Weekend drie zou een moeizaam weekend gaan worden, want opnieuw was er heel veel regen voorspelt. Toch kon er tussen de miezerregen en hardere plensbuien bijna alles gespeeld worden en werd het een prachtig weekend.

Voor de zaterdag gemengd poules ging het om de eindplek in de poule, waarbij ze zich zouden plaatsen voor de kruisfinales die in het finaleweekend gespeeld gaan worden. Gemengd 1 had het zwaar, maar wist al zwoegend de potten wel naar zich toe te trekken. Alleen Julia Dallinga en Floor Hamers pakten hun damesdubbel, waardoor gemengd 1 voor de winst gaat strijden komend weekend. Dat gaan ze verrassend genoeg doen tegen gemengd 4. Dit team wist gemengd 2, favoriet van de poule, met 3-2 te verslaan. In de beslissende mix dubbel bleken Bram Bouwens en Myrthe Vellekoop iets beter bestand tegen de druk en wonnen met 5-7/6-0/10-8. Gemengd wist 4-1 te winnen van de Baggerschuit, waardoor dit laatstgenoemde team wederom eer doet aan haar naam. Hoewel ze best spannende wedstrijden hebben neergezet en Colin Kok zijn service begon te lopen, is het toch niet gelukt om van de laatste plek in de poule af te komen. Zij gaan het in de ‘best of the rest’ finale opnemen tegen gemengd 7. Amy Muller wist haar enkel nog te winnen van Lisa Hegeman, maar daar bleef het bij. De strijd om de 3e plek zal dus gaan tussen gemengd 2 en gemengd 3 en de strijd om de 5e plek gaat tussen gemengd 5 en gemengd 6.

Heren 5 maakte hun ongeslagen status nogmaals waar en wisten in een recordtijd te winnen van heren 9. De andere wedstrijd in de poule was iets spannender. Vooral de pot tussen Wytse Douma en Ernesto Harmsen. De mensen in de gebouwen om het park heen zullen het door de oerkreten niet verwachten, maar Wytse wist hem toch ver in de 3e set te winnen. 5-1 winst voor heren 6 en die mogen het komend weekend op gaan nemen tegen de concurrent, heren 5.

Op zondag beet gemengd poule B de spits af, gemengd 6 lijkt hierin op de winst af te gaan. Zij wonnen opnieuw met 5-1 en kunnen de champagne al bijna ontkurken. Thies en Yvar lieten een puntje liggen door in een supertiebreak (13-11) te verliezen van Marijn Groot en Jordy van Nieuwenhuijze. Gemengd 9 tegen gemengd 10 was vooral een heel spannend affiche. Imme van der Velde is al twee weken terug van zijn blessure en wist nu ook eindelijk zijn eerste overwinning te boeken, dit lag overigens vooral aan Sophie Veekamp, 11-9 winst in de beslissende supertiebreak. Ook de andere gemengd dubbel werd daar gewonnen door gemengd 10, namelijk door broer en zus Marc de Groot en Roos de Groot. Alle andere wedstrijden gingen wel naar gemengd 9, waardoor het team van Robbin Veldhuijzen met 4-2 wist te winnen. Het wordt spannend wie de 2e plek gaat pakken in deze poule, dat gaan we komend weekend zien. Ook gaan we zien of Loes van Tol de eerste plek (individueel) in de poule kan behouden, tot nu toe is ze nog ongeslagen.

In gemengd poule A op de zondag stond de wedstrijd om plek 1 op het programma, het gemengd 1 van Job Groot tegen gemengd 3 van Lars Eltingh. De enkels gingen in straight sets naar gemengd 3, maar gemengd 3 herpakte zich goed. Beide dubbels werden gewonnen, waar vooral Ingmar en Ralph het heel spannend maakten tegen Lars en Maarten. 10-7 in de supertiebreak. 2-2, de mixjes moesten dus gaan bepalen wie de koppositie zou gaan pakken. Lotus en Tijn maakten geen fout en wonnen gemakkelijk van Ralph en Sophie. Op baan 11 was het spannender, namelijk weer een supertiebreak die moest gaan bepalen wie er de winst ging pakken. Maarten en Malou speelden hierin erg goed en pakten hem met 10-6 van Job en Dione. Hierdoor wist gemengd 3 met 4-2 te winnen en staan ze nu dus eerste, maar komend weekend kan alles nog veranderen.

Op naar het finaleweekend!