecialisten waren we er nog niet echt gerust op, aangezien de tegenstanders ook aardig wisten hoe je met vier man op zo’n baantje moet rondhuppelen. De damesdubbel werd dan ook een echte kraker, maar ondanks setpoints in de tweede set ging hij net naar Cream. De herendubbel ging echter een stuk voorspoediger. Het leek een kopie van Adriaans single. De wanhoop was van Rooms’ gezicht af te lezen: ‘Hoe kan die Eloi ook nog bij die bal?!’, maar ze kwamen na een 6-2 5-3 stand voor TAM nog goed terug. Uiteindelijk bleef Adriaan wederom rustig en serveerde hij kalm uit op 6-5. 3-3 na de dubbels.

De vermoeidheid was aan alle kanten te zien, de mixes zouden het oordeel vellen en wij hadden er een goed gevoel over. TAM 2 kwam net voor de wedstrijd de gelederen versterken om naast de NPC TAM Fourmidable naar de overwinning te schreeuwen. De tweede mix was voor zij met hun ogen konden knipperen echter voorbij. Adriaan sloot een perfecte dag af met een foutloos spelende Iris naast hem. Binnen een halfuur was het 4-3 in wedstrijden, een lekker uitgangspunt voor de laatste mix.

Eloi en Raissa hadden het echter een stuk moeilijker met Koetje en Bijmolt die de vorige weken ook nauwelijks tegenstand hadden gehad. De naar mijn oordeel twee sterkste mixes van de competitie maakten er een mooi spektakel van in de eerste set die net naar de kant van TAM viel. Eloi kon het in de tweede set echter niet meer bolwerken en tankte de set om nog enigszins energie voor de supertiebreak over te hebben. Met de aanwezige TAMmers werd het koningskoppel er punt voor punt doorgeschreeuwd en een 10-2 supertiebreak zorgde voor een (welverdiende) 5-3 overwinning op een van de voornaamste kampioenskandidaten.

Vol tevredenheid werd de dag dan ook afgesloten en gaan wij de twee weken durende pauze in met 20 punten voor en 4 tegen. In de tweede week van mei komt Hertenkamp 2 op bezoek met daarin TAMmers Reinoud Sluijk en Sanne Ploegstra. Wederom een potje om naar uit te kijken..

TC BOO – TC ’t Nylan 1

Competitiedag 4, inmiddels al over de helft van de competitie, wat gaat de tijd toch snel! Vandaag kwam ’t Nylan uit Leeuwarden bij ons op bezoek. Zij zijn op het moment met hun 2e plaats de grootste concurrent, op 6 punten achterstand op ons. Een belangrijk dagje dus!

De weersvoorspelling voor de dag was uitermate slecht en het was dan ook telkens de vraag of we de wedstrijd we uit konden/wouden spelen vandaag. Op hoop van zegen gingen de dames gewoon de baan op en werd er gewoon gewonnen. De dames die nog steeds geen wedstrijd verloren hebben in de singles en damesdubbel toonden ook nu met vlagen hun superioriteit, ondanks de matige omstandigheden. Sarah speelden tegen de geroutineerde Floor Snoeijing en Ireen tegen Sarah Jellema. In de eerste set moesten de dames toch nog even hun draai zien te vinden in het regenbal , maar toch wonnen beiden de set met 6-4. In het tweede bedrijf kwamen ze verder niet in de problemen en kon er weer een 2-0 voorsprong genoteerd worden.

Freek en Ingmar gingen maar gelijk de baan op om zo snel mogelijk van de regen af te zijn. Freek speelde tegen de 1e heer van ’t Nylan, Dennis Hageman. Vaste waarde voor het team en verliest weinig wedstrijden in onze klasse en dus een zware, maar zeker niet onmogelijke, opgave voor Freek om te winnen. Het weer was wel in het voordeel van onze servicekanon en het werd dan ook een spannend gevecht. In beide sets was er weinig verschil maar helaas werd het een 7-5 6-4 overwinning voor Dennis. Inmiddels was het bij Ingmar een 3e set aan de gang. Hij speelde tegen Frank Zeer, een oud lid van de aartsrivaal. De eerste twee sets waren niet van een heel hoog niveau, maar het was wel spannend. Ondertussen waren veel andere wedstrijden afgelast en stonden er menig aantal TAMmers Ingmar aan te moedigen. In de laatste set kwam hij terug van een 4-0 achterstand naar 4-4, maar het mocht niet baten, want na 4 regenonderbrekingen werd het 6-4 voor Frank. 2-2 uit de singles, nog niks aan de hand.

