Op 3 Juli was het weer zover, eindelijk kon er weer een ‘normale’ Gaslicht.com TAM Open doorgang vinden. En wát voor één. Het was een week vol met hoogtepunten zowel op als buiten de baan. Er werd fanatiek en goed getennist en er werd enthousiast geborreld en aangemoedigd buiten de baan. Ik zal proberen deze fantastische week in een a4’tje te beschrijven.

Op zondag trapten wij de week af met de welbekende ouderdag. Op deze dag konden de oudjes langskomen om met eigen ogen te zien waar hun kroost de ouderbijdrage in rap tempo uitgeeft. Zo ook weer tijdens de pubquiz die met veel fanatisme door de verschillende ouders met bijbehorende kinderen werd gespeeld. Na afloop van de pubquiz werden de magen gevuld met de heerlijke burgers van de burgercompany. Ondertussen werden de eerste potten van het toernooi afgewerkt en maakte iedereen zich op voor de week die komen ging.

Maandag begon dan ook eindelijk het NRT** Gaslicht.com TAM Open met de kwalificatiepotjes. Dit betekende dat we op tennisgebied helemaal los waren en het park stroomde langzaam vol. Om de keeltjes van de bezoekers goed te smeren werd er een bierproeverij georganiseerd waarin we verschillende speciaal biertjes mochten proeven en uitleg kregen van de toernooicommissie over het brouwproces. Dit was natuurlijk de perfecte opmaat voor een mooie avond en er werd dan ook tot diep in de nacht doorgefeest.

Met kleine oogjes druppelden de meeste mensen op de vroege morgen van dinsdag het park op. Velen moesten spelen en het toernooi was dan ook echt begonnen voor bijna alle deelnemers. De jacuzzi’s stonden al warm te draaien en er werd dan ook door de meeste toeschouwers gretig gebruik van gemaakt. Om alvast in de stemming te komen werd er apple bandit cider geschonken en rond het avondeten was iedereen klaar voor het barco feest! Dit feest, wat door de barcommissie wordt georganiseerd, is van oudsher een spetterend feest en ook dit keer stelde het niet teleur. Met het originele thema: ‘Temptation weiland’ kon dat natuurlijk ook niet anders. Tot in de vroege morgen hingen er TAMmers in de lampen.

Woensdag was de dag dat wij als vereniging de banden met onze moedervereniging Albertus Magnus weer konden aanhalen. Ook werd op deze dag de welbekende almanak van TAM uitgereikt, de TAMmanak. Zoals ieder jaar is het weer een fantastisch mooi exemplaar geworden die bij iedereen een prominent plaatsje in de boekenkast heeft gekregen. Op tennisgebied was woensdag ook de dag dat latere NRT** winnaar en lokale held Niels Visker voor het eerst in actie kwam. Gaslicht.com TAM Open was het eerste toernooi waar Niels na zijn slepende schouderblessure weer aan deelnam.

De spanning was duidelijk voelbaar de hele donderdag, want iedereen was enorm benieuwd welke vijf toppers samen het nieuwe bestuur gingen vormen. De hele dag al zongen er verscheidene namen rond en toch is het elk jaar weer een verrassing dat ‘good old’ Stijn Bijker toch geen bestuur gaat doen. Klokslag 23:00 was het dan zover en werd het nieuwe bestuur bekend gemaakt. Mocht je nou nog steeds niet weten wie dat zijn geworden, check dan nog even snel de sociale media! Ook mochten wij eindelijk onze externe verenigingen verwelkomen dus het feest kon nu echt losbarsten!

Op vrijdag konden de voetjes van de vloer, want er was de hele dag een silent disco aan de gang. Zo zag je vele toeschouwers met een koptelefoon op naar wedstrijden kijken en zo af en toe werd er zelfs stiekem gedanst. Er hing dus een goede sfeer en het park stroomde langzaam vol. Vanaf een uur of 19:00 begon iedereen zich toch wel langzaamaan op te maken voor het themafeest van de toernooicommissie. Het huisje stond stampensvol en er werden nog meerdere gratis fusten ingegooid. Ludica, bedankt!

Zaterdag is van oudsher de allermooiste dag van Gaslicht.com TAM Open. Hier komt alles samen: goed tennis, lekker eten, veel mensen en vooral heel veel gezelligheid. We trapten de dag af met het Gelkine 9 darttoernooi. Helaas stond er wel heel veel wind waardoor de triples moeilijk geraakt werden. Er kon niet lang getreurd worden door de verliezers van het darttoernooi want de volgende activiteit diende zich alweer aan, de eerste deelnemers van het speeddaten zaten namelijk al klaar. Onder het genot van een heerlijk flesje rosé werd er een hoop geflirt en gesjanst. Over 9 maanden zou zomaar eens de eerste Gaslicht.com TAM Open baby ter wereld kunnen komen. Tijdens het speeddaten betraden ook langzaamaan de eerst sTAMmers het park. Zij maakten zich weer op om een dag lang de zorgen van het werk, de zeurende schoonmoeder en de chronische lichamelijke klachten te vergeten door middel van heel veel alcohol te nuttigen in een korte tijd. Zo werd er tijdens de befaamde pubquiz heel gezellig geborreld. Maar het feest kon natuurlijk pas echt losbarsten toen bittersweet zijn entree maakte. Deze coverband is beroemd om zijn geweldige meezingers en het was dan ook een groot feest toen zij het podium betraden. Na afloop van bittersweet trok de hele menigte ’t haarhuisje in waarin tot in de vroege morgen werd gefeest.

Op de zondag was de energie er wel uit en velen waren blij dat de laatste dag was aangebroken. En niet zomaar één, maar de finaledag. Er werd op zeer hoog niveau gestreden om de titels en uiteindelijk trok Niels Visker aan het langste eind bij het HE NRT** en bij de DE NRT* won Jade Groen. Proficiat! Er werd hier en daar nog wel wat geborreld en gebadderd maar de echte energie was eruit en dus kon er op tijd met de schoonmaak begonnen worden en op huis aan te gaan.

Graag wil ik de toernooicommissie, de deelnemers en de toeschouwers bedanken voor een prachtige week. Ik heb genoten en ik hoop u ook! Tot volgend jaar!