Dit eerste weekend zal nog rustig worden qua hoeveelheid wedstrijden, toch staan er al een paar prachtige affiches op het programma.

Zo is er op vrijdag gelijk de clash tussen dames 1 en dames 6. Verwacht wordt dat captain Wendela Oudkerk Pool met een uitgedachte strategie komt, waardoor het Team van Marija Ivanic er niet aan te pas komt. Het kan nog wel eens spannend worden als de service van Anna Baving gaat lopen, maar er wordt toch een 3-2 overwinning verwacht voor dames 1. Bij de mixteams op vrijdag staan gemengd 3 en 4 tegenover elkaar. Bij gemengd 3 zit het nog niet helemaal goed met het zelfvertrouwen, waardoor er bij voorbaat al een paar potten opgegeven moeten worden. ‘Ik heb Yeraldin Scheper op de training gezien en zij is in bloedvorm, dat is toch helemaal niet leuk om tegen te spelen dan?’ aldus Mees Hudepohl. De heren zullen alles uit de kast moeten halen om de eer nog enigszins te redden.

Op zaterdag zal het een spannende speeldag worden tussen heren 7 en heren 8. Bij heren 7 zijn ze met zijn vieren, waardoor de heren topfit aan de dag moeten beginnen om de twee wedstrijden pijnloos uit te spelen. Met die fitheid zit het dan wel weer goed volgens Jens Zijlstra, waardoor de technische commissie een 4-2 overwinning verwacht voor heren 7. Al weet je nooit of Dennis Bouma met iets komt waardoor de winst ineens naar heren 8 gaat, zonder dat iemand het door zal hebben. Ook worden de banen vrij gemaakt voor de Baggerschuit, met deze keer vier spelers die gaan debuteren. Kimberly Spijker denkt dat ze wel een kansje maken, ‘ik heb al twee weken geen alcohol gehad, dus verwacht een makkelijke overwinning’. Wij verwachten een 4-1 overwinning voor gemengd 4, Colin Kok gaat wel de eer redden voor de Baggerschuit.

Op zondag gemengd 1 tegen 2, deze wedstrijden zijn ook te volgen op de livestream. Het team van Ingmar Scholte komt bijna op volle oorlogssterkte, alleen Job Groot heeft nog niet vrij kunnen krijgen. Captain Pieter-Dirk Gerritsen is zelf in vorm en ziet een mooie progressie in zijn team. ‘We hebben als team er alles aan gedaan om iedereen fit te krijgen, dat is goed gelukt. Alleen Jordy Grit loopt nog een beetje achter, maar dat lost hij soms wel op met zijn talent’. Bij de dames een interessante strijd tussen vier eerstejaars, waarbij Anna Boonstra de enige is in gemengd 2. Kan zij de druk aan bij haar debuut? Wij verwachten een 3-3, waarbij gemengd 1 op sets weet te winnen. Om half 3 zal de afsluiter van het weekend gaan tussen gemengd 6 en gemengd 7. Met Loes van Tol als captain en als enige dame gaat ze een pittig weekend tegemoet. Gelukkig zijn daar de heren die al een paar weken aan het trappelen zijn om te spelen. Niels Sterk en Mart Nijenhuis zullen zich willen revancheren voor hun pijnlijke verlies in de dubbelfinale van de clubkampioenschappen, de heren van gemengd 6 zijn gewaarschuwd. Aan de hand van de ervaren Nelleke Garritsen verwachten wij een verrassende 4-2 winst voor gemengd 7.

Verwachtingen overige wedstrijden:
Vrijdag gemengd 2 – vrijdag gemengd 5 3-2
Vrijdag gemengd 3 – vrijdag gemengd 4 1-4
Vrijdag dames 1 – vrijdag dames 6 3-2
Vrijdag dames 2 – vrijdag dames 5 3-2
Vrijdag dames 3 – vrijdag dames 4 1-4

Zaterdag gemengd 1 – zaterdag gemengd 7 4-1
Zaterdag gemengd 4 – zaterdag gemengd 8 4-1
Zaterdag gemengd 2 – zaterdag gemengd 6 3-2
Zaterdag gemengd 3 – zaterdag gemengd 5 3-2
Zaterdag heren 6 – zaterdag heren 9 4-2
Zaterdag heren 7 – zaterdag heren 8 4-2

Zondag gemengd 1 – zondag gemengd 2 3-3
Zondag gemengd 3 – zondag gemengd 4 3-3
Zondag gemengd 6 – zondag gemengd 7 2-4
Zondag gemengd 9 – zondag gemengd 9 4-2