De damesdubbel kon ons weer op voorsprong zetten en daar gaan we van te voren dan ook stiekem een klein beetje vanuit (geen druk hoor dames). De regen deerde niet en ze waren zoals vanouds ‘on fire’. Met overtuiging werd gewonnen van Floor en Stephanie de Rooij, die sinds dit jaar geen lid meer van TAM is. 6-1 6-2 werd het en de dames konden weer een warme douche nemen. Philipp en Freek mochten het vervolgens op gaan nemen tegen Frank en Rutger Balk. Een mooie dubbel om te zien en ze waren aan elkaar gewaagd. De eerste set liep uit op een tiebreak waarbij helaas de ploeg uit Leeuwarden aan het langste eind trok. In de tweede set bleek 1 break voldoende voor ’t Nylan om er 3-3 van te maken. De mixen gingen dit keer dus de beslissing brengen!

Als eerste gingen Ireen en Philipp de baan op tegen Dennis en Floor. Ook weer een wedstrijd die allebei de kanten op kon gaan. De eerste set ging verloren met 6-3 maar in de tweede set deden ze er alles aan om een beslissende super-tiebreak eruit te slepen. Hiervoor moest eerst een gewone tiebreak gewonnen worden, maar het werd helaas 8-6 voor de tegenstanders. Voor het eerst kwamen we op een achterstand en aan Sarah en Ingmar de schone taak om er een gelijkspel uit te slepen! Stephanie en Rutger waren de tegenstanders. Ook hier weer een spannende wedstrijd, maar op 6-5 in de eerste set plaatste TAM de beslissende break. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en leverde Ingmar zijn service in op 4-5, dus moest hier de matchtiebreak de beslissing brengen. TAM kwam wat langzaam op gang na het verlies van de 2e set, maar vanaf 3-5 werden er 7 punten op rij gewonnen waardoor er een handtekening werd gezet onder een 4-4 gelijkspel. We staan nog steeds 6 punten los van ’t Nylan en de titel komt steeds een stap dichterbij..

TAM 2 – Bargeres 1

Afgelast. Speeldag wordt ingehaald met Hemelvaart.

TAM 3 – OLTC Ready 1

TAM 4 – Hertenkamp 2

Afgelast. Speeldag wordt ingehaald met Hemelvaart.

TC BOO – Woolderes 1

Eindelijk deed de zondag zijn naam eer aan! Met bijna geen wolkje aan de lucht oversteeg het kwik een tijdje zelfs de 25 graden. De wedstrijd stond gepland om 12:00, maar aangezien TAM Fourmidable een belangrijke wedstrijd op het park had tegen Veracket namen wij graag de moeite om al vroeg op het park te zijn om hen naar de overwinning te schreeuwen!

Woolderes blijft altijd een lastige tegenstander. Ze zitten ieder jaar bij ons in de poule van de 2e klasse en met een beetje pech speel je uit op het verfijnde blauwe kunstgras. Gelukkig kwamen ze naar ons mooie park en na een colaatje light ging Sarah beginnen aan haar wedstrijd.

Ze was gebrand om het dit jaar beter te doen tegen Woolderes dan vorig jaar en ging sterk van start. De eerste set ging vrij rap, maar in het restant van de wedstrijd kwam het niveau dichter bij elkaar te liggen. Toch maakte ze het karwei in de 2 sets af en kon Ireen beginnen met haar single tegen Lisa Lubben. Ireen was ook niet van plan haar eerste single van de competitie te verliezen en redelijk soepel won ze de wedstrijd met 6-2 6-3. Het was inmiddels 3 uur geweest en pas 2 wedstrijden gespeeld. Het zou een lange dag worden..

