We hebben er even op moeten wachten, maar afgelopen weekend kon er dan eindelijk op een manier competitie gespeeld worden. Ondanks dat het nog altijd anders gaat dan normaal, begon het toch sterk op een normaal competitieweekend te lijken. De sfeer was goed en de wedstrijden misschien nog wel beter.

Op vrijdag was de start met veel nieuwe gezichten die stonden te popelen om hun eerste wedstrijden te spelen. Dames 1, 2 en 3 lieten gelijk zien dat zij allemaal goede kanshebbers voor de titel zijn met alle drie een 5-0 winst. Bij de mix was de torenhoge favoriet (gemengd 1) nog een weekendje vrij om extra fit te zijn voor het tweede weekend. Gemengd 4 en 5 gingen er met de winst vandoor, waar vooral gemengd 4 liet zien dat ze aspiraties voor de titel hebben. We zijn erg benieuwd of captain Yourie ter Veld zijn team lang mee kan laten doen aan deze strijd.

Zaterdag stonden de iets gevorderde spelers om 10 uur klaar om te gaan spelen. De baggerschuit blijkt dit jaar toch niet zo slecht te zijn als haar naam doet denken. Ze verloren wel met 3-2 van gemengd 4, maar waren dichtbij de winst. Sarah, Eva en Kimberly zorgden voor de punten, waar het gemis van Stijn Bijker sterk merkbaar was. Heren 6 begon de competitie goed met een 6-0 winst op heren 9. Alleen Wytse Douma had moeite met Maarten van Oosterhout, maar was op tijd bij de les. De middagteams hadden minder geluk met het weer, want rond 2 uur begon het te regenen en is het niet meer droog geweest. Er kon gespeeld worden tot het na anderhalf uur echt te glad werd. Helaas, want het waren spannende wedstrijden die gelukkig nog wel op een ander moment uitgespeeld gaan worden.

Op de zondag een mooi toetje van dit eerste competitieweekend. Om 10 uur stonden de wedstrijden van poule A gemengd gepland, dit bleken allemaal lange, spannende potten te worden. Maarten Kamerbeek en Sven Ijntema overdreven hier wel erg in, met hun enkel die na 3 uren mooi tennis pas voorbij was. Sven won knap met 4-6/7-6/7-6. Daarmee kwam gemengd 4, onder leiding van Casper Room, op 2-0 voorsprong. Gemengd 3 maakte dit in de dubbels meer dan goed, wat resulteerde in een 4-2 overwinning. Op baan 1 en 2 maakten ze er ook een lange dag van met veel supertiebreaks. Zelfs een normale tiebreak tussen Ingmar Scholte/Dione Beverloo en Anna Boonstra/ Pieter-Dirk Gerritsen werd 18-16, zo’n dag dus. Gemengd 1 bleek het beste te zijn in het onder bedwang houden van de zenuwen, want die wonnen de meeste supertiebreaks en wonnen de dag met 5-1. Er zat meer in voor het team van PD, maar hij komt sterker terug verzekerde hij ons. In de middag bleek het team van Loes van Tol net een maatje te groot voor gemengd 7, ze werden getroost door het heerlijke weer. Gemengd 8 won ook met 5-1 van gemengd 9. Dit was vooral te danken aan de regelskills van Luna Gelsumino, ze wist maar liefst vijf invallers te strikken. De competitieleiding buigt zich nog over deze situatie.

We mogen van geluk spreken dat dit eindelijk weer zo door kan gaan en zijn komend weekend weer bij jullie terug met het 2e speelweekend waar weer een aantal interessante wedstrijden op het programma staan. Deze voorbeschouwing lees je snel in de competitiespecial van weekend twee!