Donderdag eind van de middag arriveerden een grote groep TAMmers op het park van TC Ludica waar het 2Bslim Ludica Open plaats ging vinden. Met verschillende corona-maatregelen kon dit toernooi ‘gewoon’ doorgaan, waar wij als TAM uiteraard erg blij mee waren.

Voor de donderdagavond stonden er gelijk al een heleboel mooie potten op het programma. Coen Kuipers trapte de dag af, maar moest het helaas af leggen in 2 sets in de HE B. Casper Room leek de eerste dag naar een gemakkelijke overwinning te gaan, maar moest toch nog even aan de bak. Uiteindelijk wist hij toch knap in 3 sets te winnen in de hoogste enkelcategorie. Tijn Bokma had zelfs zoveel moeite dat hij een matchpoint moest wegwerken, maar kwam in de 3e set niet meer in gevaar. De wedstrijd van de dag was die in de HD7, Martijn Endendijk en Remco Kattenberg speelden op papier tegen 2 Ludicanen, maar speelden vooral met ze. 6-0/6-3 winst. Myrthe Liselotte Kamp speelde haar 1e officiële wedstrijd en wist daarin 2 games te winnen, goed gedaan! Remco was deze dag nog onverslaanbaar, hij wist ook met Sia van der Ploeg de mix in twee sets te winnen. Helaas viel voor een aantal TAMmers het doek al in de eerste ronde, waardoor zij het hele weekend de rest mochten gaan aanmoedigen.

Op de vrijdag stond er een bijzondere wedstrijd tussen vier TAMmers op het programma. Sem Jongewaard en Vincent Oey tegen Roy Dezentje en Ritse Tancrelle. Deze wedstrijd werd uiteindelijk op ervaring in 3 sets gewonnen door het duo Sem en Vincent. Tijn speelde zijn tweede wedstrijd in de enkel en wist met enige moeite ook deze pot te winnen. Casper wist zich na een verloren eerste set goed te herpakken en ging er uiteindelijk ook met de winst vandoor! De finale in de HE A bestond daardoor uit een wedstrijd tussen twee selectieleden van onze mooie vereniging, een pot om naar uit te kijken! Floor en Karlijn hadden vandaag ook de eerste wedstrijd in de DD7 en wisten deze ook gelijk te winnen. Tijn en Casper wisten in de dubbel ’s avonds laat hun concentratie nog één keer te behouden om Coen en zijn dubbelpartner Niek in 2 sets te verslaan. Coen haalde alles uit de kast en begon zelfs onderhands te serveren, maar ook dit werkte uiteindelijk niet.

De zaterdag begon ook weer voortreffelijk; Floor en Karlijn wisten ook hun tweede wedstrijd te winnen. Tijn en Casper hadden ‘s ochtends in de HD2 geen moeite met hun tegenstanders en mochten gelijk daarna de finale in de dubbel spelen. In 2 sets wisten zij de wedstrijd zonder echt een keer in de problemen te komen naar zich toe te trekken. Mannen, gefeliciteerd met het winnen van de HD2! Er stond opnieuw een volledige TAM wedstrijd op het programma op de zaterdag, ditmaal in de DD7. Floor en Karlijn namen het op tegen Jadira en Lyanne. Bestuur i.o. bleek geen mededogen te hebben en won 6-1/6-1.

Eindelijk, de finaledag! Floor en Karlijn trapten de dag af met hun wedstrijd. Het begon wat stroef en ze moesten de eerste set daarom ook helaas naar hun tegenstanders laten gaan. Maar de kopjes bleven niet hangen, ze wisten de wedstrijd volledig om te draaien waardoor de tweede set gewonnen werd. De derde set bleef heel lang spannend en er moest een tiebreak aan te pas komen om voor een beslissing te zorgen. Floor en Karlijn lieten zien dat ze over stalen zenuwen beschikken en wonnen ook de derde set. Een tweede titel voor TAM, gefeliciteerd dames! Hierna was het weer tijd voor een TAM-kraker. Dit keer tussen het duo Remco & Sia en Stijn & Lyanne in de GD8. Remco en Sia waren dit hele toernooi al op dreef en ook deze wedstrijd bleek geen uitzondering. Het andere TAM-duo werd gemakkelijk en vooral heel langzaam opzij gezet, zodat ook zij door waren naar de finale. Helaas bleek de tegenstander iets te sterk dit keer, maar een knappe prestatie van de Baggerschuit! Er stond nog één finale op de planning en dat was die tussen Tijn en Casper. Hierin bleek dat Tijn beter met de brakheid om kon gaan en won hij met 6-0/6-3. Hiermee was hij de terechte winnaar van de HE A!

Al met al een geslaagd weekend voor TAM. De HE A, DD7 en HD2 werden gewonnen en de finale werd gehaald in de GD7. Naast de baan werd er genoten van de boeiende wedstrijden en de activiteiten georganiseerd door Ludica en op de baan werden er prima prestaties geleverd, T.C. Ludica bedankt voor het op goede wijze door laten gaan van het toernooi en de gastvrijheid. Tot volgend jaar!