Freek kon spijtig niet spelen vanwege een armblessure, wat automatisch betekent dat Philipp en Ingmar 3 potten zouden spelen. Ingmar speelde tegen Niels Schlamann en Philipp tegen Pascal Nijland. Op beide banen een Nederlands-Duits onderonsje die zeldzaam genoeg allebei in het voordeel van Nederland werd beslist. Ingmar bevond zich nog op het randje van de afgrond door 2 matchpoints te overleven, maar trok uiteindelijk toch nog aan het langste eind. Philipp verloor helaas de spannende 1e  set en kon het in de volgende set niet meer bolwerken.

Met een 3-1 voorsprong de dubbels in met in de wetenschap dat de damesdubbel normaal ook wel een zekerheidje is. Dit verliep toch wat anders dan dat we gehoopt hadden.. De dames kwamen niet in hun spel en met 2x 6-3 bracht Woolderes de achterstand terug tot 1 punt. De heren wachtte een loodzware dubbel tegen het geroutineerde koppel Pascal en Jorrin. Het werd een zeer spannend potje waarbij Woolderes de eerste break plaatste en daarmee ook de 1e set. In het volgende bedrijf kwam Woolderes op 4-2, maar eindelijk wist TAM terug te breaken en kwam terug tot 5-5. Echter ging het toch mis en wonnen Jorrin en Pascal de set met 7-5.

In de wetenschap dat de grootste concurrent ‘t Nylan 4-3 achterstond tegen Kampen begonnen we rond 9 uur met de mixen. Sarah en Ingmar speelden een foutloze mix en aangemoedigd door de vele TAMmers op het park werd er  gehakt gemaakt van de tegenstanders. Philipp en Ireen leken ook op weg naar een overwinning, maar Woolderes sleepte er toch een super tiebreak uit. De loterij werd gewonnen door de tegenstanders en met een 4-4 stand waren we toch wel tevreden.

We blijven 6 punten aan kop en volgende week kan misschien het kampioenschap binnen worden gehaald in Assen! Zien we jullie daar!

TAM 2 – Woolderes 3

Het was me een dagje wel! Na de vorige week zeiknat te zijn geworden ergens in de provincie bracht vandaag hoge temperaturen en veel zon! Eindelijk. daar waar Tam 1 tegen wolderes 1 speelde en tam 3 tegen wolderes 2, zo speelde wij tegen het derde van de met 8 blauw oranje kunstgras matten versierde club uit Hengelo!
De damessingels werden allebei na veel strijd in het voordeel van ons beslist. Michelle en Eline, knap gedaan! De herensingels waren op papier een ABC’tje, en dat bleek ook. Arnoud had nog 45 minuten nodig en baalde van de 3 games die hij verloor en de tegenstander van ondergetekende zag hem aan komen lopen en besloot op voorhand op te geven om zich te sparen voor z’n andere wedstrijden. Allebei de dubbels werden met een groot machtsvertoon gewonnen en ook de eerste mix was meer een formaliteitje dan dat de tegenstanders echt geloofde dat ze die pot konden winnen. De tweede mix kwam tot een supertiebreak die onder luid gejuich van de ene supporter van de tegenpartij werd verloren. Maar wat waren ze weer blij met een punt! ‘T was een sportief en leuk team dus dat punt gunnen we ze ook van harte.
Ondertussen speelt in kampen het team van KJLTC een geweldige dag. Deze #mooiweertennissers wisten 5-3 te winnen van onze directe concurrent GSTC en daardoor staan wij nu 6 punten los. Op koers voor een kampioenschap? Who knows!
Wederom gewonnen, wederom een puntje gegund, niets nieuws onder de zon! U hoort wel weer van ons.
TAM 3 – Woolderes 2
TAM 3 mocht voor de tweede keer op rij onderweg naar het Oosten, en deze keer gelukkig tegelijk met TAM 2. En eindelijk was er mooi weer voorspeld! Auto’s volgeladen vertrokken we naar de gevreesde blauw, oranje omlijnde kunstgras hel. De dames singles gingen niet zoals gepland, de mannen mochten dus na het tweede koffie rondje al aantreden, 0-2. Mischa en Lucas hun tegenstanders waren in 1998 en 1999 geboren en de tegenstander van Lucas vroeg zich ongeveer 20 keer af of de bal toch echt uit was. Gelukkig was Lucas niet de beroerdste en leerde de jongen wat manieren bij. Helaas mocht het voor de uitslag niet baten, beide partijen gingen na heftige strijd verloren, 0-4. Volgens onze eigen tegenstanders hadden we echter nog genoeg kans op 4-4, ze gaven zelf toe dat ze niet zo goed konden dubbelen :S..

