Donderdag 4 maart was het dan eindelijk zo ver. Het was niet alleen de donderdag van het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar ook de dag waarop TAM, samen met Passing Shot uit Rotterdam, een live Q&A met toernooidirecteur Richard Krajicek en toernooidirectrice Esther Vergeer mochten houden.

De avond begon rond 18:45. Iedereen die er bij wilde zijn, kon vanaf dat moment de Zoom meeting bijwonen. Het duurde even voordat iedereen er was, maar er was uiteindelijk een grote opkomst van de TAMmers. Na even gewacht te hebben op Krajicek, konden we om iets over 19:00 van start gaan met de Q&A. Hoe dan ook, ontzettend fijn dat zij de tijd namen om ons als nieuwsgierige studenten te woord te staan!

Na een hartelijk welkomstwoordje van onze eigen h.t. motivator Tijn Bokma en een paar woorden vanuit Passing Shot werd de eerste vraag gesteld. Het gesprek verliep erg soepel en Krajicek en Vergeer namen ook beide ruim de tijd om onze vragen te beantwoorden. Krajicek werd geconfronteerd met de vraag hoe hij om gaat met het klagen van de spelers over de langzame baan en liet ons weten dat de baan volgend jaar in ieder geval sneller wordt. Volgend jaar kunnen we fysiek in Ahoy dus naar nog sneller tennis kijken met veel winners en aces, iets om naar uit te kijken! Ook baalde hij enorm van de vroege uitschakelingen van de topspelers, een pijnlijke vraag. Vergeer, als toernooidirectrice en beste speelster ooit in het rolstoeltennis, werd gevraagd hoe ze zich vroeger na praktisch elk gewonnen toernooi weer probeerde op te laden. Daar had ze geen moeite mee, in tegenstelling tot Krajicek na het winnen van Wimbledon.

Na de Q&A van ongeveer 20 minuten, konden negen van ons uitgekozen worden om de spelers (Coric vs. Lajovic) toe te juichen op de schermen in Ahoy tijdens hun opkomst in het stadion. Hiervoor hadden de meesten een prachtig TAM attribuut aangetrokken om de spelers in het paars toe te juichen. Aansluitend had de Tennissupporterscommissie een klein schaduwspelletje opgezet om alvast in de competitiesferen te komen.

Al met al, een geslaagde avond als alternatief op het ABN AMRO WTT. Volgend jaar zullen we met een groep TAMmers, zoals altijd, weer afreizen naar Rotterdam om daar de spelers vanaf de tribune toe te juichen en aansluitend de stad onveilig te maken. Tot volgend jaar!