Op voorhand was ze al de favoriet, maar Celine Koets bewees dat ze deze druk aankon. In haar eerste partij was het nog even zoeken naar haar ritme en moest ze zelfs een set afstaan, maar daarna stoomde ze zonder een set te verliezen door naar de titel.

Celine was als eerste geplaatst, waardoor ze een bye kreeg en pas op donderdag haar eerste wedstrijd hoefde te spelen. Hierin moest ze even op gang komen, wat niet heel gek is aangezien ze de laatste twee jaren door haar studie (deels in het buitenland) niet bijzonder veel wedstrijden gespeeld heeft. De eerste set verloor ze dan ook met 6-2, maar ze herpakte zich en verloor hierna nog maar drie games. In de daaropvolgende wedstrijden speelde Celine steady en had ze het gevoel dat haar spel steeds een beetje beter werd. In de finale speelde ze tegen de jonge, talentvolle Sarah van Emst. De eerste set verliep spannend. Hoewel de service van Celine haperde en er iets teveel foutjes werden gemaakt, sleepte ze toch op karakter de set via een tiebreak binnen. Daarna was het grootste gedeelte van de druk en de wedstrijdspanning weg en klaarde ze de tweede set snel met 6-1. Gefeliciteerd Celine met deze bijzonder goede prestatie!

Maar er werd nog meer gespeeld, met 24 TAMsche aanmeldingen was er de hele week zowel op als naast de baan veel paars te zien. Jouke Jan Schaap, die de week ervoor nog knap de titel in de herenenkel 3 in Roden binnensleepte, wist in het NRT de dubbelfinale te behalen met Jasper Krol, hierin kwamen ze helaas tekort tegen Patrick Speelman en Wilco Geenen. Bij de dames wist Amber Maalderink met gemak de eerste ronde te winnen in de enkel. De tweede ronde verloor ze van de uiteindelijke finaliste, maar hierdoor heeft zij wel weer wat punten weten te sprokkelen voor de nationale ranglijst.

In het open toernooi behaalde Daan Hinders de kwartfinale in de enkel 4 en wist Mats Offringa knap de laatste 16 te halen in de 7-categorie. In de mix-dubbel was er een klein succes voor Floor Hamers en Martijn Endendijk, die gesteund door een fanatiek publiek, twee spannende driesetters wisten te winnen en uiteindelijk strandden in de kwartfinale na opnieuw een boeiende wedstrijd.

De komende twee weken zal er niet veel paars te zien zijn bij toernooien, aangezien er door het coronavirus weinig aanbod is. Begin september zijn we wel te vinden bij T.C. Ludica waar er in alle categorieën gestreden zal worden voor de winst en de eeuwige roem.

Foto door Claus Dijk