De damesdubbel is zoals de hele competitie een redelijke zekerheid, en ook nu kopten Nynke en Fleur een puntje binnen,1-4. De herendubbel ging, na een zwaar bevochten single en een dag vol in de zon, ook niet zoals gepland. De tegenstanders leken ontketend, en daar kon geen weerstand tegen geboden worden, 1-5. Dan stonden er alleen nog twee mixen op het programma. Sido en Hannah’s tegenstanders raakten werkelijk a-lles, en Sido wist alleen Hannah te raken..1-6.
De laatste mix draaide uit op een super-tiebreak, en gelukkig behielden Mischa en Fleur hun positieve score in super-tiebreaks waardoor de dag nog enigszins, maar toch ook niet gered werd.

Dit was niet de dag van TAM 3, zelfs de 3e helft werd niet gehaald. De laatste twee weken wachten ons nog nummer 7 en 8 op, dus daar moeten punten gehaald worden!

TAM 4 – Veracket 3

Al op het moment van de poulebekendmaking leek de derby tussen het blauwe gevaar en de paarse leeuw in afdeling 0058 de beslissende. De beide teams zijn het vlaggenschip van de concurrerende clubs wat betreft 4e klasse gemengd op zondag en hebben een duidelijke doelstelling; het kampioenschap. Hoewel Cream Crackers en Hertenkamp nog wat tegensputteren was speeldag 5 nog steeds D-Day. De spanning vooraf was voelbaar…

Die spanning werd doorbroken door het langverwachte debuut van Claudia ‘wereldreiziger’ Folkerts die het zonnetje vanuit het verre oosten mee had gebracht. Vol goede moed stonden al voor het ochtendgloren vijf enthousiaste Fourmidable op de baan om zich voor te bereiden met the non-playing captain vol vertrouwen aan de kant. De start was dan ook voor ons met een uitstekend spelende Iris. Na al een paar fantastische dubbels op de mat gelegd te hebben deze competitie zat nu de single er ook erg lekker op. Met twee keer 6-3 was de eerste klap, die zoals u weet een daalder waard is, voor TAM. Raissa had het echter een stuk moeilijker. Met een maanballenspecialist aan de overkant van het net werd het geduld op de proef gesteld, maar we na drie sets ook beloond. 2-0 in the pocket en een droomstart voor TAM Fourmidable.

Adriaan mocht zijn dag op de eerste single beginnen tegen Sep v/d Berg. Sep, die vorig jaar nog de gevleugelde uitspraak ‘wij gaan niet verliezen van TAM 4 en anders gooi ik er een fust in’ deed en daar vervolgens de deksel flink van op z’n neus kreeg, had weinig illusies. Zoals verwacht rolde Adriaan hem op en stond hij slechts de eerste game van de wedstrijd af (6-1 6-0). Eloi had het zwaarder te verduren. De heren van het blauwe leven hadden namelijk geswitcht en vertrouwden op de overwinning voor Paul van Lier. Helaas kregen ze gelijk en wist de in een uitstekende vorm verkerende Paul het eerste punt binnen te slepen voor Veracket. 3-1

