Inmiddels zijn we al ruim over de helft van de voorjaarscompetitie 2022. En wat was het een weekend! Het weer zat enorm mee, de zon scheen in overvloed en alle teams werden tot de overwinning aangemoedigd. Heren 5 is op de zaterdag de allereerste kampioen van deze competitie geworden! Zij wonnen, net als vorig weekend, 6-0. Dit keer uit tegen Cream Crackers. Van harte gefeliciteerd heren! Misschien hing het in de lucht, maar zij waren niet het enige team met een grootse overwinning. Ook Heren 3 én Heren 2 wonnen 6-0 van de Hertenkamp 2 en de Stirum 1 op het thuisfront. Voor vele teams ligt het kampioenschap komende weekenden op ze te wachten, chapeau en succes volgende weken! Voor Heren 1 en Heren 6 is er ook dagwinst geboekt. Beide teams hebben 4-2 gewonnen van hun tegenstanders. Heren 1 moest tegen Cream Crackers 5 en Heren 6 tegen De Delte 1. Deze standen beloven veel goeds, houd dit vast! Heren 1, ‘t Vlaggenschip van de zaterdag, is overigens nog altijd op kampioenskoers in de 2e klasse, de komende weken hebben ze dan ook alle support nodig om promotie naar de 1e klasse af te dwingen. Dat wordt uiteraard beloond door hen in de vorm van een cadeau voor de meest fanatieke supporter! Tot slot werd het heren 4 in Winsum niet makkelijk gemaakt en bleef de eindstand 3-3.

Voor de gemengd-zaterdag teams was het voor vele teams een heerlijk weekend. Gemengd 3 won van onze blauwe ‘vijanden’ met 5-0 en TAM 2 wist ook de overwinning te behalen tegen Veendam, waardoor zij mee blijven doen in de strijd om het kampioenschap! Gemengd 6 tegen Veracket 9 was spannend in de enkels en dames dubbel gewonnen door TAM, maar de gemengd- en herendubbel met twee spannende potten net gewonnen door Veracket. Desalniettemin wederom een dagwinst behaald! Tegen GSTC haalde TAM 4 met een paar spannende potten de dagwinst van 4-1. TAM 7 pakte helaas geen winst op zaterdag en verloor tegen Haren met 1-4. Zo ook TAM 8 die uitspeelde tegen De Hertenkamp, zij verloren ook met 4-1. Kijkend naar alle scores staat TAM weer op eenzame hoogte! Wie weet worden er volgend weekend weer wat champagneflessen opengetrokken.

Het weer en de zon maakte dat zondag weer een feest was om zowel te spelen als te kijken op het park. Dit laatste werd dan ook door veel mensen gedaan! De sfeer zat er goed in en veel van de thuisspelende teams werden dan ook de overwinning in gejuicht. De heren uit de 7e klassen hebben gestreden en pakte ook een 6-0 winst tegen Starkenborgh. Daarnaast speelde TAM 9 ook de sterren van de hemel en pakte zij 7-1 winst tegen De Marsch. Er moesten ook twee zondag teams thuis tegen elkaar. TAM 5 heeft 7-1 winst gepakt tegen TAM 7. TAM 3 heeft het volle aantal punten gehaald tegen Veracket en sloeg ze van de baan met 8-0 winst. Daarentegen verloor TAM 8 3-5 van Veracket 4. Op een ander park pakte TAM 6 met 6-2 de dagwinst weer mee naar huis.

Tot slot TAM 2 en TC BOO. TAM 2 moest namelijk uit in Utrecht bij Iduna, ze waren ietwat ongelukkig vanwege het invallen van een uit Amerika ingevlogen heer. Mede hierdoor en wat pijntjes bij het 2e team van TAM gingen ze uiteindelijk met een 5-3 verlies naar huis. Dit was de eerste nederlaag voor het team, maar omdat deze 2e klasse erg aan elkaar gewaagd is hebben ze het nog in eigen hand! Ze staan namelijk 3 punten voor op de nummer 2. Komende zondag spelen ze thuis tegen de studenten van de Uithof uit Utrecht, die hebben laten weten met veel aanhang naar het park te komen. TAM 2 heeft daarom nog meer support nodig en dit zou wel eens de laatste zondag kunnen zijn waar er spannende potten op de baan staan, want het laatste weekend spelen er weinig teams thuis. Komt allen naar het park dus zondag! Casper Room zal jullie rijkelijk belonen in de vorm van goudgele kletsers.

Tegen Rapiditas 2 had TC BOO het niet gemakkelijk en uiteindelijk hebben ze gelijk gespeeld. De twee teams waren enorm aan elkaar gewaagd, wat ook duidelijk werd tijdens de gespeelde enkels. De dames enkel werd gespeeld door Rixt en was tot de laatste tiebreak enorm spannend. Helaas viel het geluk net de verkeerde kant op en werd deze pot niet gewonnen. De tweede damesenkel werd echter met volle overtuiging binnengehaald. Zo verliep dit ook met de heren enkels. Ingmar had een sterke tegenspeler waardoor hij helaas 6-3 6-4 verloor. Tijn zat goed in zijn wedstrijd waardoor hij die winst binnenhaalde. Tijdens de damesdubbel stonden Rixt en Amber heel sterk te spelen en wonnen zij 6-2 6-1. De mannen Jesse en Ingmar kwamen erg sterk terug in de herendubbel, maar helaas in de supertiebreak ging de winst naar de tegenstander. Ook tijdens de gemengd dubbels bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De een werd gewonnen door Tijn en Amber. De ander helaas verloren.

Al met al was het weer een weekend met spannende, leuke en frustrerende potten op de baan. De TAM-teams zijn weer aan het strijden. Sommige teams halen alles eruit wat er nog inzit, anderen mogen al een beetje gaan dromen over het kampioenschap! Met nog twee weekenden te gaan, belooft het veel goeds. Zeker deze laatste twee weekenden is de aanmoediging hard nodig om de overwinning te behalen! Kom allen genieten aan de zijlijn!