Het is inmiddels alweer tijd voor het tweede weekend van de interne competitie. En wat voelde het vorige week alweer vertrouwd om weer met je team zo’n competitiedag door te mogen brengen. Waar de resultaten nogal verschillend waren was er aan het einde van de dag gelukkig altijd één vereniging die aan het langste eind trok, TAM. Toch een mooi voordeel van zo’n interne competitie. Dit weekend zal bij de heren poule 1 ook starten, wat nog meer toptennis op het park betekent.

Waar er vorige week op de zaterdag helaas een aantal wedstrijden niet konden worden afgemaakt wegens extreme regenval hopen we dat in dit weekend de weergoden ons iets beter gezind zullen zijn om verder oponthoud van deze competitie te voorkomen. In poule 1 van de heren zien we meteen een interessant affiche tussen heren 1 en heren 4. Twee teams met extreem veel ervaring in de ploeg, en misschien nog wel interessanter, een strijd tussen oud-besturen. Twee oud-fisci, Maarten Smits en Piers van der Sluis, zullen hier de strijd aan gaan met de oud-praeses Stijn de Boer. Bij deze wedstrijd staat veel meer op het spel dan alleen de punten, hier draait het vooral om de eer.

In poule 2 van de heren zal heren 5 het dit weekend opnemen tegen heren 7. Op papier zou deze wedstrijd door heren 5 naar zich toe moeten worden getrokken. Er zijn echter -zoveel externe factoren die op zo’n wedstrijddag het verschil kunnen maken. Ook hebben de spelers zelf natuurlijk invloed op de wedstrijd. Aanvoerder van heren 7, Jens Zijlstra, liet in een reactie al weten er alles aan te doen om de dagwinst naar hun kant te trekken: ‘We hebben deze week veel getraind op ballen uit geven en ik heb het idee dat dit nog wel eens bepalend kan gaan zijn aankomend weekend.’. Het wordt interessant om te zien of dit inderdaad gaat werken.

Ook op de zondag zien we een aantal interessante wedstrijden op de baan staan. Om te beginnen trappen we de dag af met de strijd tussen mix 1 en mix 5. Hier zien we twee van de spelers van de succesformatie van TC BOO die in 2018 naar de hoofdklasse wisten te promoveren tegen elkaar spelen, Ingmar Scholte en Koen de Haan. Ook staat deze wedstrijd natuurlijk in het teken van de strijd der geliefden, Ralph en Diede. Het wordt interessant om te zien of Ralph zijn focus op de wedstrijd kan houden of dat hij vooral met randzaken bezig zal zijn.

Een andere interessante wedstrijd op de zondag is die tussen mix 2 en mix 3. Waar mix 2 het in het eerste weekend nog zonder de man met de hardste service van TAM, Jordy Grit, moest stellen vanwege een verhuizing gaan de geruchten rond dat hij dit weekend er bij zal zijn. Aanvoerder van mix 3 en tevens h.t. motivator, Tijn Bokma, wilde niet al teveel los laten over hun strijdplan voor dit weekend. Wel gaf hij aan dat hij niet al te bang werd van de terugkeer van Jordy Grit. ‘Iemand die sinds zijn lidmaatschap bij TAM alleen maar in speelsterkte is gekelderd boezemt bij ons weinig angst in.’, aldus Bokma. Er is nog gevraagd of Jordy wilde reageren op deze harde woorden, maar het bleef stil vanuit het kamp van mix 2.

Al met al belooft het weer een spannend weekend te worden en zie hieronder alvast wat er dit weekend ons allemaal staat te wachten.

Voorspellingen:
Zaterdag:                                       Zondag:
Mix 2 – Mix 8            4 – 1          Mix 1 – Mix 5            4 – 2
Mix 1 – Mix 5            3 – 2          Mix 6 – Mix 10          4 – 2
H1 – H4                    4 – 2          Mix 7 – Mix 8            3 – 3
H5 – H7                    4 – 2          H2 – H3 (zat.)           5 – 1
Mix 3 – Mix 7            4 – 1          Mix 2 – Mix 3            3 – 3
Mix 4 – Mix 6            2 – 3          H8 – H9                    5 – 1