De damesdubbel verliep vervolgens zoals gepland. Claudia, die een half jaar niet eens een tennisbal gezien had laat staan aangeraakt, speelde een steady eerste potje. Iris met de vleugels van de single nog steeds om verzorgde het netspel van de twee. Kortom een match made in heaven en een goede overwinning. 4-1! Het betekende een eerste gevoel van opluchting, 4-4 was minimaal nodig om alles in eigen hand te houden voor het kampioenschap en dat doel was bereikt! Hoewel we ons nog niet te rijk rekenden hadden de heren het in de dubbel niet voor het zeggen op baan 12. Het moet gezegd worden dat Sep en Paul voor blauw een prima pot speelden en zo de dubbel binnensleepten. 4-2 voor TAM met twee spannende mixes op komst.

Met een 4-4 was weliswaar niks verloren, maar een overwinning zou toch voor een veel lekkerder gevoel geven en daarbij onze ongeslagen status behouden. Eloi en Raissa betraden als eerste de arena met als tegenstanders Annet en Sep. Nou spelen Annet en Sep al 20 jaar samen, dus dat kon wel eens lastig worden. Er werd echter een supertiebreak op karakter uit de wedstrijd gesleept waarna het potje uitmondde in een kansspel. Helaas trokken Annet en Sep het goede lootje en aan het langste eind. 4-3 met de Indopowermix op komst.

Want wat een plaatje was die laatste mix. Het hadden broer en zus kunnen zijn, maar het bleek ‘slechts’ te gaan om een extreem goed elkaar aanvullende mix. Claudia en Adriaan hielden de eer van de ongeslagen tweede mix hoog en vlogen door de eerste set heen. Het inmiddels toestromende TAM publiek genoot met volle teugen en bestelde alvast een overwinningsbiertje aan de bar. Adriaan bedacht echter op het laatste moment dat hij zijn traditioneel spannende pot vandaag nog niet had gespeeld en verloor de tweede set waardoor een beslissende supertiebreak het oordeel moest vellen over de derby. Met een afvaardiging van TAM 6 en TAM 1 wist de rest van TAM Fourmidable de twee naar de overwinning te schreeuwen. Na een 7-8 achterstand speelde Claudia drie fantastische punten en onderstreepte ze haar comeback in de TAMcompetitie met twee overwinningen. TAM Fourmidable wint 5-3 van de voornaamste kampioenskandidaat en heeft alles in eigen hand. Volgende week eindelijk op volle sterkte met zes man uit bij REO!

Hertenkamp 1 – TC BOO

MISSION COMPLETE! TC BOO promoveert naar de 1e klasse na een 8-0 overwinning op Hertenkamp. Onder toeziend oog van een mooi groepje TAMmers die meegereisd waren naar Assen hebben we de titel veiliggesteld.

Hertenkamp stond stijf onderaan in de competitie dus een 8-0 werd verwacht. De tegenstanders bleken echter toch niet zomaar geklopt. Ze speelden vrijuit en hadden niks te verliezen. Dit had nog een aantal driesetters tot gevolg aan de herenkant, maar toch trokken we telkens aan het langste eind. Ondertussen werden we op de hoogte gehouden van de andere wedstrijden in onze poule. Toen bleek dat de concurrenten genoeg punten hadden verspeeld werd de champagne tevoorschijn getoverd en gingen we een mooi avond tegemoet.

In plaats van een lang verhaal over de details van de wedstrijden neem ik jullie nu even mee naar de zondagavond:

Met de titel op zak gingen we weer terug naar Groningen. Onderweg de nodige plofkippen opgegeten bij de KFC, want er moest een goede bodem gelegd worden voor de avond die komen gaat. Wat er ondertussen gaande is op de TAM is voor ons een raadsel, maar er werd ons vriendelijk gevraagd te laten weten hoe laat wij ongeveer met de fiets naar het park zouden vertrekken. Stiekem had ik al iets opgevangen van een spandoek die werd gemaakt de dag ervoor.  Dan kom je aangefietst met z’n vijven en zo gauw we werden gespot door de eerste TAMmer op het park begint het gejuich en gejoel en worden de fakkels ontbrand. Rustig de fiets wegzetten zat er niet in want er werd op ons gewacht. Alle TAMmers die zijn opgetrommeld staan op dat moment al op de grote houten tribune te zingen en te springen. We lopen het park op en dan wordt ook het mega spandoek uitgerold, waarvan ik graag hier aan jullie de foto had laten zien. Natuurlijk gingen we mee in alle feestvreugde en dan besef je toch dat dit het moment is waar heel TAM al de hele competitie, ik denk zelfs het hele jaar, naartoe heeft geleefd. En hoe bijzonder is het dan om een mooi feest te bouwen met al die andere leden die elke week weer enthousiast met ons hebben meegeleefd en weten wat er gaande is! Deze sfeer maak je nergens anders mee, dat verzeker ik jullie!

Iedereen bedankt voor alle felicitaties die we die avond hebben mogen ontvangen en we vonden het super mooi dat velen van jullie zo lang nog op het huisje zijn gebleven om deze mijlpaal te vieren. Sarah, Ireen, Freek en Philipp, we mogen trots zijn op deze geweldige prestatie. We gaan de laatste keer nog 1x vlammen op het park, maar ik wil jullie nu al bedanken voor een fantastische competitie! WE DELIVERED!

Volgende week op het park verwacht ik dat dit nog allemaal dunnetjes over wordt gedaan met alle andere kampioenschappen die gevierd gaan worden. Kom allemaal naar het park dit weekend en schreeuw de teams naar de titel!

TAM 2 – KJLTC 2

Het was me weer een zonnige dag en we kregen vandaag de vrienden van KJLTC op bezoek. Zij die vorige week kostbare punten van onze directe concurrent afsnoepte door met 5-3 van ze te winnen. Het beloofde een spannende dag te worden.

Om twaalf uur staken wij van wal met een damessingel. Michelle speelde tegen een mevrouw met nog minder initiatief in haar spel dan een tachtig jarig getrouwd koppel toont jegens sex. Toch zijn de wedstrijden waarin je zelf alle vaart moet maken en je nooit een cadeau krijgt van de andere kant de aller moeilijkste wedstrijden om te spelen. Je speelt dan vaker tegen jezelf dan tegen je tegenstander. Heel netjes zette bliekje dit potje in twee setjes naar haar hand. Eline had in iets zwaardere partij, daar waar de eerste set vrij vlotjes ging, daar kreeg in de tweede set de tegenstandster haar timing in de tweede wel onder controle in die ging dus ook verloren.  Echter werd de druk de tegenstander te veel, en met drie dubbelfoutjes op 5-4 derde won Eline deze wedstrijd ook gewoon.

Ondergetekende voelde vanaf minuut 1 dat hij deze pot niet ging verliezen, al hoewel het even spannend werd in de eerste die hij met 8-6 in de tiebreak won. Tweede setje aan 1 break genoeg en zo stond er 3-0 op het scorebord.

Arnoud potgieser begint ze met de week lekkerder te raken en of het nou door het lekkere weer kwam waardoor hij snel weer van de zon wilde genieten of dat z’n vriendin langs de kant zat die hij snel weer wilde opzoeken, dat weten we nog niet maar hij hield het kort. 40 Minuutjes 0 en 0.

De damesdubbel heeft ook niet lang geduurd want die is gespeeld in de tijd dat koen en ondergetekende een broodje gezond gingen halen in het sportcafé maar twee setjes waren genoeg. In de heren dubbel moest even de loomte uit de beentjes getennist worden, dus na een 5-2 achter stand in set 1 werd dit vakkundig omgebogen naar een 7-6(2) en 6-1. Waar in de laatste game ondergetekende zo’n beetje voor het eerst in z’n leven op een dropshot liep op aanraden van koen, en ik moet zeggen ik ben niet ontevreden over het resultaat.

Gemengd dubbelen is aan ander vak en omdat ook de directe concurrent alle puntjes aan het binnenslepen was, moesten deze ook gewonnen worden. Koen en Lidwien hadden even het hulp van het publiek nodig en stegen naar grote hoogte. Michelle en Arnoud lieten zien hoe je een tiebreak wint in de tweede en zo sloten wij deze dag af met een klinkende 8-0 overwinning.

5 dagen onderweg, 5 puntjes verloren. Klinkt niet slecht toch?

TAM 3 – TC Bemmel

Aan TAM 3 dit keer de eer om naar het mooie zonovergoten Winsum te gaan. We ontvingen hier TC Bemmel, die al vanaf 7.45 in de auto zat richting het hoge Noorden. Na enige vertraging (TAM 9 dacht 4 banen te hebben) begonnen we uiteindelijk rond 11 uur met de dames singles.

Hannah en Nynke mochten als eerst het gravel betreden. Hannah had een lastige wedstrijd en verloor van een goede tegenstandster terwijl Nynke net een stukje beter was dan haar opponent. Stand na de damessingles 1-1. De heren mochten daarna de baan op, de tegenstander van Sido was ietwat gezet en de tegenstander van Mischa was vrij jong. Sido kreeg zijn tegenstander goed aan de wandel en zorgde ervoor dat het potje vrij snel was afgelopen. Mischa heeft maar 5 games gespeeld en daarna gaf de tegenstander op, hij speelde drie wedstrijden en dus stonden we na de singles al met 5-1 voor. De dames dubbel en de eerste mix hoefden alleen nog maar gespeeld te worden. De damesdubbel is net zoals andere zondagen een zekerheid en dus konden wij weer een puntje bijtellen. 6-1 voor TAM en het was nog maar 17.00, dit betekende dat we nog van het mooie weer konden genieten op het terras.

De ouders van Lucas waren helemaal vanuit Nijmegen gekomen om een mix van Lucas te zien, dit was het helemaal waard want Fleur en Lucas speelden een hele goede mix en zo werd het 7-1 voor TAM. Nu is het zeker dat we onze doelstelling hebben gehaald. Helaas geen kans meer op het kampioenshap maar des te meer we onze naam kunnen waarmaken.

TAM 2 – GSTC 1

Iedereen kent het wel, de laatste beslissende dag tegen de directe concurrent. Bij 5-3 word je kampioen bij 4-4 grijp je net naast het kampioenschap.

De dames singels worden gesplitst, 1-1 de heren singels zijn spannend maar worden allebei in 3 sets gewonnen. Je dag kan bijna niet meer stuk. Helaas kan de tegenstander heel goed dubbelen en gaat de damesdubbel overtuigend naar de tegenstander en in de herendubbel heb je niks in te brengen. Twee breaks zijn genoeg om het gelijkmakende punt te verliezen. Nog 2 mixen te gaan. Je gaat met je team bij elkaar zitten, eet nog snel even iets en je kijkt elkaar aan, denkend aan hoe mooi het nog kan worden, maar ook in je achterhoofd houdend dat dit seizoen voor niks kan zijn geweest. Je besluit samen met de tegenstander dat de mixjes tegelijkertijd de baan op gaan. Naast je gaan je teamgenoten goed! Ze spelen de wedstrijd van hun leven en weten 7-5 6-3 te winnen. Alles komt op jou aan. Helaas was je zo erg bezig met je teamgenoten dat je eerste set al verloren hebt en je nu je service inlevert in de tweede.

Gelukkig vind de tegenstander het ook spannend en na wat onnodige foutjes van hen mag je de set uitserveren. DAT LUKT!! De supertiebreak wacht. Vanwege de spanning kom je 2-0 achter maar jullie herpakken jezelf. Je loopt uit naar 5-2, 6-2, 6-3. Zelf weer serveren. Twee goede services van je maar met een dom gelukje pakken de tegenstanders toch een puntje 7-4, de dame aan de andere kant serveert. Je weet dat je dit punt moet pakken! Maar je verkrampt. 7-5, ook je teamgenoot volgt jou voorbeeld: 7-6, jou dame twee keer serveren, je probeert wat moed in te praten maar je weet dat het moeilijk wordt. Ze verliest allebei haar service punten. Alles schiet door je hoofd: we stonden zo dik voor, wat een mazzel, had ik maar met die ander gemixt. Maar gelukkig zenuwen worden je heer aan de overkant de baas en hij mist een makkelijk volley. 8-8. De heer serveert op recht waar jou dame staat, je zegt tegen haar:”wat er ook gebeurt, eerste bal rechtdoor!” De heer mist z’n eerste service en de tweede snoeit je dame vol rechtdoor. De dame aan de overkant kan nog reageren maar jij bent allert en legt de bal vakkundig weg. 9-8. Zelf serveren, “twee keer buiten” zeg je nog tegen je dame, maar dat doe je de hele wedstrijd al. FACK IT! Eerste service ace door het midden! Kampioen!!

Ging het maar zo zondag, we hadden aan 1 punt genoeg. Die werd  in alle vroegte gewonnen door Michelle. De rest deed er niet meer toe.

Het was ons een genoegen, tot volgend jaar!

TAM 3 – Veracket 2

De laatste competitiedag was aangebroken. Nog een dag genieten van een heerlijk tennisdagje. Aangezien TAM 1 vorige week al kampioen was geworden, was er vorige week al een goed feestje gevierd. Vandaag kon TAM 2 ook kampioen worden. Hiervoor was nog enkel één puntje nodig. Oftewel, ’s avonds zou er nog een feestje gevierd gaan worden! Het park werd gedurende de dag versierd met paarse en witte slingers en ballonnen. De sfeer zat er dus de hele dag al goed in.

Voor ons stond er niks meer op het spel. Wij konden niet meer kampioen worden en onze tegenstander, Veracket 2, was al gedegradeerd. Een heerlijke dag om vrijuit  te spelen dus. Het weer zat ook nog eens mee dus het beloofde een mooie dag te worden. Door een blessure moest helaas de eerste dames singel opgegeven worden. Nynke speelde de tweede dames en had een pittige wedstrijd. Gelukkig wist zij in de derde set een goede start te maken en stond in no time met 5-0 voor. Ze liet het nog twee games langer duren dan nodig en pakte uiteindelijk de laatste set met 6-2. Mischa had het op de andere baan ook moeilijk. Na de eerste set in een tie-break te hebben verloren, wist hij de tweede set naar zich toe te trekken met 7-5. Helaas wist hij de laatste set net niet binnen te slepen. Daarna was het de beurt aan Lucas. Zo lang als de partijen van Mischa en Nynke duurden, zo kort duurde de partij van Lucas. Met 6-1 6-1 had de tegenstander helemaal niks in te brengen. Daarna mochten Fleur en Nynke samen dubbelen. Ook dit werd een lange partij die ook in de derde set beslist moest worden. Helaas waren het de dames van Veracket die aan het langste eind trokken. De herendubbel werd gespeeld door Lucas en Sido. Deze partij werd overtuigend gewonnen door TAM 3 met 6-3 6-3.  Lucas had duidelijk geen zin in lange wedstrijden en nam terecht meteen na de herendubbel zijn welverdiende biertje. De tussenstand was nu 3-3. Fleur en Mischa mochten de eerste mix spelen. Deze werd overtuigend binnengehaald met 6-4 6-1. Ook bij de tweede mix had Veracket geen schijn van kans. 6-2 6-0 voor Sido en Nynke. De dag werd afgesloten met 5-3 in het voordeel voor TAM 3. TAM 3e helft is uiteindelijk geëindigd op een vierde plaats. De doelstelling, behoud, is dus prima volbracht!

Na de afsluitende barbecue was het dan ook tijd voor de welverdiende 3e helft!  TAM 2 was vandaag ook kampioen geworden. Met het kampioenschap van TAM 1 én TAM 2 beloofde het een mooie avond te worden. En dat was het. Een avond die velen van ons nog een hele lange tijd zal bij blijven.